Επίσκεψη στο Nurburgring : Day 1

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 03/09/2012
Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από έναν ύπνο στην εξοχή, μέσα στη φύση. Ηρεμία, ησυχία, γαλήνη είναι λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό. Βέβαια όταν η συγκεκριμένη εξοχή βρίσκεται σε ένα μέρος που ξεκινάει με το “Nurburg” και τελειώνει σε “Ring” τότε όλα αυτά μάλλον δε σε πολυενδιαφέρουν τελικά.

Αγαπητοί αναγνώστες, καλώς ήρθατε στο Nurburgring, την πιο διάσημη πίστα του κόσμου όπου το High Octane και ο Μάνος Ράλλης έζησαν μία μοναδική εμπειρία τριών ημερών. 

Αυτήν την εμπειρία θα προσπαθήσω να σας περιγράψω όσο πιο παραστατικά μπορώ για να σας βάλω στο κλίμα του ring. 

Παρασκευή, 9:00πμ - Έτοιμος
Έχω τελειώσει με το πρωϊνό. Έξω έχει λιακάδα η οποία στεγνώνει τη βραδινή βροχή. Μαζί μου είναι ο καλός συνάδελφος Γιάννης Στέφου*. Έξω ωστόσο από την πανσιόν μας βρίσκεται ένα άκρως κατάλληλο αυτοκίνητο για να γνωρίσω το Nurburgring, ένα αυτοκίνητο που φέρει τα διακριτικά της πίστας και που έχει δοκιμαστεί αρκετές ώρες εκεί. Ο λόγος για το Opel Corsa OPC Nurburgring Edition, το κορυφαίο Corsa που έχει κατασκευαστεί στην 30χρονη ιστορία του μοντέλου. 210ps, αγωνιστική ανάρτηση, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό και φρένα της Brembo μαζί με νέο αισθητικό πακέτο και τα εξαιρετικά δερμάτινα bucket καθίσματα της Recaro συνθέτουν τις αλλαγές σε σχέση με το “απλό” OPC. Μάλιστα το δικό μας Nurburgring Edition ήταν σε χρώμα λαχανί. Ένα πράσινο αυτοκίνητο στην πράσινη κόλαση...

9:30πμ - Πρώτη Γνωριμία
Αφήνουμε την πανσιόν και κατευθυνόμαστε στο χωριό Adenau. Δρόμος επαρχιακός, στενός, με στροφές και πολύ καλής ποιότητας οδόστρωμα. Πρόγευση.. Βυθίζω το γκάζι στο Corsa και από τις δύο μπούκες ηχούν γνώριμες για την περιοχή μελωδίες. Φτάνουμε στο Adenau. Εκεί βρίσκεται ο Κυριάκος, αναγνώστης του High Octane ο οποίος έχει επισκεφτεί ήδη τρεις φορές το ring και έτυχε φέτος να βρίσκεται εκεί τις ίδιες ημέρες. Ότι πρέπει, ποιος δε θέλει έναν ξεναγό για τα κατατόπια. Στην άκρη του χωριού βρίσκεται η παλιά είσοδος της πίστας, άρα και η πίστα. Παρκάρω το Corsa και μαζί με το team ανεβαίνω μερικά σκαλιά. Η πίστα περνάει πάνω - ουσιαστικά μέσα - από το χωριό. 

