Driven : Ford Fiesta 1.4 TDCi Diesel 70ps

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 02/12/2012
Το Ford Fiesta είναι από τα αγαπημένα μας αυτοκίνητα στο High Octane καθώς είναι ένα hatchback της λαοφιλούς κατηγορίας B που ξεχωρίζει για την εμφάνισή του αλλά κυρίως είναι από τα αυτοκίνητα που χαίρεσαι να το οδηγείς. 

Στην περίπτωση του Ford Fiesta με τον diesel κινητήρα 1.4 TDCi το ζητούμενο βέβαια είναι η κατανάλωση καυσίμου και σε αυτό βεβαίως επικεντρώθηκε η εν λόγω δοκιμή. Ας δούμε πρώτα τα χαρακτηριστικά του κινητήρα. Ο 1.4 TDCi των 1398cc αποδίδει ισχύ 70ps στις 4000rpm με τα αποθέματα ροπής να είναι 16.3kg.m στις 1750rpm. Σε επίπεδο εργοστασιακό υπόσχεται μέση κατανάλωση 4.1lt/100km και εκπομπές ρύπων CO2 108gr/km. 

Στην πράξη περιμέναμε να συναντήσουμε ένα σύνολο με έμφαση στην οικονομία καυσίμου και μακριά από καλές επιδόσεις. Η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ από τις σκέψεις με το Ford Fiesta 1.4 TDCi Diesel να διακρίνεται για την κατανάλωση καυσίμου η οποία μπορεί να περιοριστεί κοντά στα 5lt/100km όταν βεβαίως αυτό είναι το ζητούμενο στο μυαλό του οδηγού. Όσον αφορά τις επιδόσεις το αυτοκίνητο δεν προσφέρει καλά νούμερα (0-100km/h σε 14.8sec, τελική ταχύτητα 162km/h) ωστόσο η κατάσταση βελτιώνεται σημαντικά στις ρεπρίζ λόγω της κοντής κλιμάκωσης του πολύ καλού σε αίσθηση και κούμπωμα μηχανικού 5τάχυτου κιβωτίου. 

Αυτό βεβαίως έχει σημαντικό αντίκτυπο κατά την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο αλλά και στον επαρχιακό δρόμο καθώς μόλις από τα 110km/h οι rpm του κινητήρα με 5η σχέση αγγίζουν τις 2800rpm που για diesel είναι πολύ υψηλές αυξάνοντας το θόρυβο αλλά και την κατανάλωση. Ο 1.4 TDCi είναι ελαστικός, χωρίς αισθητούς κραδασμούς και με λιγότερο από το αναμενόμενο θόρυβο λόγω και της σωστής μόνωσης. Σε κάθε περίπτωση η ροπή των 16.3kg.m είναι αισθητή και ακόμα και με πλήρες φορτίο δε θα έχετε πρόβλημα να κινηθείτε αξιοπρεπώς. Σαφώς ο 1.4 TDCi δε μπορεί να συγκριθεί σε επίπεδο λειτουργίας και απόδοση με τον 1.3 MultiJet της Fiat και τον 1.4 D4-D της Toyota που αυτήν τη στιγμή είναι οι καλύτεροι πετρελαιοκινητήρες μέχρι τα 1.4lt. 

Πέραν του μοτέρ το Ford Fiesta 1.4 TDCi Diesel είναι λίγο έως πολύ γνωστό. Είναι ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό αισθητικά αυτοκίνητο. Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινείται και το εσωτερικό όπου ξεχωρίζουμε τον πίνακα οργάνων και την εμπνευσμένη από τα κινητά τηλέφωνα κεντρική κονσόλα. Αρχικά θεωρείς ότι εργονομικά σου δημιουργεί πρόβλημα ωστόσο με λίγες ημέρες συμβίωσης αλλάζεις άποψη. Ποιοτικώς έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο με πολύ καλά για την κατηγορία υλικά και συναρμογή ενώ οι χώροι για επιβάτες και μικροαντικείμενα είναι αυτοί που πρέπει να είναι. 

Για εμάς όμως στο High Octane το Ford Fiesta 1.4 TDCi Diesel, όπως όλα τα Fiesta, είναι από τα πιο fun to drive αυτοκίνητα της κατηγορίας. Προσφέρει σωστή πληροφόρηση από το τιμόνι, έχει ένα πολύ καλό επιλογέα και σε οποιοδήποτε δρόμο είναι ευχάριστο οδηγικά. Μπορείς να παίξεις μαζί του, να το πλασάρεις και να ευχαριστηθείς οδήγηση και αυτό είναι σημαντικός παράγοντας. 

Αν ζητάτε ένα hatchback της κατηγορίας B ευχάριστο στο δρόμο θα πρέπει να βάλετε στις επιλογές σας το Fiesta. Ο 1.4 TDCi δεν προσφέρει επιδόσεις και θέτει όρια στις εκτός δρόμου εξορμήσεις αλλά εντός πόλης προσφέρει το ζητούμενο, δηλαδή χαμηλή κατανάλωση. Σύντομα αναμένονται εξελίξεις με νέο, ισχυρότερο και πιο ακριβό diesel στα 1.5lt καθώς και τον EcoBoost του 1lt στη βενζίνη οι οποίο ωστόσο συνοδεύονται με ένα facelift που έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια στους αναγνώστες του High Octane. Για δείτε που θα γείρει η ζυγαριά. 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Ford Fiesta 1.4 TDCi Diesel
Κυβισμός : 1399cc
Ισχύς : 70ps/4000rpm
Ροπή : 16.3kg.m/1750rpm
Βάρος : 1025kg
Εκπομπές CO2 : 107gr/km
Επιτάχυνση 0-100km : 14.8sec
Τελική Ταχύτητα : 162km/h
Κατανάλωση (μέση) : 4.1lt/100km
Διαστάσεις : 3950x1722x1481mm