Επίσκεψη στην RUF : Part 2

Γράφει ο High Octane Team στις 12/11/2012
Το High Octane επισκέφτηκε την RUF και μετά το 1ο μέρος της επίσκεψης (διαβάστε το 1ο μέρος εδώ) ακολουθεί η συνέχεια. 

Τεχνικά Τέλος
Προχωράμε στα άδυτα της RUF. Στο δρόμο προς τα δυναμόμετρα ο Josua με σταματάει για να μου δείξει μια παλέτα με κινητήρες πάνω. Μπροστά μου ένας φρεσκοβγαλμένος Boxer κινητήρας με 0 χιλιόμετρα από μία 991 Carrera S, δίπλα του ένας ολοκαίνουργιος V8 RUF έτοιμος να τοποθετηθεί σε κάποιο καινούργιο μοντέλο.

Σύμφωνα με τον Josua ο V8 της RUF είναι εμπνευσμένος από τους αγωνιστικούς κινητήρες με φοβερή απόδοση και ήχο σε υψηλό στροφάρισμα. Υπεύθυνος εξέλιξης των κινητήρων RUF είναι ο Hans Mezger που εξέλισσε τους κινητήρες των 917 αγωνιστικών της Porsche. Όλα αυτά χωρίς να είναι βαρύτερος από τον κλασσικό 6κύλινδρο Boxer...

Ο Boxer θα πάρει το δρόμο για το μέρος εξέλιξης κινητήρων ώστε να του φορεθούν πάνω πιθανότατα διπλά τούρμπο και να επανέλθει για να περάσει τα δυναμόμετρα τραπεζιού και μετά να τοποθετηθεί σε κάποιο μελλοντικό RUF που θα φοράει τους τελευταίους Boxer της Porsche. Εκεί ο Josua μου αποκάλυψε πως για να φτιαχτεί το RT-35 θα πρέπει να αγοραστεί μια ολοκαίνουργια 911 – 991 και να γδυθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου ώστε να φτιαχτεί σχεδόν από το μηδέν.
 
Περίεργο συναίσθημα να βλέπεις τα καινούργια υλικά από τις 991 να μπαίνουν στα πίσω ράφια και ο κινητήρας λίγο παραπέρα. Αντίθετα για να φτιαχτεί το CTR-3 ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να φέρει στη RUF ένα 911 ή Cayman προηγούμενης γενιάς και μετά αναλαμβάνει η RUF να του το κάνει το κορυφαίο αυτοκίνητο της γκάμας.

Δυναμόμετρα
Από εκεί περνάμε στα δυναμόμετρα. Πρώτο είναι το δυναμόμετρο των αερόψυκτων κινητήρων της Porsche που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια δεν έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται γιατί η RUF έχει και τμήμα αναπαλαίωσης που κάνει αυτοκίνητα της Porsche σαν να βγήκαν εχτές από το εργοστάσιο.

Δίπλα του το καινούργιο δυναμόμετρο. Εδώ είναι το τελευταίο σημείο εξέλιξης των κινητήρων της RUF είτε μιλάμε για τους V8 δικής της κατασκευής είτε για τους Boxer 6κύλινδρους που τροποποιούνται από τη RUF.

Από εκεί ο Josua μας δείχνει το δρόμο για το φανοποιείο όπου όλα τα κομμάτια του αυτοκινήτου μέσα και έξω μπορούν να βαφούν στο χρώμα που θα επιλέξει ο πελάτης. Τη στιγμή εκείνη στο μέσα φούρνο βρίσκονταν οι κίτρινοι προφυλακτήρες από το RT-35 που συναρμολογούταν στη διπλανή αίθουσα.

RGT-8
Τέλος καταλήξαμε στην μπροστά αυλή. Νωρίτερα είχα προσέξει το λαχανί RGT-8 προηγούμενης γενιάς. Είναι το αμάξι δοκιμής για τη RUF και το πρωτότυπο. Βασισμένο στο σασί της 997 GT3, το αυτοκίνητο είναι το σημείο εξέλιξης του V8 κινητήρα που θα τοποθετείται στα καινούργια RGT-8 μόλις αρχίσει η παραγωγή. 

Ο κινητήρας αυτός που είναι ο ίδιος που είδαμε προηγουμένως και αποδίδει 550ps στις 8500rpm και 50kg.m ροπής με το προνόμιο να είναι ελαφρύτερος από τον 6κύλινδρο Boxer της GT3 που αντικατέστησε. Το αυτοκίνητο έχει τελική ταχύτητα τα 318km/h με τα 0-100km/h να χρειάζονται μόλις 3.4sec. Το κιβώτιο είναι ένα κοντύτερο 6τάχυτο κατασκευής RUF και αυτό για άψογη συνεργασία με τον κινητήρα. Χρήση και εδώ του full body roll cage της RUF και σασί με αρκετές τροποποιήσεις αλλά και ελαφρωμένο με προσανατολισμό για χρήση πίστας, κεραμικά φρένα, μονομπούλονες ελαφριές RUF ζάντες με Michelin Sport Cup ελαστικά μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Τοποθετημένη οθόνη με τηλεμετρία για τα διάφορα test που κάνουν οι δοκιμαστές της RUF.

