Η Ferrari LaFerrari στο Nurburgring (+video)

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 25/09/2013
Η μάχη των νέων Hypercars δυναμώνει. Ο λόγος βεβαίως για τα Ferrari LaFerrari, McLaren P1 και Porsche 918 Spyder που αποτελούν την επιτομή των τριών πιο μεγάλων κατασκευαστών στην κατηγορία των Hypercars. 

Μία κόντρα που ξεκίνησε προτού καν έχουμε έτοιμα τα μοντέλα παραγωγής με δηλώσεις για χρόνους, μηχανολογικές αναλύσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά. Η… κόντρα φαίνεται ότι φουντώνει τώρα που και τα τρία είναι έτοιμα για παραγωγή και μεταφέρεται, περιέργως, στην πίστα του Nurburgring. Το “περιέργως” το έγραψα καθώς τόσο η McLaren όσο κυρίως η Ferrari δε συνηθίζουν να ασχολούνται με το Ring και να το χρησιμοποιούν ούτε για εξέλιξη αλλά ούτε για προβολή και πωλήσεις. 

Η McLaren έβαλε πρόσφατα την P1 για πρώτη φορά στο Nurburgring ωστόσο χρόνος δεν ανακοινώθηκε. Υπάρχουν κάποιες φήμες ότι το καλύτερο που κατάφερε ήταν 7:04min και λίγες ημέρες μετά έσκασε τη βόμβα η Porsche με την 918 Spyder που το αρχικό 7:14min το μετέτρεψε στο 6:57min σπάζοντας το φράγμα των 7min. Η Ferrari από την πλευρά της όλα αυτά τα χρόνια έχει εμφανιστεί επίσημα μία μόλις φορά με την καθόλα αγωνιστική 599ΧΧ σημειώνοντας 6:58min. Γενικώς η Ferrari σνόμπαρε το Ring και περιορίζονταν στο Fiorano συγκρίνοντας απλά χρόνους μεταξύ των μοντέλων της. 

Κάπως έτσι μετά την ανακοίνωση του χρόνου της Porsche όλοι ήθελαν να δουν την LaFerrari στο Nurburgring αλλά κρατούσαν μικρό καλάθι λόγω της πολιτικής της Ferrari. Το ίδιο κι εγώ. Ωστόσο σήμερα, μία ελαφρώς καμουφλαρισμένη LaFerrari εμφανίστηκε στο Ring. Yes! Θα δούμε κόντρα, θα δούμε πόσο γρήγορο θα είναι το ιταλικό δημιούργημα που μπορεί να χάνει σε επίπεδο ηλεκτρικής προώθησης και μετάδοσης από την 918 Spyder, ωστόσο έχει 76ps περισσότερους και περί τα 300kg λιγότερα. 

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Ferrari δε θα ανακοινώσει χρόνο για την LaFerrari. Όχι ακόμα. Έκανε δοκιμές, πήρε δεδομένα, θα τα αναλύσει στην Ιταλία και θα επιστρέψει σύντομα χωρίς καμουφλάζ για να γράψει χρόνο. Χρόνο που πιστεύω θα είναι καλύτερος - ίσως και πολύ - από την 918 Spyder. Και βέβαια μην ξεχνάτε και την McLaren P1. Και οι Βρετανοί σε αντίστοιχο στάδιο με την Ferrari βρίσκονται...

Φωτογραφίες : AutomobileMAG