Η Lancia ποτέ δεν πεθαίνει...

Γράφει ο Μιχάλης Ντιβέρης στις 13/01/2014
Με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο πρόεδρος και CEO του ομίλου Fiat, Sergio Marchionne, δήλωσε πως η γκάμα της Lancia θα περιοριστεί στο Ypsilon. Και μάλιστα το premium supermini θα διατίθεται αποκλειστικά στην ιταλική αγορά.

Φυσικά δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από αυτό. Εφόσον οι Ιταλοί δεν μπορούν να μας δώσουν την Lancia που αγαπήσαμε μέσα από τα θρυλικά της αγωνιστικά μοντέλα αλλά και τα καινοτόμα αυτοκίνητα παραγωγής, ας την αποτελειώσουν.

Το να μένει ζωντανή αυτή η μάρκα και μάλιστα με μοναδικό της εκπρόσωπο το Ypsilon, το οποίο φυσικά δεν την χαρακτηρίζει, είναι προσβολή στην ιστορία της. Αλλά μήπως τόσα χρόνια δεν την προσέβαλλαν με τις επιλογές τους οι ιθύνοντες του ιταλικού ομίλου;

Η γνώμη μου είναι πως το σήμα της Lancia είναι βαρύ, πολύ βαρύ. Και μία απόφαση κλεισίματος της μάρκας θα ήταν για τον Sergio Marchionne αυτοκτονία, καθώς δεν έχει τη συμπάθεια των Ιταλών. Έτσι θεωρεί πως συντηρώντας υπαρξιακά τη Lancia δεν θα έχει το μένος των συμπατριωτών του. 

Πλέον η Fiat με την εξαγορά και της Chrysler (διαβάστε περισσότερα για την εξαγορά της Chrysler από τη Fiat) βαδίζει στα χνάρια του ομίλου VW. Με μία διαφορά όμως... Ο όμιλος VW εκμεταλεύτηκε την ύπαρξη εταιρειών όπως η Skoda και η Seat οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν είχαν το βάρος της... φανέλας των Fiat, Chrysler (ειδικά στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού) Lancia και Alfa Romeo (για αυτό το λόγο εξάλλου θέλησε και να εξαγοράσει την Alfa Romeo). Τις έβγαλε από την αφάνεια και τους έδωσε λίγο από το κύρος των VW και Audi.

Στην περίπτωση της Fiat-Chrysler όμως θα χάσουμε δύο ιστορικές μάρκες που δημιούργησαν αυτοκίνητα με προσωπικότητα και θα έχουμε μπάσταρδες δημιουργήματα που θα μας τις θυμίζουν μόνο στη μάσκα  και τα σήματα... Που θα οδηγούμε και θα γράφουμε για το “χαρακτηριστικό εμπρός μέρος” του τάδε και τις “κάθετες γρίλιες του δείνα”…

Τι είναι όμως χειρότερο από την ανυπαρξία ή από την ύπαρξη χωρίς ταυτότητα; Μα φυσικά να υπάρχεις επειδή φοβάσαι να μην υπάρχεις. Να φυτοζωείς, να είσαι παράσυτο… Να είσαι η σημερινή Lancia.