Με turbo κινητήρες το MX-5;

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 06/07/2011
Η Mazda σίγουρα έχει ξεκινήσει την εξέλιξη της επόμενης γενιάς του MX-5. Το δημοφιλέστατο roadster το οποίο μάλιστα παλαιότερα βοήθησε στη διάσωση της ιαπωνικής φίρμας αναμένεται, στην 4η πλέον γενιά, κάπου μεταξύ 2012 και 2013.

Ο λόγος που το χρονικό σημείο της παρουσίασης παραμένει ακόμα απροσδιόριστος είναι γιατί στην Mazda θέλουν το επόμενο MX-5 να είναι κάτι το πρωτοποριακό και όχι η λογική συνέχεια του μοντέλου. Φυσικά η 2θέσια λογική και η υφασμάτινη κουκούλα θα διατηρηθούν όπως και η πίσω κίνηση με τις χαρές που αυτή προσφέρει στο κοινό του Mazda MX-5.

Βασικότερος στόχος αποτελεί ο περιορισμός του βάρους και στην Mazda δεν κάνουν λόγο για 30-40kg αλλά για κάτι περισσότερο από 200kg, κάτι που στη σημερινή εποχή με τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας που κουβαλούν τα νέα αυτοκίνητα είναι από δύσκολο έως απίθανο. Θα δούμε όμως.

Η νεότερη πληροφορία που έχουμε στο High Octane για το επόμενο Mazda MX-5 έχει να κάνει με τον κινητήρα. Η σημερινή γενιά εφοδιάζεται με τους ατμοσφαιρικούς 1.8 και 2.0. Η επόμενη πιθανότατα θα χρησιμοποιεί turbo χωρίς ωστόσο αυτό να είναι επίσημα επιβεβαιωμένο. Αν αυτό γίνει πράξη θα πρέπει να περιμένουμε έναν κινητήρα χωρητικότητας κοντά στα 1.5lt και απόδοση στους 140-160ps. Ίδωμεν.

Στις φωτογραφίες εικονίζεται το Mazda MX-5 Superlight Concept που παρουσιάστηκε το 2009.