Οδηγούμε στη νέα άσφαλτο της πίστας των Σερρών (+video)

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 09/10/2012
14 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του αυτοκινητοδρομίου των Σερρών η μοναδική πραγματική πίστα στην Ελλάδα (και ίσως η καλύτερη των Βαλκανίων) απέκτησε νέο τάπητα ενώ παράλληλα έγιναν διάφορες εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού. Νωρίτερα είχαμε επικοινωνήσει με το γραφείο τύπου της πίστας και είχαμε ενημερωθεί για τις αλλαγές

Η πραγματική επαφή όμως είναι αυτή που έχει σημασία, έτσι το High Octane και ο Μάνος Ράλλης ταξίδεψαν μέχρι το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών για να “γνωριστούν” με το νέο τάπητα. 

Black is Beautiful
Η πρώτη εικόνα είναι σαφώς θετική. Σκούρη μαύρη πίσσα παντού, καθαρές άσπρες γραμμές και όλα βαμμένα στα εθνικά λευκά-μπλε χρώματα. Όλα περιποιημένα και καινούργια. Αποφασίζω να περπατήσω στη διαδρομή καθώς είναι νωρίς το πρωί (8:00πμ) και η πίστα είναι ακόμα κλειστή για το κοινό. Πιάνω τον τάπητα, γαρμπίλι υπάρχει αλλά οπτικά δεν έχει καμία σχέση με τον προηγούμενο που κατέστρεφε τα ελαστικά για... πρωινό. 

Επόμενη ειδοποιός διαφορά τα κερμπ. Στην Κ1, στο “S” (K6,K7,K8) και στην Κ15 έχουν φαρδύνει σημαντικά, φανταστείτε ότι στο “S” τα πατάτε με τους τροχούς και των δύο πλευρών. Επίσης είναι πολύ πιο φιλικά με το αυτοκίνητο, τα ελαστικά και τις αναρτήσεις καθώς ουσιαστικά πρόκειται για επέκταση της ασφάλτου και όχι για προέκταση με “άγριο” τσιμέντο με διαφορά ύψους. Αυτό σημαίνει ότι η είσοδος στην K1 είναι πιο γρήγορη, το ίδιο και το πέρασμα από το “S” - ίσως και λιγότερο τεχνικό - ενώ το βαθύτερο πάτημα στην K15 πιθανότατα θα δίνει μεγαλύτερη τελική ταχύτητα στη μεγάλη ευθεία. Οι διορθώσεις των κερμπ δεν έχουν ολοκληρωθεί στο 100% καθώς δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος και οι άνθρωποι της πίστας δεν ήθελαν να κάνουν μετριότητες. Έτσι ασχολήθηκαν με τα πιο βασικά κερμπ και τα υπόλοιπα θα αναβαθμιστούν κατά τη διακοπή των εορτών των Χριστουγέννων. 

Κράνος και φύγαμε
Δεν ήρθα όμως μόνο για να δω και να περπατήσω αλλά κυρίως για να οδηγήσω, να πάρω και να σας μεταφέρω το πρώτο feeling. Στη διάθεσή μου είχα ένα VW Scirocco 1.4 TSI με 160ps και μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο. Οι διαφορές που θα έκαναν το κάτι παραπάνω στην πίστα είναι η ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC και τα ελαστικά Bridgestone Potenza RE070, ένα αρκετά ειδικό ελαστικό με έμφαση στα track days

