Επίσκεψη στο Nurburgring : Day 2

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 06/09/2012
Σάββατο, 7:30πμ - Πάει ο ύπνος
Μετά την 1η ημέρα και την 1η συγκλονιστική επαφή με την πίστα του Nurburgring (διαβάστε την 1η ημέρα επίσκεψης του High Octane στο Nurburgring) ξύπνησα νωρίς. Το ίδιο και ο Στέφου. Κανείς μας δεν είχε κοιμηθεί πραγματικά. Οι σκέψεις για τα όσα είχαμε ζήσει τη χθεσινή ημέρα δεν άφηναν το μυαλό να ηρεμήσει. Η αρρώστια του ring μόλις είχε εμφανίσει τα πρώτα της συμπτώματα. Κοιτάζω τον όπως αποδείχτηκε και χτες άστατο καιρό της περιοχής του Eifel. Ήλιος με δόντια. Η θερμοκρασία μόλις που αγγίζει τους 5 βαθμούς. Υγρασία υπάρχει από τη χθεσινή βροχερή ημέρα αλλά στα σημεία που υπάρχει ήλιος όλο και λιγοστεύει. Φοβούμενος την αλλαγή του καιρού και το ενδεχόμενο κίνησης στην πίστα προτείνω στον Στέφου να αναχωρήσουμε. Η πίστα ανοίγει στις 9:00πμ. Συμφωνεί. 

9:10πμ - OPC Day
Φτάνουμε στην είσοδο της πίστας. Ήδη υπάρχει κόσμος, ήδη η μπάρα ανοιγοκλείνει. Μία λευκή Porsche 911 Turbo βρίσκεται πίσω από ένα ανθρακί Nissan GT-R. Η “μάχη” ξεκίνησε νωρίς. Δε χάνουμε χρόνο. Ο Στέφου κάθεται στη θέση του οδηγού. Εγώ δεξιά και ετοιμάζω τις Drift HD και GoPro HD Hero2 που μας παρείχε το OnBoardCamera. Θυμίζω, οι κάμερες απαγορεύονται, όλοι ωστόσο μόλις περάσουν τη μπάρα τις τοποθετούν πάντα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η θερμοκρασία μόλις που αγγίζει τους 7 βαθμούς. Τουρμπόκαιρος. 

Είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο γύρο μας με το Opel Corsa OPC Nurburgring Edition στο Nurburgring. Στην πίστα όπου εξελίχθηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Θυμίζω, η ισχύς από τους 192ps έχει φτάσει τους 210, υπάρχει σκληρότερη ανάρτηση, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, φρένα της Brembo, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό και νέο αισθητικό πακέτο. Η μπάρα ανοίγει. Ο Στέφου βυθίζει το πεντάλ του γκαζιού. Το Corsa απογειώνεται. Στρωτή οδήγηση και σε πολλά σημεία φυλαγμένη καθώς είναι πρωί και στα σκοτεινά σημεία υπάρχει υγρασία και ο Στέφου γράφει ένα άκρως αξιοπρεπές 10:19min για πρώτο γύρο. 

Η μεγάλη ευθεία είναι κομμένη με γνώμονα την ασφάλεια. Σαν γύρος στο ring στα public days (Touristenfahrer όπως λέγονται) λαμβάνεται η γέφυρα στο τέλος της μεγάλης ευθείας (Bridge) μέχρι τη γέφυρα στην αρχή της ευθείας (Gantry). Δηλαδή Bridge To Gantry (BTG). Το Corsa σαφέστατα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Τα πολύ καλά Continental SportContact3 έχουν ζεσταθεί και ο Στέφου έχει feeling και θέλει να συνεχίσει για 2ο γύρο αμέσως. Επιχειρεί και οδηγεί εντυπωσιακά γρήγορα μέχρι και την Aremberg όπου ένα σταματημένο λόγω μικροεξόδου Ford Focus RS του κόβει το ρυθμό και την ψυχολογία. Το ring είναι επικίνδυνο. Ανεβάζει την πίεση όμως σταδιακά και τελικά ο χρόνος κατεβαίνει εντυπωσιακά στο άκρως χολιγουντιανό 9:59min. 