Στο συγκεκριμένο σημείο είναι η στροφή Ex-Mühle, μία κατηφορική διπλή αριστερή που οδηγεί σε μία ανηφορική δεξιά. Ο λόγος βέβαια που δε σπεύδουμε να οδηγήσουμε στην πίστα είναι ότι τη συγκεκριμένη Παρασκευή η πίστα για το κοινό άνοιγε στις 5:00μμ. Οπότε σκεφτήκαμε ότι κάτι θα “γυρνάει” μέσα στο Ring και ήρθαμε να το δούμε. Ίσως κάποιο νέο καμουφλαρισμένο μοντέλο, ίσως κάποιο αγωνιστικό. Τελικά ήταν το Driving Academy της BMW όπου ιδιοκτήτες και μη καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο και μαθαίνουν την πίστα στροφή στροφή από έμπειρους εκπαιδευτές οδηγώντας BMW M3. Ωραίες καταστάσεις. Χαζεύουμε λίγο το μάθημα και βεβαίως μαθαίνουμε τη σωστή γραμμή για την Ex-Mühle. Ωραία, μας μένουν ακόμα 145 στροφές...

11:00πμ - Το νέο Ring
Στην παρέα προστέθηκαν ο Δημήτρης (ένας ακόμα ring lover) με τη γυναίκα του Μαρία οι οποίοι κανόνισαν το ετήσιο ραντεβού τους με το ring να συμπέσει με αυτό του Κυριάκου, άρα και με το 1ο του High Octane. Ακόμα υπάρχει χρόνος μέχρι τις 5:00μμ που ανοίγει η πίστα για το κοινό, έτσι οδεύουμε προς την καινούργια πίστα που διεξάγεται η F1 η οποία απέχει μόλις λίγα λεπτά μακριά. Εντυπωσιακές εγκαταστάσεις, καινούργια κτήρια, νέες κερκίδες, μπαράκια και πολλά άλλα συνθέτουν ένα θεματικό πάρκο που στόχευε να εκτοξεύσει τα έσοδα της επιχείρησης του Nurburgring αλλά κατάφερε να το ρίξει έξω. Ίσως το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στη σύγχρονη ιστορία της Γερμανίας. 

Έξω από τις εγκαταστάσεις υπάρχει πάρκινγκ. Αφήνουμε το Corsa και παρατηρούμε τον περιβάλλοντα χώρο. Porsche, Porsche, Porsche και Porsche. “Welcome to Nurburgring” μου λέει ο Κυριάκος. Ανεβαίνουμε στις εγκαταστάσεις. Κατάστημα με αναμνηστικά, φαγητό, ελαστικά, αντιπροσωπεία της Nissan με GT-R και 370Z. Είπαμε, η νέα πίστα ήθελε να είναι εμπορική. 

12:00μμ - Porsche Cup
Για καλή μας τύχη στη νέα πίστα είχε το Σαββατοκύριακο αγώνα του Porsche Cup. Αρπάζουμε την ευκαιρία και παίρνουμε θέση στην κερκίδα της BMW να δούμε τις δοκιμές. Κοιτάζω απέναντι στο χώρο των pits και βλέπω απλό κόσμο να κυκλοφορεί ελεύθερος. “Φύγαμε” λέω στο team και περνάμε απέναντι. Πλήρης ελευθερία. Κυκλοφορείς μέσα στα pits μαζί με τους μηχανικούς, κοιτάς από κοντά τις αγωνιστικές Porsche 911 και βεβαίως τις ακούς δίπλα σου καθώς βρίσκεσαι δίπλα στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Μεγάλες στιγμές, στιγμές High Octane

2:00μμ - Η ώρα της βροχής
Ο άστατος καιρός της περιοχής στο Nurburg επιβεβαιώνεται. Οι ουρανοί ανοίγουν. Πολύ βροχή. Οδεύουμε στο ξενοδοχείο της πίστας που μένουν και οι οδηγοί της F1, το DORINT Nurburg, όπου στεγνοί και με θέα τις βρόχινες πλέον δοκιμές των Porsche πίνουμε έναν καφέ. 5.50€ ο καπουτσίνο και βέβαια χωρίς νερό... Η ώρα βέβαια περνάει και οι συζητήσεις για την πίστα γίνονται όλο και πιο έντονες. Εγώ και ο Στέφου μπορεί να έχουμε αμέτρητους γύρους στο Gran Turismo 5 αλλά η πραγματικότητα διαφέρει. Έτσι ρωτάμε τον Κυριάκο και τον Δημήτρη που έχουν από 30 και 40 πραγματικούς γύρους. Τόσα κείμενα έχω διαβάσει για το Ring, τόσα βίντεο έχω δει και τώρα που πλησιάζει η ώρα να μπω στην πράσινη κόλαση το άγχος με κυριεύει. Πάνω στην κουβέντα ο Κυριάκος μας λέει ότι όποτε έρχεται βρέχει. Να η αιτία του κακού. Είχαμε μαζί μας τον RainMaker...

