Η απόλυτη ξεφτίλα της McLaren

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 06/11/2013
Χρόνοι στο Nurburgring. Η νέα μόδα από το 2008 και βεβαίως ένα όπλο στα χέρια των marketeers όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών. Ένα αυτοκίνητο που είναι γρήγορο στο Nurburgring είναι γρήγορο παντού. Αυτή είναι η αίσθηση που έχει ο κόσμος και σε έναν τεράστιο βαθμό είναι αλήθεια. 

Το θέμα στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι η McLaren. Μία McLaren που εμφανίστηκε δύο φορές στο Nurburgring με στόχο να “γράψει” τον απόλυτο χρόνο για αυτοκίνητα παραγωγής. Έναν χρόνο που η ίδια είχε υποσχεθεί στους πελάτες και στους fans της πριν καλά καλά ξεκινήσει το project της P1. Θυμίζω λίγο την ιστορία. Πριν από μερικούς μήνες η McLaren P1 εθεάθη στο Nurburgring σε κλειστή - prive - πίστα να προσπαθεί να σημειώσει χρόνο. Οι μέρες πέρασαν και χρόνος δεν ανακοινώθηκε. Φήμες ανέφεραν ένα μετριοπαθές σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες 7:04min. 

Σε προηγούμενο άρθρο μου τόνισα ότι ο χρόνος προφανώς και θα πέσει καθώς ήταν η πρώτη επαφή της P1 με την πίστα, οπότε τα δεδομένα που ελήφθησαν έπρεπε να αξιολογηθούν, να μελετηθούν και να γίνουν οι όποιες διορθώσεις. Κάτι βεβαίως που έκανε και η Porsche με την 918 Spyder που ξεκίνησε από το 7:14min και λίγες μέρες μετά την McLaren ανακοίνωσε μαζί με video (απολαύστε το εδώ) το άκρως εντυπωσιακό 6:57min. Λίγα 24ωρα μετά η McLaren P1 εμφανίστηκε ξανά στο Nurburgring, πάλι σε κλειστή πίστα, με στόχο φυσικά να κάνει την υπόσχεση πράξη και να σπάσει τόσο το 7λεπτο όσο και το 6:57min της 918 Spyder. Οι μέρες πέρασαν και η McLaren χρόνο δεν ανακοίνωσε επίσημα ούτε βεβαίως έχουμε video. Οι φήμες λένε για 6:48min αλλά παραμένουν φήμες. Και κάπου εδώ ξεκινάει η ξεφτίλα της McLaren. 

Στις πιέσεις του κόσμου η McLaren απάντησε ότι το Nurburgring είναι επικίνδυνη πίστα και το να ανακοινώσει χρόνο είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο. Μάλιστα κατά τη 2η επίσκεψη των δοκιμών της στο Nurburgring είχε καλέσει επίσημα το βρετανικό EVO με στόχο την πλήρη κάλυψη και βεβαίως το επόμενο τεύχος του φημισμένου περιοδικού να βγει με εξώφυλλο την McLaren και τον χρόνο της. Λόγια που δεν είναι δικά μου αλλά ανήκουν στον Nick Trott, συντάκτη του περιοδικού. Μάλιστα η βρετανική φίρμα στην απάντησή της στον συντάκτη για το χρόνο τόνισε ότι η P1 κατάφερε σχετικά εύκολα έναν χρόνο κάτω από τα 7min. Ο επιπρόσθετος λόγος που δεν τον ανακοίνωσε (εκτός της εικασίας περί επικινδυνότητας της πίστας) είναι ότι ούτε στην MP4-12C ανακοίνωσαν χρόνο και ότι θεωρούν το Ring καθαρά μέρος για εξέλιξη και συλλογή δεδομένων. 

Μπαρούφες. Η McLaren MP4-12C ήρθε πριν από δύο χρόνια με στόχο να “γράψει” χρόνο αλλά από την πίστα βγήκε με γερανό… Αργότερα, όταν το EVO ήρθε με το ίδιο αυτοκίνητο για δοκιμή και χρόνο η McLaren έστειλε μαζί ανθρώπους της και μέσα από το site της εκθείασε το χρόνο που κατάφερε να γράψει το EVO και την όλη προσπάθεια. Όσον αφορά την P1, η ίδια η McLaren την έβαλε στο κόλπο του χρόνου όταν πριν καλά καλά ξεκινήσει το project όταν εμφάνισε ένα περίγραμμα του Nurburgring μαζί με ένα χρονόμετρο σταματημένο στο 6:33min… Όνειρο νυκτός. Και τώρα έρχεται να μας πει ότι το Nurburgring είναι καθαρά κομμάτι δοκιμών και δε τους νοιάζει ο χρόνος.

Δεν γνωρίζω αν κατέβηκε τα 7min και αν σημείωσε το φημολογούμενο 6:48min. Με αυτά τα λόγια όμως αρχίζω να αμφιβάλλω και να χάνω την αξιοπιστία μου σε μία φίρμα με δεκάδες πρωταθλήματα και πρωταθλητές στην F1 και βεβαίως μία φίρμα που δημιούργησε την απίστευτη McLaren F1. Στην τελική, όπως γράφει και ο πολύ καλός μου φίλος Dale Lomas στο άρθρο του στο BridgetoGantry τα πράγματα είναι πολύ απλά. Κάνεις το γύρο με 1-2 OnBoardCameras, σημειώνεις το ρεκόρ, ανεβάζεις το video στο YouTube και μετά κάθεσαι με τον καφέ σου και απολαμβάνεις τα σχόλια και τους εκθειασμούς.  Τόσο απλά.

Τα σχόλιά σας καλοδεχούμενα όπως πάντα.