Συνέντευξη με τον Thomas Benkner

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 31/05/2012
Επί Γερμανικού εδάφους βρέθηκε το High Octane και πιο συγκεκριμένα στα κεντρικά της Opel στο Rüsselsheim κοντά στην Φρανκφούρτη. Εκεί ο Μάνος Ράλλης είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Thomas Benkner, τον Marketing Manager για τα αυτοκίνητα OPC. Σε ένα ιδανικό περιβάλλον που φιλοξενούνται παλαιά και σύγχρονα μοντέλα της Opel ο κος Benkner κάθισε εμπρός από το προηγούμενο Astra OPC και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις οι οποίες είχαν να κάνουν τόσο με τα τωρινά μοντέλα όσο και με το μέλλον της Opel και του τμήματος OPC. 

High Octane : Ποια είναι η φιλοσοφία του τμήματος OPC;

Thomas Benkner : Η φιλοσοφία μας περιγράφεται στη φράση “Ενθουσιώδεις άνθρωποι εξελίσσουν αυτοκίνητα για ενθουσιώδεις οδηγούς”. Όλοι οι άνθρωποί μας εργάζονται με πάθος γενικά και πάθος για την απόδοση. Φυσικά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις πλέον αποδοτικές εκδόσεις των αυτοκινήτων που προσφέρει η Opel. Ο στόχος είναι να είμαστε οι καλύτεροι σε κάθε κατηγορία που συμμετέχουμε και σε κάθε τομέα που μετρά για τον πελάτη. Τέτοια είναι φυσικά η σχεδίαση και τα δυναμικά χαρακτηριστικά όπου επενδύουμε πολύ χρόνο για να βελτιώσουμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου αλλά και τη μηχανική απόδοση. Τέλος, έχουμε παράδοση στα καθίσματα το οποίο θεωρούμε ότι είναι σημείο κλειδί μεταξύ της σχέσης οδηγού και αυτοκινήτου. 

HO : Πείτε μας μερικά στοιχεία για το Opel Corsa OPC Nurburgring Edition. Γιατί πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε αυτήν την αναβαθμισμένη έκδοση;

TB : Αναλύσαμε την αγορά και είδαμε ότι υπήρχαν αγοραστές που έψαχναν αυτοκίνητο άνω των 200ps, ότι υπήρχαν νέες ελεύσεις στην κατηγορία και ψάξαμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Το προηγούμενο Astra OPC δε υπήρχε λόγος να ασχοληθούμε, έτσι είπαμε να αυξήσουμε την ισχύ του Corsa και ταυτόχρονα να δούμε τι πρέπει να κάνουμε ώστε να βελτιώσουμε την οδηγική συμπεριφορά. 

HO : Πόσο ταχύτερο είναι το Opel Corsa OPC Nurburgring Edition στην πίστα του Nurburgring;

TB : Δεν έχουμε κάνει ολοκληρωμένο γύρο όπως είχαμε κάνει με το απλό OPC. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι το Nurburgring Edition είναι ταχύτερο στο 0-100km/h, έχει καλύτερη επιτάχυνση με 5η σχέση στο 80-120km/h και έχει υψηλότερη τελική ταχύτητα. Τέλος, η πρόσφυση είναι βελτιωμένη λόγω του μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης και τα φρένα είναι καλύτερα (Brembo). Όλα τα στοιχεία είναι θετικά, αλλά δεν το έχουμε μετρήσει ακόμα. 

HO : Το επόμενο μεγάλο βήμα για το τμήμα OPC είναι φυσικά το Opel Astra OPC. Ποια είναι τα βασικά στοιχεία του νέου αυτοκινήτου;

TB : Είμαστε ξανά στη φιλοσοφία που ανέφερα νωρίτερα. Φυσικά είναι η εμφάνιση του αυτοκινήτου, το πως φαίνεται, οι ζάντες των 20 ιντσών, μάλιστα για πρώτη φορά έχουμε πακέτο αναβάθμισης ώστε να δείχνει ακόμα πιο επιθετικό. Βεβαίως έχουμε δουλέψει στην απόδοση όπου επιτύχαμε 400NM ροπής, μία από τις καλύτερες αποδόσεις στην κατηγορία και τέλος εργαστήκαμε πολύ στην περαιτέρω βελτίωση του εξαιρετικού πλαισίου του Astra. 