3:30μμ - Ώρα για παραλαβή
Η βροχή έχει κοπάσει και βεβαίως η ώρα πλησιάζει 5:00μμ, οπότε οδεύουμε σε μία από τις επιχειρήσεις που νοικιάζουν αυτοκίνητα στο Ring καθώς ο Κυριάκος και ο Δημήτρης είχαν κλείσει από ένα αυτοκίνητο για να οδηγήσουν. Εγώ και ο Στέφου βεβαίως είχαμε το Opel Corsa OPC Nurburgring Edition το οποίο παραλάβαμε από τα κεντρικά της Opel στο Rüsselsheim με την πολύτιμη αρωγή της ελληνικής αντιπροσωπείας. Ο Κυριάκος επέλεξε ένα Renault Clio RS με τους 201ps και ο Δημήτρης μία BMW Z4 Coupe 3lt με 265ps. 

4:30μμ - Έτοιμοι για... βροχή
Φτάνουμε στο πάρκινγκ στην είσοδο της πίστας που βρίσκεται μετά το μέσον της μεγάλης ευθείας. Χαμός τόσο από βροχή (RainMaker είπαμε) όσο και από κόσμο. Ότι “πολεμικό” αμάξι έχετε φανταστεί ήταν εκεί και περίμενε να μπει για μερικούς γύρους. Porsche 911 (όλων των γενεών και εκδόσεων) BMW M3 και 1M Coupe, Mitsubishi Lancer Evo, Subaru Impreza STI, Nissan GT-R και παλαιότερα Skyline, Renault Megane RS, Honda Civic Type R, Mini JCW, Lotus Elise και Exige, Caterham, Focus RS και ότι, ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε. 

5:00μμ - Green Light
Το Nurburgring ανοίγει για το κοινό. Όποιος θέλει πληρώνει 26€ για κάθε γύρο, πλησιάζει στη μπάρα, περνάει την κάρτα του Ring και μπαίνει για έναν γύρο στην πράσινη κόλαση. Μακελειό. Όλοι σπεύδουν να μπουν στην πίστα. Τέτοια ουρά ούτε στα διόδια στις περιόδους των μεγάλων εξόδων. Κυριάκος και Δημήτρης βάζουν μπροστά τους κινητήρες των Clio και Z4 αντίστοιχα. Ο Στέφου μπαίνει συνοδηγός στον Κυριάκο. Εγώ προτιμώ να φύγει το μπούγιο και να μπω αργότερα. Ομπρέλα, φωτογραφική και βόλτα στο πάρκινγκ με το μυαλό στα παιδιά. 10-12min θα χρειαστούν περίπου και ο χρόνος δεν περνά εύκολα όταν είσαι έξω. Είμαστε στην πιο επικίνδυνη πίστα του κόσμου, βρέχει και μέσα έχει ορδές από κόσμο που ήρθε για να πατήσει το γκάζι στο πάτωμα. 

Λίγα λεπτά αργότερα το Clio έρχεται. Σώοι και οι δύο. Κοιτάζω τον Στέφου. Το μάτι του γυαλίζει. “Φοβερή” μου λέει. “Αλλά με τόσο κόσμο είναι πολύ επικίνδυνα” Και τι δεν είχαν δει. Ένα Caterham έκανε τετακέ μπροστά τους στην Adenauer Forst, ένα Clio σταμάτησε κυριολεκτικά πάνω στην Karrussel. “Γλιστράει;” ρωτάω. “Πολύ” μου απαντάει. Ο Κυριάκος ετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο με το Clio και ήρθε η ώρα μου να κάτσω συνοδηγός. Η βροχή βέβαια συνεχίζεται, το Corsa μένει κλειδωμένο. 