10:15πμ - High Octane Time
3km μακριά βρίσκεται η Pflanzgarten, μία πολύ απαιτητική στροφή καθώς φτάνεις με χιλιόμετρα και πριν την είσοδο υπάρχει χάσιμο. Εκεί αφήνω τον Στέφου με την φωτογραφική του για να με “πυροβολήσει”. Επιστρέφω. Η πίστα πρέπει να είναι καθαρή παντού, χωρίς υγρασίες. Έχω δει δύο στεγνούς γύρους σαν συνοδηγός και έχω νιώσει πόσο γρήγορα μπορεί να κινηθεί το Corsa OPC Nurburgring Edition. Ήρθε η ώρα για τον 1ο μου πραγματικό γύρο στην πράσινη κόλαση. Είμαι μόνος με το Corsa. Αγχώνομαι. Βλέπω ένα Opel Astra OPC προηγούμενης γενιάς να ετοιμάζεται να μπει. Αναθαρρώ. Γάντια, ζώνη και ο κινητήρας του Corsa ξυπνά. Περιμένω δύο λεπτά να ζεσταθεί και φτάνω στη μπάρα. Κάρτα και φύγαμε. 

Φτάνω στο Bridge. Μηδενίζω το χρονόμετρο του Corsa και πατώ τέρμα το γκάζι. Κατηφόρα και τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν. 130km/h βλέπω πριν το σικέιν και τη δεξιά για το παλιό start point. Κατεβάζω 2η σχέση, δυνατό φρενάρισμα και στρίβω προσεκτικά την πρώτη κατηφορική αριστερή. Τα Continental δεν είναι κρύα αλλά ούτε και ζεστά. Γκάζι, 3η, 4η και φτάνουμε στο 3πλό “S” της Hatzenbach. Φρένα και κατεβάζω 3η, δεξιά, αριστερή, δεξιά - πατάω κερμπ και φτιάχνομαι, αριστερή και φτάνω με 3η στην Hocheichen που χτες με το Clio στο βρεγμένο είχα την στιγμή μου. Το Corsa δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεξιά σε αριστερή και τέρμα γκάζι. Κατηφόρα σε ανηφόρα και τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν. Φτάνω στο γιάμπ πριν τη δεξιά καμπή Flugplatz με περισσότερα από 170km/h. Το Corsa είναι σταθερό. Τέρμα γκάζι ξανά για λίγο. 180km/h και πλησιάζω στην αριστερή καμπή Schwedenkreuz. Πολλά τα χιλιόμετρα και ανάποδη κλίση. Είμαι επιφυλακτικός. Αφήνω το γκάζι. Πίσω μου εμφανίζονται δύο φώτα. Δεξί φλας και άκρη. Μία λευκή Porsche 911 GT3 με προσπερνά. 

Δυνατό φρενάρισμα πριν την Aremberg, τη δεξιά κατηφορική. 3η στο κιβώτιο και μετά το μέσο της στροφής τσαρουχώνω το γκάζι. Το μπλοκέ είναι μηχανικό και φαίνεται. Μόλις πάει να δημιουργηθεί υποψία υποστροφής η μούρη μπαίνει μέσα. Αποτελεσματικότητα. Αρχίζει κατηφόρα. Τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν. Γούβα και ανηφόρα. Η ανάρτηση τερματίζει. Αριστερή, πατάω κερμπ και δεξιά πριν την Adenauer Forst, την αριστερή που είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις το apex της στροφής. Ούτε που το έψαξα πάντως καθώς δύο Porsche 911 και μία Corvette εμφανίστηκαν ξαφνικά και το δεξί φλας άναψε ξανά.