HO : Το Astra OPC θα είναι το ισχυρότερο Astra με ισχύ 280ps και ροπή 400NM. Γιατί πήρατε την απόφαση να είναι 2κίνητο και να μη χρησιμοποιήσετε σύστημα 4κίνησης όπως αυτό που είδαμε στο Insignia OPC;

TB : Ας πάμε 7 χρόνια πίσω όταν παρουσιάσαμε το προηγούμενο Astra OPC. Ένα γερμανικό περιοδικό δοκίμασε στην πίστα του Χόκενχαϊμ τρεις διαφορετικές εκδόσεις από διαφορετικές φίρμες. Μία με κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα, μία με κίνηση στον πίσω και μία με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Τότε εμείς είχαμε το Astra OPC και οι χρόνοι ήταν 100% ίδιοι. Το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικοί τρόποι να πετύχεις απόδοση, έτσι σκεφτήκαμε ότι η 4κίνηση έχει απώλειες και ότι ο συνδυασμός κίνηση μπροστά με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης είναι ο σωστός για την κατηγορία. 

HO : Το προηγούμενο Astra OPC δυσκολεύονταν στο να περνά ιδανικά την ισχύ στο δρόμο. Πιστεύετε ότι με το LSD και την ανάρτηση HiPerStrut το θέμα θα λυθεί;

TB : Ναι. Πραγματοποιήσαμε δοκιμές στις δικές μας εγκαταστάσεις αλλά και στην πίστα τόσο σε βρεγμένες όσο και σε στεγνές συνθήκες με τα ελαστικά όλων των εταιριών και είμαστε πεπεισμένοι ότι όλη η ισχύς θα μετουσιώνεται σε απόδοση. 

HO : Θα πρέπει να περιμένουμε ένα 5θυρο Astra OPC ή ένα Astra OPC Sports Tourer όπως έκανε η Ford με το Focus ST;

TB : Παρατηρούμε προσεκτικά τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτές τις κατηγορίες. Στις αρχές του ‘90 είχαμε ένα Astra OPC Caravan και τότε δεν πούλησε τα αναμενόμενα. Οι ενθουσιώδεις οδηγοί κατευθύνονται σε ένα πολύ σπορ και αισθητικά αυτοκίνητο, δηλαδή 3θυρα αμαξώματα. Για αυτόν το λόγο επικεντρωνόμαστε σε αυτά τα αμαξώματα. 

HO : Θα δούμε ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στη γκάμα των OPC;

TB : Τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη είναι κάτι που πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες μελετούν. Μάλιστα ανταγωνιστές μας τα προβάλουν και για βελτίωση της οικονομίας καυσίμου. Φυσικά τα συναντούμε και στα αυτοκίνητα επιδόσεων, αλλά στην κατηγορία που είναι το Astra OPC τα κιβώτια που κυριαρχούν είναι τα μηχανικά. Για την ώρα θα παραμείνουμε σε μηχανικό κιβώτιο με έξι σχέσεις. 

HO : Παρατηρούμε ότι το Nurburgring είναι το βασικό κομμάτι εξέλιξης των αυτοκινήτων OPC αλλά και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Γιατί συμβαίνει αυτό;

TB : Είμαστε σε μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Έχουμε την πιο διάσημη πίστα αγώνων του κόσμου πολύ κοντά μας. Είναι μόλις 1:30 ώρα από εδώ και βέβαια δεν είμαστε μόνο εμείς αλλά πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν έδρα εκεί. Προσφέρει έναν συνδυασμό ευθειών, προκλητικών στροφών, αναπηδήσεις, ανηφόρες, κατηφόρες, έτσι στο σύνολό της είναι ιδανική για την εξέλιξη του σασί, των ελατηρίων, των αναρτήσεων. Επιπλέον μπορείς να προσομοιώσεις την οδήγηση για 100.000km στα χέρια των καταναλωτών σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

HO : Το προηγούμενο Astra OPC είχε ρεκόρ 8:35.93min. Πόσο πιο γρήγορο θα είναι το καινούργιο. 