Η μπάρα σηκώνεται και ξεκινάμε. Είμαι έτοιμος για τον πρώτο μου γύρο - έστω και ως συνοδηγός - στο Nurburgring. Σανίδα το γκάζι και κατηφορίζουμε, σικέιν, δεξιά στροφή και το παλιό start point. Γλιστράει πολύ, ο Κυριάκος γνωρίζει την πίστα και αυτό φαίνεται. Οδηγεί γρήγορα, ίσως πιο γρήγορα από όσο ορίζουν οι συνθήκες στο δικό μου μυαλό. Βλέπω γραμμές, παρατηρώ σημεία φρεναρίσματος, εντοπίζω τα κερμπ που μπορείς να εκμεταλλευτείς. Είναι ελάχιστα, τα περισσότερα είναι πολύ ψηλά. Flugplatz, Aremberg, Adenauer Forst, Metzgesfeid, Ex-Mühle, Bergwerk είναι οι πιο γνωστές και απαιτητικές στροφές και ξεκινάμε για τη μεγάλη ανηφόρα.

Στην κορυφή της είναι το καλό. 2km μετά ακολουθεί μία κλειστή δεξιά, η Steilstrecke και αμέσως μετά η περιβόητη Karusell. Ο Κυριάκος καταβάζει 2η σχέση και βουτά λίγο μετά την είσοδο. “Έτσι είναι η σωστή γραμμή” μου λέει. Τέρμα το γκάζι, η φυγόκεντρος κάνει τη δουλειά και στρίβουμε ταχύτατα. Το σίγουρο είναι ένα. Κρατάει πολύ. 3η στην έξοδο και φύγαμε. Ακολουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι με πολλές γρήγορες στροφές, άλλες ανηφορικές και άλλες κατηφορικές. Βρέχει πολύ, ο Κυριάκος πιέζει όσο νιώθει ασφαλής. Συνεχίζω να παρατηρώ γραμμές. Ο γύρος τελειώνει. Μοναδικές στιγμές. Το ring είναι φανταστικό. 

6:15 - Η δική μου ώρα
Με όσα έχω δει αποφασίζω ότι το Corsa δε θα μπει σήμερα στο ring. Υπάρχουν δύο ακόμα μέρες και δε θέλω να ρισκάρω στη βροχή. Άλλωστε υπάρχει και το Clio. Βλέπετε ο Κυριάκος αποφάσισε να μου κάνει δώρο τον έναν από τους τέσσερις γύρους που είχε στη διάθεσή του το Clio. Παίρνω θάρρος και βολεύομαι στη θέση του οδηγού τη στιγμή που ο Κυριάκος κάθεται στο δεξί bucket. Φτάνω στη μπάρα, περνώ την κάρτα και ξεκινάω για τον πρώτο μου πραγματικό γύρο στο Ring. Ενθουσιασμός αλλά και άγχος. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ευτυχώς ο κόσμος έχει λιγοστέψει. Βεντουζώνω στο παρμπρίζ την Drift HD που μας παραχώρησε το OnBoardCamera - οι κάμερες απαγορεύονται κανονικά αλλά όλοι μετά το σήκωμα της μπάρας τις τοποθετούν. Κατηφορίζω το Bridge (τη γέφυρα που υπάρχει στο τέλος της μεγάλης ευθείας) στρίβω τις επόμενες στροφές και πάω για την κλειστή αριστερή μετά το παλιό start. Γλιστράει πολύ. 