Έκανα κάποιους δοκιμαστικούς γύρους σε σβέλτους και γρήγορους ρυθμούς κυρίως για να πάρω feeling από την πίστα, να νιώσω τα επίπεδα κρατήματος του νέου τάπητα και βεβαίως να δω πόσο πιο φιλικά είναι τα καινούργια κερμπ. Η συνολική αίσθηση που απομένει είναι άκρως θετική. Παρά την πρωινή υγρασία και τον βρεγμένο λόγω καθαριότητας τάπητα τα επίπεδα πρόσφυσης είναι αυξημένα σε σχέση με το παρελθόν. Σε σημεία που πίεσα είδα περισσότερα χιλιόμετρα, κάτι στο οποίο βοήθησαν τα πολύ πιο φιλικά και πλήρως αξιοποιήσιμα κερμπ. Γενικώς η πίστα δείχνει να είναι πιο γρήγορη και να ταλαιπωρεί λιγότερο το αυτοκίνητο. Όσον αφορά τα ελαστικά δε μπορώ να σας μεταφέρω κάτι καθώς δεν είχα τη δυνατότητα να καλύψω πολλούς γύρους ούτε να καταστρέψω ένα σετ ελαστικών για να κάνουμε συγκρίσεις με το παρελθόν. Μένω στο ότι οι άνθρωποι της πίστας κάνουν λόγο για μείωση κατά 30% στη φθορά και βεβαίως όλα θα φανούν από τους μόνιμους ή περιστασιακούς χρήστες της πίστας. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα τα δούμε στο μέλλον, κάτι μεγάλο ετοιμάζουμε στο High Octane.

Scirocco
Όσον αφορά το VW Scirocco η δική μου γνώμη είναι ότι πρόκειται για ένα all around sport αυτοκίνητο. Δεν είναι ένα “πολεμικό” αυτοκίνητο που θα θέλεις όλη μέρα να είσαι εντός πίστας, δεν είναι όμως και ένα αδιάφορο αυτοκίνητο οδηγικά. Πατάει γερά, στρίβει ταχύτατα, έχει έναν πολύ δυνατό κινητήρα και σε συνδυασμό με τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση (DCC) και ένα σωστό ελαστικό σαν το RE070 μπορεί να σας ικανοποιήσει μέχρι έναν καλό βαθμό στην πίστα. Το ατού του βέβαια είναι ότι το ίδιο καλά θα συμπεριφερθεί και στην καθημερινότητά σας προσθέτοντας ποιότητα, άνεση, οικονομία καυσίμου και το πλέον ξεχωριστό ντιζάιν για VW...

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών
Η πίστα των Σερρών έχει περάσει στη 2η εποχή. Ο νέος τάπητας προσφέρει βελτιωμένη πρόσφυση, μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας και σύμφωνα με τους ανθρώπους της πίστας λιγότερη φθορά ελαστικών. Παράλληλα τα κερμπ έχουν γίνει πιο φιλικά και αποδοτικά ενώ έχουν γίνει και περαιτέρω εργασίες αναβάθμισης της ασφάλειας της πίστας (πχ δρόμος για ασθενοφόρο). Σύντομα θα υπάρχει και εξομοιωτής για προσαρμογή με την πίστα. Και όλα αυτά με φθηνότερες τιμές που πλέον αγγίζουν τα 60€ για αυτοκίνητο και οδηγό (έναντι 70€) και 50€ για μοτοσικλέτα και οδηγό (έναντι 55€). 

Μιλώντας με τον πρόεδρο της πίστας και παλαιό αγωνιζόμενο, κ. Ευστράτιο Δημητρίου, μάθαμε αρκετά χρήσιμα πράγματα για την πίστα των Σερρών. Σήμερα το 80% των χρηστών της πίστας προέρχονται από χώρες των Βαλκανίων ενώ υπάρχουν και οδηγοί από την Τουρκία και το Ισραήλ. Αρκετές λέσχες των συγκεκριμένων χωρών έκαναν ή ετοιμάζονται για αγώνες στην πίστα. Αυτό βέβαια έχει να κάνει τόσο με την κατάσταση στην Ελλάδα όσο και με την άνθιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στα Βαλκάνια.

Άλλωστε ήδη η πίστα έχει ουκ ολίγες αιτήσεις για παραχώρηση των περισσοτέρων Σαββατοκύριακων του 2013 και αυτό μόνο καλό είναι για την οικονομία της πίστας, της περιοχής και συνολικά της Ελλάδας. Πέραν όλων αυτών όμως υπάρχει μία σωστή πίστα στην Ελλάδα (το χάλι των Μεγάρων είναι απαράδεκτο) που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει με ασφάλεια τα όρια τα δικά του και του αυτοκινήτου του.

Στο video μπορείτε να πάρετε μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη εικόνα του νέου τάπητα όπου στα onboard πλάνα μας χρησιμοποιήσαμε τις κάμερες Drift HD και Drift 720 από το OnBoardCamera.gr. Enjoy.