H Great Wall στην Ελλάδα (+video)

Η Great Wall Motors είναι μια από τις κορυφαίες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες με έμφαση στις εξαγωγές κάτι που αποδεικνύεται σημαντικό στο προϊόν που προσφέρει. Τα αυτοκίνητα της Great Wall Motors θα μπορούμε πλέον να τα αγοράσουμε και εμείς οι Έλληνες καθώς η AgriPan ΑΕ αντιδρώντας άμεσα στην απόφαση της Daihatsu να σταματήσει την ευρωπαϊκή της πορεία, πέτυχε τη συμφωνία με το κινέζικο εργοστάσιο και από φέτος κιόλας θα διαθέσει στην ελληνική αγορά τα μοντέλα της Great Wall

Η εταιρεία παρουσίασε πέντε μοντέλα τα οποία θα δούμε τα επόμενα χρόνια σε ένα δίκτυο αρκετά ευρύ στην ελληνική επικράτεια και η πρώτη εντύπωση είναι θετική. Πρόκειται για δύο μοντέλα του B Segment, το Voleex C10 και το Voleex C20, ένα του C Segment, το Voleex C30, ένα SUV, το Hover H6 και ένα Pick Up, το Steed. Η εκ του σύνεγγυς επαφή που είχαμε χωρίς βεβαίως να μπορούμε να τα οδηγήσουμε ακόμη, άφησε θετικές εντυπώσεις μιας και τα Great Wall μοιάζουν ποιοτικά τουλάχιστον στο μέγεθος της τιμής της οποίας αναμένεται να ζητήσει η εταιρεία. 

Αυτό σημαίνει πως τα Great Wall, όπως τουλάχιστον φιλοδοξούν οι άνθρωποι της AgriPan, θα προσελκύσουν αγοραστές όχι γιατί θα έχουν χαμηλή τιμή αλλά γιατί  θα προσφέρουν ένα αξιοπρεπές και ικανοποιητικό σύνολο σε ανταγωνιστική τιμή στην αγορά. 

Ο ενδιάμεσος σταθμός από την Κίνα στην Ελλάδα είναι η Βουλγαρία και το εργοστάσιο της Litex στο Lovech. Εκεί σε μια αρκετά μεγάλη μονάδα ώστε να παράγει 50.000 αυτοκίνητα ετησίως θα συναρμολογούνται τα Great Wall και θα διανέμονται στην ευρωπαϊκή αγορά. Κάπως έτσι η κινεζική Great Wall πετυχαίνει να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα στοιχεία σε ό,τι έχει να κάνει με ποιοτικούς ελέγχους και άλλες ευρωπαϊκές οδηγίες και να γλιτώσει από τα προβλήματα που είχαν άλλες κινεζικές απόπειρες επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Σχεδιαστικά τα αυτοκίνητα έχουν έντονες επιρροές από υπάρχοντα μοντέλα. To C10 για παράδειγμα το μπερδεύεις εύκολα με το προηγούμενο Toyota Yaris, ενώ το Steed μοιάζει πολύ με το Isuzu D-Max. Από την άλλη δείχνουν αρκετά ποιοτικά και η ευρωπαϊκή πινελιά, που εκτός της συναρμολόγησης επί Βουλγαρίας, εντοπίζεται ακόμη και στην παρουσία του Γερμανού Andreas Deufel ως επικεφαλής σχεδιασμού, είναι έντονη στο φινίρισμα, στην συναρμογή των υλικών και στα στοιχεία εξοπλισμού. 

Όσον αφορά τους κινητήρες, οι οποίοι επίσης είναι κατασκευής της Great Wall, μιλάμε για έναν 1.5lt βενζίνης με απόδοση 97ps ο οποίος θα εφοδιάζει το C10, το C20R και το C30, καθώς επίσης έναν 2.4lt που θα τοποθετείται στο Steed και έναν υπερτροφοδοτούμενο 1.5lt με 150ps που θα δούμε στο Hover H6 το οποίο θα έχει το ρόλο της ναυαρχίδας. Επίσης θα υπάρχει και ένας 2.0lt diesel με 150ps που θα τοποθετείται και στο Hover H6 αλλά και στο Steed

Ο 1.5lt θα συνδυάζεται με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο και στα τρία μοντέλα. Αυτά όπως και τα άλλα δύο είναι τεχνολογίας Euro5 και έχουν δοκιμαστεί σε δοκιμές πρόσκρουσης στην Αυστραλία όπου βαθμολογήθηκαν με τέσσερα Α, επίδοση αντίστοιχη των τεσσάρων αστέρων του EuroNCAP.   

Επιπλέον η Great Wall προσφέρει τα δυνατότητα τα αυτοκίνητα της να παρέχονται με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης χωρίς να διαφοροποιείται καθόλου η 5ετής εγγύηση που δίνει. Το σύστημα υγραεριοκίνησης έχει σχεδιαστεί από κοινού με την Viale και είναι 5ης γενιάς και εξασφαλίζει φυσικά χαμηλότερους ρύπους και μεγαλύτερη αυτονομία. 

Η γκάμα της Great Wall θα «ξεδιπλωθεί» τα επόμενα χρόνια και στόχος της AgriPan είναι το 2014 να υπάρχουν στην ελληνική αγορά και άλλα μοντέλα της φίρμας όπως τα Η4 και Η2 που είναι πιο compact SUV και τα C53 και C53R. Οι τιμές για τις οποίες εξάλλου γίνεται και όλη η κουβέντα δεν ανακοινώθηκαν, έτσι το μόνο που μπορούμε να σας πούμε προς το παρόν είναι πως το Voleex C10 κοστολογείται στη Βουλγαρία στα 15.000 λέβα, ήτοι περίπου 7.600€ .