Driven : Dacia Duster 1.5 dCi 4x4

Γράφει ο Μιχάλης Ντιβέρης στις 31/10/2012
Ήμουν από τους τυχερούς που το 2010 βρέθηκαν στο Μαρόκο για την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου τότε Dacia Duster. Οι συνθήκες όμως στην ελληνική αγορά εκείνη την εποχή με έκαναν να αδιαφορήσω για την πετρελαιοκίνητη έκδοσή του, καθώς δεν είχε αρθεί ακόμη η απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης. Αφήστε που λίγο η επιβλητική οροσειρά του Άτλαντα, λίγο η αχανής Δυτική Σαχάρα με μάγεψαν και το Duster 1.6 πέρασε σε δεύτερη μοίρα. 

Φτάνοντας όμως στο 2012 και με την αγορά των πετρελαιοκίνητων ελεύθερη, είχα ξανά την ευκαιρία να οδηγήσω το Dacia Duster, ως πετρελαιοκίνητο πλέον. Το Dacia Duster παραμένει ακόμη και δύο χρόνια μετά, ένα πολεμικό σε εμφάνιση αυτοκίνητο, το οποίο αν το έβλεπες σε παραλλαγή ή σε κάποιο χακί ματ θα ήσουν σίγουρος πως δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του στρατού. Η ρουμάνικη μάρκα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον σχεδιασμό, καθώς ήθελε να προσδώσει στο αυτοκίνητο της μία σκληροτράχηλη εικόνα η οποία θα αντικατοπτρίζει τις ικανότητες του εκτός δρόμου. Και τα κατάφερε. 

Το Dacia Duster 1.5 Diesel dCi 4x4 κάνει αυτό για το οποίο σε προϊδεάζει εκτός δρόμου. Πάει παντού και με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από κάθε άλλο σύγχρονο 4κίνητο SUV. Και αν θέλετε το κάτι παραπάνω, τότε μία αλλαγή των ελαστικών του (σε off road), θα σας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η γωνία προσέγγισης είναι 30ο, η γωνία διαφυγής 36ο και η γωνία ράμπας 23ο. Όσον αφορά την απόσταση από το έδαφος αυτή είναι στα 210mm. 

Η 4κίνηση προέρχεται από τη Nissan, κάτι που ισχύει και για τον περιστροφικό διακόπτη μέσω της οποίας ελέγχεται. Έτσι, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, σε αυτόματη λειτουργία (μεταδίδεται η ροπή σε εμπρός και πίσω άξονα αναλόγως συνθηκών πρόσφυσης) και σε κλείδωμα 4κίνησης 50:50 εμπρός-πίσω (μέχρι τα 50 km/h). Στην αυτόματη λειτουργία η εμπλοκή της 4κίνησης δεν είναι ιδιαιτέρως γρήγορη και καλό θα είναι να έχει επιλεγεί το κλείδωμα της, σε περίπτωση που οι ανάγκες το απαιτούν.

Πολύτιμος αρωγός στο εκτός δρόμου έργο του Dacia Duster είναι ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 dCi ο οποίος προέρχεται από την Renault. Αυτός αποδίδει 109ps στις 4000rpm μα κυρίως 24.3kg.m ροπής μόλις από τις 1750rpm. Χαρακτηριστικό που χαρίζει εξαιρετικό έλεγχο στον οδηγό μέσω του γκαζιού στα εκτός δρόμου διαδρομές. Η ποιότητα λειτουργίας του είναι στο μέσο όρο, καθώς μπορεί να μην έχει ιδιαίτερους κραδασμούς αλλά ο θόρυβος του γίνεται αισθητός όταν οι στροφές ξεπερνούν τις 2700rpm.
  
Αφήνοντας όμως τα βουνά και μπαίνοντας στον… ίσιο δρόμο ακόμη μία ευχάριστη έκπληξη σε περιμένει. Αυτή είναι το στήσιμο του Dacia Duster 1.5 Diesel dCi 4x4. Το ρουμάνικο μοντέλο κρατάει καλά και η ανάρτηση δεν επιτρέπει έντονες κλίσεις στο αμάξωμα. Μόνο σε απότομες διορθώσεις πορείας ο οδηγός θα νιώσει έλλειψη αμεσότητας στις εντολές του. Πάντως για αυτοκίνητο με τέτοιες εκτός δρόμου ικανότητες το Duster δεν σε αφήνει παραπονεμένο από τη συμπεριφορά του στην άσφαλτο. Το τιμόνι είναι ελαφρύ σχετικά και με καλή απόκριση χωρίς πάντως να πληροφορεί τον οδηγό. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο εξάρι και το κούμπωμά του θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο. Όσον αφορά τις επιδόσεις του Dacia Duster 1.5 Diesel dCi 4x4, μην περιμένετε πολλά πράγματα. Τα 168km/h τελικής ταχύτητας και τα 12.5sec για τα 0-100km/h τα λένε όλα. Όσον αφορά την κατανάλωσή του, σε μεικτές συνθήκες (που σημαίνει και εκτός δρόμου διαδρομές) θα πρέπει να περιμένετε μία μέση τιμή της τάξης του 6.7lt/100 km. 

Το εσωτερικό του Dacia Duster δεν είναι αυτό για το οποίο σε προϊδεάζει η εμφάνισή του. Ο πίνακας οργάνων παραπέμπει σε Renault Clio ΙΙ, ενώ η συνολική αισθητική είναι αδιάφορη. Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα καθώς τα πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί αλλά και η συναρμογή τους έρχονται να θυμίσουν τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Είναι από αυτά που δεν φοβάσαι αν το γεμάτο λάσπες παπούτσι σου ακουμπήσει το πάνελ της πόρτας καθώς θα μπαίνεις στην καμπίνα. 

Πρόβλημα όμως και μάλιστα σημαντικό είναι η εργονομία του Duster. Η θέση των διακοπτών για τα ηλεκτρικά παράθυρα στην κεντρική κονσόλα και στην κονσόλα δαπέδου πίσω από το υποβραχιόνιο (για τα πίσω) και η ύπαρξη μόλις τεσσάρων διακοπτών συνολικά τα λέει όλα. Ούτε η θέση του κουμπιού για τη ρύθμιση της δέσμης των φώτων είναι εργονομική, καθώς βρίσκεται χαμηλά, κοντά στο αριστερό γόνατο του οδηγού. Πρακτικά πάντως, το αυτοκίνητο έχει να επιδείξει αρκετές θήκες μικροαντικειμένων, κυρίως για τους εμπρός. Όσον αφορά το πορτμπαγκάζ του αυτό είναι στα 443lt και με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων (60:40) φτάνει στα 1.604lt.
 
Aν είστε σε αναζήτηση αγοράς ενός 4x4, τότε το Dacia Duster 1.5 dCi 4x4 στα 19.050€ (χωρίς απόσυρση) είναι αν μη τι άλλο ένα αυτοκίνητο το οποίο πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας ειδικά στην εποχή που διανύουμε. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα σε οδική συμπεριφορά και έχετε να κερδίσετε πολλά περισσότερα εκτός δρόμου.