TB : Θα είναι σίγουρα ταχύτερο. Έχει 6sec για το 0-100km, καλύτερη τελική ταχύτητα, φρένα της Brembo. Η ροπή των 400nm θα είναι χρήσιμη, αλλά ακόμα δεν έχουμε κάνει ολοκληρωμένο γύρο. Όλα αυτά τα ρεκόρ που αναφέρονται είναι σε ιδανικές συνθήκες με την πίστα σε αποκλειστική χρήση για ένα αυτοκίνητο. 

HO : Θα μπορέσει να νικήσει το Megane RS το οποίο έχει χρόνο 8:07.97; 

TB : Ειλικρινά είναι ένας πολύ προκλητικός γύρος. Περίπου 30sec κάτω από τον προηγούμενό μας χρόνο. Αυτή είναι μία πρόκληση, δεν γνωρίζω αλλά πιστεύω ότι σίγουρα θα δοκιμάσουμε. 

HO : Τα Opel Corsa OPC Nurburgring Edition και Insignia OPC Unlimited είναι δύο ultra performance εκδόσεις. Θα δούμε κάτι αντίστοιχο και για το Astra;

TB : Παρουσιάσαμε αυτές τις δύο εκδόσεις το 2011 και λάβαμε πολύ θετικά μηνύματα από τους αγοραστές. Είναι ξεκάθαρο ότι σκεφτόμαστε τι μπορεί να γίνει στον κύκλο ζωής του Astra OPC ώστε να το κρατήσουμε ελκυστικό. Άλλωστε βλέπουμε ότι είναι κάτι που το κάνουν και οι ανταγωνιστές μας για να διατηρούν και το ενδιαφέρον από το ΜΜΕ. 

HO : Μετά το Astra ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για το τμήμα OPC; Ίσως το Zafira;

TB : Το Zafira είναι μία ενδιαφέρουσα ερώτηση. Το 1ο Zafira OPC ήταν μία τεράστια επιτυχία ωστόσο το 2ο Zafira OPC δεν τα πήγε καλά στις πωλήσεις. Κοιτώντας την αγορά αλλά και τη γκάμα της Opel δε νομίζω ότι θα έχουμε ένα νέο Zafira OPC. Για την ώρα θα εστιάσουμε στο Astra και στο Insignia. 

HO : Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε εταιρίες να χρησιμοποιούν κινητήρες diesel σε αυτοκίνητα επιδόσεων. Πιστεύεται ότι στο μέλλον θα έχουμε ένα Diesel OPC;

TB : Το 2003 στο Essen Motor Show η Opel παρουσίασε ως concept ένα Vectra OPC με diesel κινητήρα Bi-Turbo. Όταν όμως είδαμε τις αγορές με βαρύτητα στα αυτοκίνητα επιδόσεων, δηλαδή Ελβετία, Μ. Βρετανία και Γερμανία, παρατηρήσαμε ότι αυτοκίνητα επιδόσεων με κινητήρες diesel δεν έχουν την ανάλογη αποδοχή από τους πελάτες. Έτσι, στην κατηγορία που ανταγωνιζόμαστε δε πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάτι τέτοιο σύντομα. 

HO : Όσον αφορά τους αγώνες. Θα δούμε ένα comeback της Opel στην αγώνες; Ίσως στο DTM

TB : Υπάρχει μία ομάδα που εργάζεται στη μελλοντική στρατηγική αλλά πιστεύω ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να το σχολιάσουμε. Αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμα, είναι νωρίς για να απαντήσω στην ερώτησή σας. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν έχεις ένα τμήμα με αυτοκίνητα επιδόσεων το να έχεις και συμμετοχή στους αγώνες είναι ένας πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός. 

Coming Soon : Συνέντευξη με τον Andrew Dyson (Chief Designer Exterior).