Ακολουθούν τα “S” της Hatzenbach, πατάω κερμπ, το Clio είναι σταθερό. Όχι όμως για πολύ. Το επόμενο “S” είναι το Hocheichen, κατηφορική δεξιά σε κατηφορική αριστερή. Στην εναλλαγή το Clio γλιστράει. Διπλό ανάποδο σε συνδυασμό με το ESP και είμαστε πάλι ευθεία. “Το ανάποδό σου με έφτιαξε” λέει ο Κυριάκος. “Εμένα πάλι όχι” σκέφτομαι. Ring σε βροχή με καλοκαιρινά ελαστικά κι εγώ προσπαθώ να πάω γρήγορα από τον πρώτο μου γύρο. Τρέλα. Στη συνέχεια αλλάζω τακτική, είμαι πιο προσεκτικός και θέλω να δω αν θυμάμαι καλά την πίστα. Μιλάω στον Κυριάκο, του λέω για κάθε στροφή, αλλού συμφωνεί μαζί μου, αλλού με διορθώνει. Η πίστα γλιστράει παντού, σε κάθε στροφή παίζω με την πρόσφυση και κάνω μικροδιορθώσεις. 

Φτάνουμε στην Karussell. 2η στο κιβώτιο και βουτάω. Φοβερή αίσθηση. Για πρώτη φορά νιώθω ότι η πίστα κρατάει. Τέζα το γκάζι και το Clio δεν κουνιέται από την πορεία του. Να είναι καλά η φυγόκεντρος. Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος λέει “βρέχει, έχει ομίχλη, τώρα ζεις ring”. “Αλήθεια είναι” σκέφτομαι. Φοβερή, φοβερή η Karussell. Συνεχίζω όμως καθώς ακολουθούν διάφορες γρήγορες καμπές. Είμαι προσεκτικός αλλά παρατηρώ ότι αυτές κρατούν περισσότερο. Πιέζω λίγο περισσότερο και δικαιώνομαι. Υπάρχει - για βρεγμένο - πρόσφυση. Προσπαθώ να απολαύσω έχοντας πάντα στο μυαλό μου τους κινδύνους. Ο γύρος τελειώνει σε περισσότερα από 13min, χρόνος φυσικά αργός. Απίστευτα συναισθήματα. Το ring είναι μαγικό, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες. Άλλωστε θα έχω να το λέω. Βάπτισμα πυρός υπό βροχή...

8:00μμ - Pisten Klaus
Η πίστα έχει κλείσει από τις 7:00μμ και έχουμε φτάσει στο Pisten Klaus, το φημισμένο εστιατόριο της θείας της Sabine Schmitz για να συζητήσουμε την 1η ημέρα και βεβαίως να δοκιμάσουμε τη σπεσιαλιτέ. Φιλέτο που το ψήνεις μόνος σου σε καυτή πέτρα. Ο χώρος ιδανικός, γεμάτος με φωτογραφίες από αγώνες στο Nurburgring και πολλά αυτόγραφα από οδηγούς θρύλους όπως οι Schumacher, Hakkinen και πολλοί πολλοί άλλοι. Η ευτυχία στα πρόσωπα όλων είναι ζωγραφισμένη. Εγώ μιλάω με τον Στέφου για την Karussell, ο Κυριάκος με τον Δημήτρη για την Z4 και το πόσο καλή ήταν στο βρεγμένο. Έχουμε όμως άλλες δύο μέρες και βεβαίως το Corsa OPC Nurburgring Edition αύριο θα έμπαινε στο στοιχείο του. 

Μείνετε συντονισμένοι για την 2η μέρα της επίσκεψης του High Octane στο Nurburgring. Μέχρι τότε δείτε τις φωτογραφίες από την 1η ημέρα στο Facebook

* Ο Γιάννης Στέφου είναι αδερφικός φίλος και εξαίρετος συνάδελφος και τον οποίο μπορείτε να διαβάζετε μέσω του blog TrcOff.gr