Οι νέοι χαρακτήρες του Cars 2

Η ταινία Cars δεν θα μπορούσε να μην είναι η αγαπημένη μας, κατά συνέπεια το “Cars 2” που αναμένεται το καλοκαίρι του 2011 χρίζει ιδιαίτερης προσοχής και ασφαλώς της απαιτούμενης αναμονής. Αυτήν έχουν ενισχύσει (όπως οφείλουν εξάλλου) οι ιθύνοντες της Disney και της Pixar που μετά το teaser trailer το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ, τώρα έδωσαν στη δημοσιότητα δέκα νέους χαρακτήρες με φωτογραφίες και βιογραφικά.

Οι νέοι χαρακτήρες προφανώς θα είναι αρκετά ελκυστικοί για τους μικρούς φίλους αλλά είναι ενδιαφέροντες και για εμάς καθώς οι επιλογές της Pixar μοιάζουν πολύ προσεγμένες ώστε κάθε αυτοκίνητο να ανταποκρίνεται στο χαρακτήρα τον οποίο ενσαρκώνει.

Δίπλα στον Κεραυνό McQueen και τον Μπάρμπα, ο οποίος όπως φαίνεται έχει κλέψει την παράσταση από τον βασικό πρωταγωνιστή της ταινίας, θα είναι το καλοκαίρι ο Finn McMissile ένας Βρετανός κατάσκοπος με μεγάλη εμπειρία ο οποίος πιστεύει πως πλέκεται μια συνωμοσία κατά τη διάρκεια του World Grand Prix, του αγώνα που αποτελεί το κυρίως θέμα της δεύτερης ταινίας. O Finn McMissile μπερδεύει τον Μπάρμπα με Αμερικανό κατάσκοπο και κάνει επίδειξη των «τζειμςμποντικών» gadget του για να τον σταματήσει.

Μεγάλος αντίπαλος του McQueen στο World Grand Prix θα είναι ο Fransesco Bernoulli. Πρόκειται για ένα μονοθέσιο που μεγάλωσε στις γειτονιές γύρω από τη Monza. Με τους φίλους του πηδούσαν τα κάγκελα και έκαναν αγώνες στους οποίους ήταν πρωταθλητής με αποτέλεσμα σύντομα να γίνει πρωταθλητής και στο διεθνές πρωτάθλημα Formula. Είναι φαβορί για τη νίκη στο World Grand Prix και κατά συνέπεια ο μεγάλος αντίπαλος του Κεραυνού.

Ο Shu Todoroki είναι ένα πρωτότυπο του Le Mans από την Ιαπωνία, προπονητής του είναι ένα Mazda, το μοναδικό ιαπωνικό αυτοκίνητο που επικράτησε ποτέ στο Le Mans τώρα ο Todoroki θέλει να το κάνει υπερήφανο με τη νίκη του στο World Grand Prix.

Η Carla Veloso κατάγεται από τη Βραζιλία και μπορεί να ανταπεξέλθει το ίδιο αποτελεσματικά στο ξεφάντωμα και τη σάμπα, αλλά και στους αγώνες. Μετά τον ταχύτερο γύρο που σημείωσε στο Interlagos αγωνίστηκε στην Ευρώπη με την ομάδα αντοχής και είχε ορισμένους τερματισμούς στο βάθρο. Είναι η μοναδική γυναίκα στο World Grand Prix και αυτό από μόνο του είναι ξεχωριστό κίνητρο.

Ο Raoul Caroule είναι στην ουσία ο χαρακτήρας του Sebastien Loeb. Είναι γεννημένος στην Αλσατία και είναι γνωστός ως το κορυφαίο rallycar στον κόσμο. Έμαθε Gymkhana στο γαλλικό τσίρκο “Circe du Voiture” και είναι το πρώτο αυτοκίνητο που έχει κερδίσει εννέα συνεχόμενα ράλι. Φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί την κυριαρχία του στο χώμα ώστε να κερδίσει τους αντιπάλους του στο World Grand Prix το οποίο περιλαμβάνει και χωμάτινα κομμάτια.

H Holey Shiftwell είναι ένα sports coupe αυτοκίνητο με την λεπτότητα που αρμόζει σε μια κυρία. Η εξειδίκευσή της στη χρήση τελευταίας τεχνολογίας στην κατασκοπεία καθώς και τα αριστεία της στη σχολή κατασκόπων οδήγησαν τον Finn McMissile να την εμπιστευτεί στο κυνήγι του… Μπάρμπα. Εκείνη προσπαθεί να τον ξελογιάσει και εκείνος όπως είναι φυσικό συναρπάζεται από την εμπειρία.

Οι θείοι του Λουίτζι είναι βέροι Ιταλιάνοι και ακούν στο όνομα Tοπoλίνο. Ο Uncle Topolino έχει το μαγαζί με τα ελαστικά στη γενέτειρα του Λουίτζι τη Santa Ruotina και η Mama Topolino έχει το τοπικό βενζινάδικο προσφέροντας τις καλύτερες... συνταγές σε περαστικούς και μόνιμους θαμώνες.
 
Οι «κακοί» της υπόθεσης θα είναι ο Grem και ο Acer. Αμφότεροι είναι αυτοκίνητα της AMC και μάλιστα και τα δύο ανήκουν στη λίστα με τα 50 χειρότερα αυτοκίνητα του κόσμου όπως αυτή διαμορφώθηκε από τους Times πριν λίγο καιρό. Ο Grem είναι ένα AMC Gremlin που έχει «σπουδάσει» στον αυτοκινητιστικό υπόκοσμο από μικρή ηλικία. Η εμπειρία του τον καθιστά ιδανικό να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια του Καθηγητή Ζ να σαμποτάρει το World Grand Prix και στη δούλεψή του είναι και ο Acer. Ο Acer είναι ένα AMC Pacer που προσπαθεί μάταια να το παίξει εξίσου κακός με τον… προϊστάμενό του Grem. Οι δύο τους θεωρούν πως ο Μπάρμπας είναι κατάσκοπος και προσπαθεί να τους αποκαλύψει και για αυτό τον έχουν κατατάξει στην πρώτη θέση με τη λίστα των στόχων τους.

Εκείνος που δεν αποκαλύφθηκε όπως ενδεχομένως καταλάβατε είναι ο Καθηγητής Ζ ο οποίος είναι ο πραγματικός κακός της ιστορίας και αυτός που κινεί τα νήματα πίσω από κάθε προσπάθεια να καταστραφεί το World Grand Prix. Κάντε λίγη υπομονή όμως και μέχρι τότε απολαύστε το trailer και τη γνωριμία με τους χαρακτήρες στο επίσημο κανάλι της Disney στο You Tube.


[Πηγή : Disney]