Ακολουθούν μερικές ωραίες και γρήγορες καμπές όπου το Corsa πατάει γερά και στρίβω με γεμάτες 4ες και 130-140km/h. Η πίστα κατηφορίζει ξανά όμως και φτάνω στην αριστερή με το όνομα Wehrseifen. Ο λόγος για την πιο αργή στροφή της πίστας που απαιτεί και δυνατό φρενάρισμα καθώς έρχεσαι με χιλιόμετρα. Τα Brembo δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Φεύγω για την Ex-Mülle όπου έχω μάθει από χτες τη σωστή γραμμή. Να είναι καλά το BMW M Academy. Ανηφόρα ξανά, δεξιά και μία ευθεία όπου το Corsa φτάνει τα 150km/h. Αριστερή καμπή (Lauda Links), το σημείο που έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου ο Lauda και φτάνουμε στη δεξιά Bergwerk, εκεί που κατέληξε ο Αυστριακός. Δεν τη βλέπεις, δε βλέπεις το apex και δε βλέπεις την έξοδο. Τυφλή και ανηφορική. Φοβερή και τρομερή. Στρίβω αρκετά αργά. Αυτή θέλει πολύ δουλειά.   

Στη συνέχεια ακολουθεί μία τεράστια ανηφόρα περί τα 2km με δύο πονηρές καμπές που θέλουν να γνωρίζεις τη σωστή γραμμή και ελαφρύ άφημα του γκαζιού. Εγώ ούτε τη γραμμή γνώριζα ούτε το άφημα ήταν ελαφρύ... Σε κάθε περίπτωση είναι κομμάτι που δείχνει την υπεροχή των υπερτροφοδοτούμενων έναντι των ατμοσφαιρικών. Το Corsa ξεπερνά τα 180km/h. Προσπερνάω μία 3άρα BMW, δύο Suzuki Swift Sport και δεν ξέρω ακόμα γιατί μία Porsche 911 (μάλλον θα πήγαινε βόλτα). Φτάνω στην Karyssell. Γελάω μέχρι τα αυτιά. Φρένα, 2η σχέση και βουτάω λίγο μετά την είσοδο όπως μου έδειξε ο Κυριάκος χτες. Απίστευτη αίσθηση. Βουτάς, πατάς γκάζι και ποτέ άλλοτε δε έχω στρίψει έτσι στη ζωή μου. 3η στην έξοδο και φύγαμε. 

Με προσπερνά ένα Citroen DS3 Racing, αυτό με τους 201ps. Ακολουθεί ένα πολύ απαιτητικό κομμάτι. Hedwigshohe, Wippermann, Eschback, Brünncher, Pflanzgarten. Γρήγορες καμπές με σκασμένες 3ες, αλλού ανηφορικές, αλλού κατηφορικές. Πιέζω και ακολουθώ το DS3. Ο τύπος γνωρίζει την πίστα και φαίνεται. Προσπαθώ να μείνω κοντά του για να μάθω τις σωστές γραμμές. Η ανάρτηση και το set-up του Corsa δείχνουν ότι έχουν δουλευτεί εδώ μέσα. Αντέχει πολύ πιο γρήγορο ρυθμό. Ο γύρος τελειώνει στο Gantry. Σταματώ το χρονόμετρο στα 10:13min. Στέφου είμαι ταχύτερος στον 1ο γύρο...

10:32πμ : Ανασυγκρότηση
Φτάνω στην Pflanzgarten με ένα τεράστιο χαμόγελο αλλά και με απορία. Έχουμε φωτογραφίες; Ο Στέφου έχει σχεδόν πεθάνει από το κρύο. 2 βαθμούς έδειχνε το θερμόμετρο και φύσαγε παγωμένος αέρας. “Σε έχω” μου λέει. “Κι εγώ σε έχω” του απαντάω λέγοντάς του το χρόνο μου. “Τώρα όμως πρέπει να πιάσεις το 9:59”. Φεύγουμε. 

10:50πμ - Rent4Ring
Κυριάκος και Δημήτρης δεν είχαν εμφανιστεί ακόμα στην πίστα καθώς ο Κυριάκος είχε νοικιάσει ένα VW Scirocco 2.0 με κιβώτιο DSG από το μεσημέρι και μετά. Αντιθέτως ο Δημήτρης δεν είχε βρει αυτοκίνητο. Έτσι έψαχναν από το πρωί και είχαν καταλήξει στην εταιρία Rent4Ring. Εκεί υπήρχε διαθέσιμο ένα Artega GT για τέσσερις γύρους. Ο λόγος για ένα πισωκίνητο coupe με εντυπωσιακή σχεδίαση, ατμοσφαιρικό V6 3.6lt με 300ps (μοτέρ από το προηγούμενο VW Passat R36) και κιβώτιο DSG. Βάρος μόλις 1100kg και ως αποτέλεσμα 0-100km/h σε 5sec και τελική 270km/h. Τα παιδιά αποφασίζουν να μοιραστούν το κόστος και τους γύρους.

Εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία και μαζί με τον Στέφου οργανώνουμε μία μικρή συνέντευξη του Ralf για να μάθουμε και να σας μεταφέρουμε λεπτομέρειες από το κόστος ενοικίου αυτοκινήτου και ότι άλλη πληροφορία μπορεί να είναι χρήσιμη. Τη συνέντευξη του Ralf, ιδιοκτήτη της Rent4Ring θα διαβάσετε τις επόμενες ημέρες στα πλαίσια του οδοιπορικού του High Octane στο Nurburgring. Μείνετε συντονισμένοι. 

11:15πμ - Pflanzgarten Ξανά
Με τον Στέφου επιστρέφουμε στη στροφή Pflanzgarten. Ανεβαίνουμε σε μία μικρή εξέδρα και το θέαμα ξεκινά. Ο ένας πίσω από τον άλλο, όλοι οι ring lovers με ότι αυτοκίνητο μπορείτε να φανταστείτε, και μερικά που δε μπορείτε, οδηγούν σήμερα εκεί. Porsche 911, Lotus Exige, Corvette, Nissan GT-R, Honda Integra, Mitsubishi Lancer Evo, Ford Escort Cosworth, Renault Megane RS και μεταξύ πολλών άλλων μία δεξιοτίμονη Ferrari 458 Italia. Αν συνεχίσω βέβαια να σας γράφω όλα όσα περνούσαν από εκεί τότε θα χρειαστώ όλο τον server του High Octane. Καλύτερα δείτε τα στις φωτογραφίες της 2ης ημέρας στο Facebook.

Η ώρα περνά και τα παιδιά περνούν από μπροστά μας με το Artega. Ο Κυριάκος οδηγεί προσεκτικά. Δεν έχει εμπειρία από πισωκίνητα ούτε από τόσο δυνατά αυτοκίνητα και το ring δε συγχωρεί. Λίγα λεπτά αργότερα έρχεται sms. Ο χρόνος του Κυριάκου 10:05min. Καθόλου άσχημα. Στη συνέχεια οδήγησε ο Δημήτρης ο οποίος με μεγαλύτερη εμπειρία και σιγουριά στις ικανότητές του έγραψε ένα εντυπωσιακό 8:50min. Χωρίς να κρυώσουν τα ελαστικά ξαναδοκίμασε και έριξε το χρόνο του στο 8:35min... “Δε θα ήθελα να είμαι μέσα ως συνοδηγός” λέω στον Στέφου. Το ίδιο και ο Κυριάκος όπως μας είπε αργότερα. 

Περιμένουμε να δούμε και τον τελευταίο γύρο του Κυριάκου με το Artega και η κίνηση αυξάνεται δραματικά. Μπροστά στα μάτια μας γίνεται ατύχημα. Το μπουλόνι μίας Porsche 911 σπάει και ο τροχός φεύγει. Το παλικάρι καταφέρνει να συγκρατήσει το αυτοκίνητο στο δρόμο αλλά ο τροχός κυλά μέσα στην πίστα κι έρχονται αυτοκίνητα. Προσπαθούν να τον αποφύγουν. Βγαίνουν εκτός. Ευτυχώς δε χτυπά κανείς. Η πίστα κλείνει. Ο Κυριάκος περνά ανάμεσα από τους κριτές με τις κίτρινες σημαίες σε αργό τέμπο. Παρόλο το ατύχημα και την καθυστέρηση κατέβασε στο 9:12min. Καθόλου άσχημα. 

2:30μμ - Devil’s House
Περιμένοντας να ανοίξει η πίστα καθόμαστε στο Devil’s House, το καφέ-εστιατόριο που υπάρχει στην είσοδο της πίστας. Όλοι μιλάμε για τους γύρους μας. Λέμε που χάσαμε χρόνο, τι μας έκοψε, σε ποια σημεία φοβηθήκαμε. Τα παιδιά έχουν μείνει με την ανάμνηση του Artega. “Φοβερό” μας λένε. Εγώ δε μπορούσα να φανταστώ πόσο αποτελεσματικό είναι το Corsa μέσα στο ring. 