Η νέα γενιά RGT-8 παρουσιάστηκε στη Γενεύη χρησιμοποιώντας το σασί της 991 μαζί με το RT-35. Η παραγωγή πιθανότατα θα αρχίσει το 2013.

Η “νέα” RUF
Εκεί κάπου τελείωσε η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της RUF. Στις παραδοσιακές εγκαταστάσεις, γιατί η RUF αφού μεγάλωσε η ζήτηση και έπρεπε να αυξηθεί η παραγωγή αξιοποίησε την παλιά της αποθήκη στην απέναντι μεριά του δρόμου δίπλα σε μια αντιπροσωπία Porsche που προφανώς τους προμηθεύει με τα καινούργια αυτοκίνητα. Ο Josua με προέτρεψε να επισκεφτούμε και εκείνο το κομμάτι του εργοστασίου.

Σε αυτό το σημείο γίνονται όλες οι προεργασίες ώστε τα καινούργια αυτοκίνητα να προετοιμαστούν για την νέα συναρμολόγηση ή τα παλιά για την αναπαλαίωση. Παλιές Porsche όλων των γενεών μέσα. Σταθήκαμε πολύ τυχεροί γιατί εκείνη την ώρα είχε τελειώσει η αποσυναρμολόγηση ενός Cayman και το σασί προετοιμαζόταν κατάλληλα από τους μηχανικούς. Δίπλα του το σωληνωτό πλαίσιο που περίμενε την ολοκλήρωση για να ενωθεί με το σασί και να μεταφερθεί απέναντι οπού εκεί θα άρχιζε η κατασκευή ενός CTR-3. Μέσα άλλο ένα ανθρακί χρώματος RT 12, αυτή τη φορά S. Μαζί του μερικές σπάνιες 911 αλλά και παλιότερες Porsche που αναπαλαιώνονται μηχανικά αλλά και εξωτερικά.

Έξω από τη μονάδα πολλά και διάφορα RUF και σπάνια Porsche περίμεναν τη φροντίδα ή την τροποποίηση των μηχανικών. Ένα 911 με 935 slant nose, ένα RUF Dakara βασισμένο στο Cayenne όπως και ένα μπλε Yellowbird που τροποποιήθηκε από την Porsche της εποχής αλλά το χρώμα δεν αλλάχτηκε. Ο ιδιοκτήτης του μάθαμε είχε ένα ατύχημα σε κάποια πίστα και είχε πάθει ζημιά η μπροστά ανάρτηση, έτσι το έφερε στη RUF για να γίνει σωστή επισκευή.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στην έκθεση οπού ζήτησα από τον Josua να με βάλει συνοδηγό στο ετοιμοπόλεμο λαχανί RGT-8. Παρά τη καλή διάθεση τη συγκεκριμένη στιγμή το RGT-8 περίμενε κάποιες ρυθμίσεις από τους μηχανικούς της RUF για να βγει πάλι στους δρόμους. Οπότε δεν γινόταν εκ των πραγμάτων...

Συμπέρασμα
Το εργοστάσιο της RUF πραγματικά δε θυμίζει εργοστάσιο. Θυμίζει ένα μεγάλο συνεργείο. Όλα γίνονται στο χέρι και λιγοστοί μηχανικοί είναι πάνω από το κάθε αμάξι. Ο χώρος δεν είναι μεγάλος και από τη μια μεριά είναι λογικό μιας και μιλάμε για το ίδιο σημείο που ξεκίνησε η RUF το 1939 σαν AUTO-RUF. 

Βέβαια η επίσκεψη μας έγινε μέσα Αυγούστου οπότε είναι λογικό να μην δουλεύει στο 100% η παραγωγή μιας και κάποιοι από τους 65 εργαζόμενους θα λείπουν στην άδεια τους. Ο Josua με ενημέρωσε πως η παραγωγή είναι περίπου 40 αυτοκίνητα το χρόνο, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς τι λεπτομέρεια χρειάζονται τα νέα αυτοκίνητα από τους μηχανικούς πριν φτάσουν στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη.

Παρ’ όλα αυτά μιλάμε για μια επιχείρηση που λειτουργεί σαν οικογένεια με χαμογελαστούς υπαλλήλους όπως ο Josua που αγαπούν αυτό που κάνουν και είναι περήφανοι για τα αυτοκίνητα που παράγουν.

Δείτε πολλές φωτογραφίες από την επίσκεψη του High Octane στην RUF στη σελίδα μας στο Facebook.