Επίσκεψη στο μουσείο της Porsche : Modern Cars

Γράφει ο Μιχάλης Ντιβέρης στις 21/06/2012
911 Carrera RS 2.7 Coupe : Παρουσιάστηκε το 1973 και ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο γερμανικής καταγωγής. Κύριο χαρακτηριστικό του αποτέλεσε το τελείωμα της αεροτομής στο πίσω μέρος από όπου κέρδισε και το χαρακτηρισμό «ducktail». Η αρχική ιδέα για περισσότερη ιπποδύναμη και λιγότερο βάρος επιτευχθεί χάρη στους 210ps του 2.7lt boxer κινητήρα και του σπαρτιάτικου εσωτερικού. Για την ιστορία, αυτή ήταν και η πρώτη 911 που έφερε την ονομασία Carrera.
  
911 Turbo 3.0 Coupe : Ιδιαιτέρως σημαντικό μοντέλο για την Porsche καθώς ήταν το πρώτο της αυτοκίνητο παραγωγής με τούρμπο κινητήρα. Αυτός ήταν boxer, 6κύλινδρος, 3lt. Η ιπποδύναμη των 260ps ήταν σχεδόν απίστευτη για τα δεδομένα της εποχής. Πολλές ήταν οι καινοτομίες της όσον αφορά τα φρένα αλλά και την αεροδυναμική. 
 
928 S : Την είδαμε αρκετά και στη χώρα μας, σίγουρα πιο συχνά από τις 911 της εποχής. Σύμφωνοι, δεν μας ξεσήκωνε στο πέρασμά της. Σύμφωνα με την Porsche ήταν αρκετά ιδιαίτερη προκειμένου να αποτελέσει μία νέα προσθήκη στην γκάμα της Porsche. Στην ιστορία όμως έμεινε ως μία αποτυχημένη προσπάθεια αντικατάστασης της 911. Η 928 S ήταν το πρώτο sportscar που κέρδισε τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς», ενώ διέφερε σημαντικά από τις μέχρι τότε Porsche καθώς είχε αλουμινένια ανάρτηση και υδρόψυκτο, V8 κινητήρα. Αυτός ήταν 4.6lt και απέδιδε 300ps.

911 Carrera 3.2 Cabriolet : Θα μπορούσε να κερδίσει μία θέση στην ιστορία αλλά και στο αφιέρωμά μας στο μουσείο της Porsche μόνο και μόνο γιατί ήταν το ιδιωτικό αυτοκίνητο του Ferdinand Porsche. Παρόλα αυτά είχε σημαντικές πρωτιές να επιδείξει. Αυτές ήταν ο νέος κινητήρας 3.2lt με ψηφιακή διαχείριση, οι νέες ζάντες και η νέα ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή.
 
959 : Η πλέον προηγμένη Porsche ήταν η 959. Παρουσιάστηκε το 1988 και μέσω αυτής η γερμανική μάρκα ήθελε να κάνει επίδειξη δύναμης. Αφορμή για την δημιουργία της αποτέλεσε το νεοσύστατο τότε Group B στο οποίο η Porsche έλαβε μέρος. Ο κινητήρας της ήταν 2.849 κ.εκ. υπερτροφοδοτούμενος και απέδιδε 450 ίππους. Η τελική της ήταν 315 km/h.
 
Boxster Prototype : Η Porsche θέλησε να κατασκευάσει ένα 2θέσιο κάμπριο το οποίο όμως θα μπορέσει να σταθεί μόνο του στην γκάμα της και όχι να αποτελέσει ακόμη μία εκδοχή της 911. Και η Boxster πέτυχε το στόχο της αν κρίνουμε από την πορεία της μέχρι σήμερα. Το πρώτο εγχείρημα είδε το φως της δημοσιότητας το 1996 και ήταν αυτό το πρωτότυπο.
  
Carrera GT : Παρουσιάστηκε το 2003 και σχεδόν μία δεκαετία μετά σκορπά τον ενθουσιασμό στο πέρασμά της. Κατασκευάστηκε για να διαγωνιστεί στο Le Mans και διαθέτει ultra-flat κινητήρα 5.7lt, 612ps, τοποθετημένο κεντρικά και αμάξωμα από ανθρακονήματα. Κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία σε 1.270 μονάδες.