4:15μμ - Ξανά στη δράση
Έτοιμος για οδήγηση. Έχω δει τα incar στο laptop, έχω μιλήσει με τα παιδιά, νιώθω έτοιμος να κατεβάσω χρόνο. Το Corsa ζεσταίνεται και ο Στέφου έρχεται συνοδηγός. “Θέλεις να δεις πως θα σε περάσω” του λέω. “Για να δούμε” απαντά. 

Αφήνω μερικά αυτοκίνητα μπροστά να φύγουν. Νιώθω άνετα και αισθάνομαι ότι πηγαίνω γρήγορα. Σίγουρα είμαι πιο γρήγορος από πριν. Η πίστα είναι στο μυαλό μου. Ξέρω που να πιέσω, που να είμαι προσεκτικός, ποια κερμπ να εκμεταλλευτώ. Μία BMW M3 με προσπερνά. Το ίδιο κάνουν μία Porsche 911 κι ένα Renault Megane RS. Φτάνω στην Adenauer Forst. Ένα VW T5 πάει προφανώς βόλτα. Με κλείνει. Χάνω χρόνο. Δεν αγχώνομαι. Έτσι είναι τα Touristenfahrer. Συνεχίζω. Φτάνω στην Bergwerk. Σαφέστατα πιο γρήγορα από πριν και με καλύτερη γραμμή. Προσεγγίζω την Karussell. 2α και βουτάμε. Η αίσθηση και πάλι μοναδική.

Το επόμενο κομμάτι είναι το αγαπημένο μου. Καμπές με γεμάτες 3ες και 120-130km/h. Το Corsa είναι πολεμικό. Κρατάει, στρίβει, φρενάρει, επιταχύνει αποτελεσματικά και φιλικά. Προσπερνάω ένα Clio RS, μία Ζ4, ένα DS3 ώσπου φτάνω στην Pflanzgarten. Κίτρινες σημαίες ξανά. Μία μοτοσικλέτα έχει φύγει από το δρόμο. Κόβω και δε θέλω να εντοπίσει το μάτι μου τον οδηγό. Δε θέλω να έχω τέτοια εικόνα στο μυαλό μου. Φεύγουμε και επιταχύνω ξανά. Ο γύρος τελειώνει. Μαντέψτε το χρόνο. 9:59min. Ούτε σκηνοθετημένο να το είχαμε. Μετά από 20.8km έκανα ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Στέφου. Μεγάλες στιγμές. 

Φεύγουμε από την πίστα. Αφήνω τον Στέφου στην Ex-Mühle για να με φωτογραφίσει και πάω για έναν ακόμα γύρο μόνος μου. Πολύ κίνηση, πολλοί γρήγοροι μέσα που με ανάγκασαν να κόβω και να βγαίνω εκτός ρυθμού και γραμμών και ο χρόνος είναι μέτριος. 10:22min. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν το ευχαριστήθηκα. Αφήστε που έχουμε κι άλλες φωτογραφίες. 

6:00μμ – Θεατής
Είναι απόγευμα Σαββάτου και το κυκλοφοριακό χτυπάει κόκκινο. Αρκετές εξόδοι δημιουργούν καθυστερήσεις. Το Corsa κλειδώνεται και κατευθύνομαι στην Ex-Mühle να απολαύσω περάσματα. Δείτε τα κι εσείς στο άλμπουμ της 2ης μέρας στο Facebook. Παράλληλα Κυριάκος και Δημήτρης κάνουν τους γύρους τους με το Scirocco. 

7:00μμ – Τέλος για σήμερα
Η πίστα κλείνει για σήμερα. Όλοι κατευθύνονται σε εστιατόρια και μπυραρίες. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς γεμάτοι με αναμνήσεις, όμορφες στιγμές και βεβαίως με προσμονή για την 3η ημέρα στο Nurburgring

Μέχρι το άρθρο για την 3η ημέρα του οδοιπορικού του High Octane στο Nurburgring απολαύστε φωτογραφίες από την 2η μέρα. Μείνετε συντονισμένοι.