Ακαδημίες Αγωνιστικής Οδήγησης

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 04/08/2014
Στο High Octane όπως έχετε καταλάβει όλα τα χρόνια που σας κρατάμε παρέα αρεσκόμαστε στην οδήγηση. Ωστόσο η σπορ και η ασφαλής οδήγηση έχει ουκ ολίγα μυστικά, τα περισσότερα εκ των οποίων πρέπει να μας τα διδάξουν κάποιοι πιο έμπειροι. Έτσι λοιπόν εντοπίσαμε και σας παρουσιάζουμε τις ακαδημίες οδήγησης των αυτοκινητοβιομηχανιών ώστε να δούμε τις επιλογές που υπάρχουν τόσο για εκμάθηση σπορ οδήγησης όσο και για παροχή μοναδικών petrolhead εμπειριών. 

BMW Driving Academy
Η BMW φυσικά και δε θα μπορούσε να μην έχει Driving Academy. Το motorsport και η αγωνιστική οδήγηση είναι στο DNA της, έτσι η ακαδημία οδήγησής της προσφέρει κυριολεκτικά τα πάντα. Από μαθήματα ασφαλούς οδήγησης σε άσφαλτο, χώμα, χιόνι και πάγο έως μαθήματα πλαγιολίσθησης, αγωνιστικής οδήγησης σε πίστα αλλά και Formula BMW. Τα μαθήματα όσον αφορά την αγωνιστική οδήγηση πραγματοποιούνται ως επί το πλείστον με την καινούργια BMW M4 σε πίστες όπως το Mugello, το Nurburgring, το Spa, το Red Bull Ring, το Hockenheim, το Bilster Berg, το Sachsenring, το Salzburgring και το Zandvoort. Υπάρχουν πακέτα από 95€, τα σοβαρά προγράμματα ξεκινούν από τα 1.200€ και φτάνουν μέχρι και τα 2.950€ με πλήρες πακέτο φιλοξενίας.
Περισσότερα στο site του BMW Driving Academy.

Caterham Experience
Η Caterham έχει διάφορα πακέτα εκμάθησης αγωνιστικής και όχι μόνον οδήγησης. Τα μαθήματά της λαμβάνουν χώρα στην πίστα του Silverstone στην Αγγλία και έχουν διάρκεια μία ημέρα. Περιλαμβάνουν θεωρία αλλά και πολύ πράξη με εκπαιδευτή στο διπλανό κάθισμα. Επιπρόσθετα υπάρχουν μαθήματα πλαγιολίσθησης και σλάλομ. Οι τιμές ξεκινούν από τις 200£ και φτάνουν έως τις 475£. 
Περισσότερα στο site τουCaterham Experience.

Lamborghini Accademia
Το Lamborghini Accademia έχει δύο κλάδους. Το Winter Accademia πραγματοποιείται τους χειμερινούς μήνες και σαν στόχο έχει την εκμάθηση και την οδηγικής απόλαυση σε χιονισμένες διαδρομές προσπαθώντας να δαμάσετε τις Lamborghini των 700ps. Από την άλλη υπάρχει το Track Accademia το οποίο διεξάγεται σε τρεις πίστες (Imola, Hockenheim και Laguna Seca). Είναι 2ήμερο, περιλαμβάνει πλήρες πακέτο φιλοξενίας και θα μάθετε αγωνιστική οδήγηση με ολόκληρη τη γκάμα της Lamborghini (Huracan, Aventador). Το πακέτο τιμάται στα 3.250€. 
Περισσότερα στο site του Lamborghini Accademia.

Lotus Driving Academy
Το Lotus Driving Academy διεξάγεται στην έδρα της βρετανικής φίρμας, στην ιδιωτική της πίστας δοκιμών και εξέλιξης στο Hethel. Υπάρχουν τρία διαφορετικά επίπεδα εκμάθησης με Lotus Elise και Evora ενώ από φέτος έχει προστεθεί και η νέα Exise S σε αριστεροτίμονη έκδοση μάλιστα.  Επιπλέον το Lotus Driving Academy δίνει τη δυνατότητα και για σχεδιασμού μαθήματος ειδικά διαμορφωμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Τέλος στην κορυφή των πακέτων βρίσκεται το Lotus Lisence το οποίο είναι 3ήμερο και περιλαμβάνει όλα τα προηγούμενα επίπεδα. Οι τιμές ξεκινούν από τις 499£ και φτάνουν έως και τις 1.899£. 
Περισσότερα στο site του Lotus Driving Academy.

