Driven : Mitsubishi Lancer Sportback 1.6

Γράφει ο Μιχάλης Ντιβέρης στις 18/12/2011
Το Mitsubishi Lancer είναι ένα αυτοκίνητο με ξεχωριστή παράδοση, καθώς παράγεται με επιτυχία εδώ και τριάντα χρόνια, φτάνοντας αισίως στην 9η γενιά του. Αυτή είναι και από τις πιο σημαντικές, καθώς για πρώτη φορά εξελίχθηκε επί ευρωπαϊκού εδάφους ενώ απέκτησε και έκδοση hatchback, η οποία ονομάζεται Sportback

Η τελευταία είναι και αυτή που μας απασχολεί και μάλιστα στην έκδοση με το νέο μοτέρ 1.6 MIVEC το οποίο αποδίδει 117ps. Ο νέος κινητήρας του Mitsubishi Lancer Sportback είναι προδιαγραφών Euro5 και προσφέρει χαμηλή κατανάλωση η οποία στα χέρια μας δεν ξεπέρασε τα 7.3lt/100km αλλά και μειωμένες εκπομπές CO2 137gr/km. Επιπλέον στο Mitsubishi Lancer Sportback 1.6 διαθέτει σύστημα ένδειξης αλλαγής ταχυτήτων που αν ο οδηγός ακολουθεί πιστά θα δει την κατανάλωσή του να περιορίζεται.

Το Mitsubishi Lancer Sportback 1.6 δεν είναι αυτοκίνητο το οποίο διαφέρει από το sedan αδερφάκι του, πέρα από την εμφάνιση και την πρακτικότητα που προσφέρει η 5η πόρτα. Συγκεκριμένα, το εμπρός μέρος παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο με τις μόνες διαφορές να παρατηρούνται από το C-Pillar (πίσω κολόνες) και πίσω. Η 5η πόρτα αυξάνει την πρακτικότητα καθώς προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στο χώρο αποσκευών χάρη στο μεγαλύτερο άνοιγμα. Ο τελευταίος είναι χωρητικότητας 340lt, τιμή μέτρια για την κατηγορία και με την αναδίπλωση των πίσω διαιρούμενων καθισμάτων φτάνει τα 1349lt. 

Όσον αφορά την καμπίνα, καμία διαφορά δε θα συναντήσετε ανάμεσα στις δύο εκδόσεις. Το Mitsubishi Lancer Sportback 1.6 έχει ακριβώς την ίδια ποιότητα υλικών, την ίδια σχεδίαση και τις ίδιες διαστάσεις με το Sportsedan. Γενικώς πρόκειται για ένα αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας στους προαναφερθέντες τομείς.

Εκείνο που έχει όμως σημασία είναι το πώς στέκεται οδηγικά, ειδικά τώρα με το νέο μοτέρ 1.6. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο μοτέρ είναι ιδανικό σε χαμηλό ρυθμό περιστροφής. Η απόκρισή του στο πάτημα του γκαζιού είναι πολύ καλή και μεγάλο μέρος της ροπής των 15.7kg.m είναι διαθέσιμο από χαμηλά. Αν όμως θέλετε πραγματικά το κάτι παραπάνω (δηλαδή το 0-100km/h σε 11.1 sec και τα 188km/h τελικής) θα πρέπει να το πιέσετε και να ξεπεράσετε τις 3.000rpm. Τότε γίνεται πιο νευρικό αλλά και θορυβώδες. Το τελευταίο χαρακτηριστικό του μάλιστα είναι και έντονα αντιληπτό εξαιτίας της κακής ηχομόνωσης της καμπίνας. 

Το πεντάρι κιβώτιο του Mitsubishi Lancer Sportback 1.6 έχει σαφείς διαδρομές και προοδευτικό κούμπωμα, χωρίς να σκαλώνει ακόμη και σε γρήγορες αλλαγές, ενώ το πεντάλ των φρένων είναι προοδευτικό. Το τιμόνι είναι γρήγορο και άμεσο χωρίς ωστόσο να ικανοποιεί σε επίπεδο αίσθησης όταν αυξάνονται οι απαιτήσεις. Η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί με γνώμονα την άνεση και τα καταφέρνει αρκετά καλά, χωρία μάλιστα να θυσιάζει το κράτημα. Ο έλεγχος του αμαξώματος ακόμη και σε απότομες αλλαγές πορείας προσδίδει την απαραίτητη σιγουριά και το ESP επεμβαίνει όταν κάνετε υπερβολές. Οι ανωμαλίες των ελληνικών δρόμων φιλτράρονται αποτελεσματικά χάρη στην επιλογή των πολλαπλών συνδέσμων πίσω (μπροστά υπάρχουν γόνατα McPherson).

Εν κατακλείδι, η πραγματικότητα για το Mitsubishi Lancer Sportback 1.6 είναι πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο σημαντικά καλύτερο με το συγκεκριμένο μοτέρ, τόσο σε απόδοση όσο και σε κατανάλωση. Σίγουρα στη συγκεκριμένη κατηγορία οι προτάσεις είναι πάρα πολλές, αλλά το Sportback δεν απευθύνεται σε όλους αλλά σε όσους πιστεύουν στην Mitsubishi και είναι πρόθυμοι να δώσουν τα χρήματά τους για ένα μοντέλο της. Εξάλλου τόσα χρόνια η ιαπωνική μάρκα δεν είχε καν αντιπρόσωπο στη συγκεκριμένη κατηγορία και το sedan αμάξωμα ήταν μονόδρομος.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Lancer Sportback 1.6
Κυβισμός : 1590cc
Ισχύς : 117ps/6000rpm
Ροπή : 15.7kg.m/4000rpm
Βάρος : 1300kg
Εκπομπές CO2 : 137gr/km
Επιτάχυνση 0-100km : 11.1sec
Τελική Ταχύτητα : 188km/h
Κατανάλωση (μέση) : 5.9lt/100km
Διαστάσεις : 4585x1760x1505mm