Συνέντευξη με την Rent4Ring

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 21/09/2012
Κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας του οδοιπορικού του High Octane στο Nurburgring (διαβάστε την 2η ημέρα στο Nurburgring) είχα τη δυνατότητα να συνομιλήσω με τον Ralph Beck, τον έναν εκ των δύο ιδιοκτητών της Rent4Ring. Μία από τις εταιρίες που ενοικιάζει αυτοκίνητα στην πίστα του Nurburgring και ίσως η εταιρία που προσφέρει τις πιο racing προτάσεις. Τα όσα μας είπε σίγουρα ενδιαφέροντα και χρήσιμα στην περίπτωση που σκοπεύεται να ετοιμάσετε μία εκδρομή στην πράσινη κόλαση. 

High Octane : Πείτε μας μερικά λόγια για την Rent4Ring. Τι ακριβώς προσφέρετε;

Ralph Beck : Η Rent4Ring ξεκίνησε το 2009, σχεδόν τέσσερα χρόνια πριν. Ξεκινήσαμε με δύο Suzuki Swift και τώρα έχουμε πλήρη στόχο είκοσι αυτοκινήτων. Τα περισσότερα είναι Swift, έχουμε όμως Opel Corsa OPC Nurburgring Edition, Citroen DS3 ενώ από φέτος προσφέρουμε τα Artega GT και το Caterham. Ξέρετε βρισκόμαστε στο Nurburgring, την πιο τρελή και πιο μεγάλη πίστα του κόσμου και θέλουμε να προσφέρουμε τα καλύτερα αυτοκίνητα στους οδηγούς. 

HO : Ποιο είναι το αυτοκίνητο που θα προτείνατε για κάποιον που έρχεται για πρώτη φορά στο Nurburgring;

RB : Τα Swift είναι ιδανικά για τους beginners. Για όσους έρχονται πρώτη φορά στο Ring είναι η τέλεια επιλογή. Για πιο έμπειρους οδηγούς υπάρχουν τα Corsa τα οποία είναι πολύ πιο γρήγορα. Για έμπειρους αλλά και άπειρους οδηγούς προτείνουμε το Artega καθώς έχει κιβώτιο DSG, έτσι δε χρειάζεται να αγχώνονται για τις αλλαγές των σχέσεων. 

HO : Υπάρχουν βελτιώσεις στα αυτοκίνητά σας;

RB : Όλα τα αυτοκίνητα είναι σημαντικά αναβαθμισμένα με roll cage, bucket καθίσματα, ζώνες 4άρων σημείων, ανάρτηση, σλικ ελαστικά και φρένα.

HO : Ποιο είναι το κόστος για κάποιον για να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο για το Nuburgring;

RB : Το κόστος ξεκινά από τα 99€ για Swift για δύο γύρους χωρίς το κόστος των γύρων και βενζίνη και φτάνει τα 1.699€ για ένα Artega GT σε πακέτο All-Inclusive που περιλαμβάνει και δώδεκα πληρωμένους γύρους καθώς και βενζίνη. 

HO : Πείτε μας κάποια περίεργη ιστορία που έχετε βιώσει αυτά τα χρόνια που έχετε την Rent4Ring.

RB : Υπάρχουν πολλές αναμφίβολα. Θυμάμαι κάποτε ήταν ένας Αμερικάνος που νοίκιασε αυτοκίνητο από κάποιον ανταγωνιστή μας, ευτυχώς. Έλεγε ότι ήταν πολύ έμπειρος καθώς έπαιζε Gran Turismo 5 συνέχεια. Έτσι στην Fuchsrohre πίστευε ότι θα στρίψει με τέρμα γκάζι όπως στο video game και τελικά κατέληξε εκτός πίστας, μέσα στο δάσος. Αυτός βγήκε σώος και αβλαβής ωστόσο το αυτοκίνητο καταστράφηκε εντελώς. Αυτό σημαίνει για όλους ότι το Playstation δεν είναι η πραγματικότητα. 

HO : Τι σκέφτεστε για το μέλλον;

RB : Σαφέστατα η βάση μας θα είναι πάντα τα Swift καθώς είναι αξιόπιστα και πολύ fun to drive. Δουλεύουμε κάποια αυτοκίνητα αλλά ακόμα δε θέλω να σας πω κάτι. 

HO : Τι χρόνο μπορεί να "γράψει" ένα Swift στο Nurburgring;

RB : Σίγουρα κάτω από 9min. Μιλάμε για Swift πλήρως βελτιωμένα με αναρτήσεις, φρένα, αγωνιστικά ελαστικά, ελαφρωμένο και σε πρώτο ή και δεύτερο στάδιο βελτίωσης κινητήρα. Το προσωπικό μου ρεκόρ είναι 8:45min (Bridge To Gantry). Φυσικά έχουμε και αυτοκίνητα όπως το Artega που μπορούν να κάνουν και κάτω από 8min αλλά με πολύ έμπειρους οδηγούς. 

HO : Εσείς πόσους γύρους έχετε συμπληρώσει στο Nurburgring;

RB : Έχω περισσότερους από 2.000 οπότε πιστεύω ότι είμαι λίγο έμπειρος αλλά όχι και επαγγελματίας (γέλια).

Μείνετε συντονισμένοι. Ακολουθεί η αναλυτική δοκιμή του Opel Corsa OPC Nurburgring Edition στην πίστα του Nurburgring. Μέχρι τότε θυμηθείτε στα σχετικά άρθρα όλες τις ημέρες του οδοιπορικού του High Octane στο Nurburgring.