Maserati Driving Courses
Τα Maserati Driving Courses διεξάγονται στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα του Varano. Υπάρχουν 1ήμερα αλλά και 2ήμερα πακέτα με θεωρία, τεχνική, βασική γνώση οδήγησης αλλά και φυσικά session στην πίστα με ανάλυση τηλεμετρίας και συμβουλές από τους εκπαιδευτές. Τα μαθήματα γίνονται με το σύνολο της γκάμας της Maserati (Gran Coupe, Gran Cabrio, Quattroporte, Ghibli) με τις τιμές να ξεκινούν από τα 2.150€ για το 1ήμερο και να φτάνουν τα 3.900€ για το 2ήμερο πακέτο. 
Περισσότερα στο site του Maserati Driving Courses.

AMG Driving Academy
Η AMG φυσικά και διαθέτει το δικό της Driving Academy στον οποίο χρησιμοποιεί όλη τη γκάμα των μοντέλων της, από την A45 AMG έως και την SLS AMG. Υπάρχουν τρία διαφορετικά πακέτα στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε είτε με τη δική σας AMG είτε να σας παραχωρήσει ένα μοντέλο το AMG Driving Academy. Πρόκειται για τρία διαφορετικά στάδια εκμάθησης της αγωνιστικής οδήγησης (Basic, Advanced, Pro) που ξεκινούν από τα βασικά και φτάνουν μέχρι αγωνιστικές τεχνικές, ανάλυση τηλεμετρίας και hot laps. Τα μαθήματα γίνονται σε διάφορες πίστες όπως το Nurburgring, το Spa, το Hockenheim, το Bilster Berg και το Sachsenring. Το AMG Driving Academy διαθέτει και επόμενο βήμα το οποίο είναι Masters SLS AMG GT3 πρόγραμμα στο οποίο μπορείτε να έχετε από την εμπειρία συνοδήγησης μίας αγωνιστικής SLS AMG GT3 μέχρι και τη συμμετοχή σας σε αγώνες. Τα πακέτα ξεκινούν από 1.250€ και μπορούν να ξεπεράσουν τα 10.000€. 
Περισσότερα στο site του AMG Driving Academy.

Mini Driving Academy
Το Mini Driving Academy είναι παρακλάδι του BMW Driving Academy. Προσφέρει πακέτα εκμάθησης των Mini καθώς και ασφαλούς οδήγησης με μαθήματα σωστού turn-in, φρεναρίσματος, αλλαγής πορείας κτλ καθώς και μαθήματα οδήγησης στο χιόνι. Κορυφαίο πακέτο το 3ήμερο αγωνιστικής οδήγησης και εκμάθησης στην πίστα του Nurburgring με Mini Cooper John Cooper Works. Τα μαθήματα γίνονται στο Μόναχο και στο Nurburgring με τα πακέτα να ξεκινούν από τα 95€ και να φτάνουν τα 1.980€ με πλήρες πακέτο φιλοξενίας. 
Περισσότερα στο site του Mini Driving Academy.

Opel OPC Performance Training
Το τμήμα OPC έχει το δικό του driving academy. Ο λόγος για το OPC Performance Training το οποίο έχει έδρα στην Φρανκφούρτη λίγο έξω από τα κεντρικά της φίρμας. Εκεί προσφέρονται δύο πακέτα. Το πρώτο έχει κόστος  297.50€ αφορά στην καθημερινή οδήγηση προκειμένου ο οδηγός να γίνει πιο ασφαλής κατά τη συνήθη του μετακίνηση. Το δεύτερο τιμάται 480€ και απευθύνεται στους petrolheads που θέλουν να μάθουν μυστικά αγωνιστικής οδήγησης από οδηγούς αγώνων και να επικεντρωθούν στο racing κομμάτι της οδήγησης. Τα μαθήματα διαρκούν μία ημέρα και γίνονται με μοντέλα του τμήματος OPC. 
Περισσότερα στο site του OPC Performance Training.

Porsche Sport Driving School
Το Porsche Sport Driving School είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο. Προσφέρει δύο διαφορετικές κατευθύνσεις (Training, Special) με το πρώτο να διαθέτει πέντε και το δεύτερο έξι επίπεδα. Ξεκινούν από την σωστή επαφή με το αυτοκίνητο, περνούν σε πρώτες γνώσεις γύρω από την οδήγηση και φτάνουν σε τεχνικές αγωνιστικής οδήγησης και λεπτομέρειες που μπορούν να σε οδηγήσουν ακόμα και σε νίκες. Άλλωστε το επόμενο βήμα για τους συμμετέχοντες στο Porsche Sport Driving School είναι η αγωνιστική του εμπλοκή. Η συμμετοχή στα μαθήματα γίνεται είτε με τη δική σας Porsche είτε νοικιάζοντας κάποιο μοντέλο της γερμανικής φίρμας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται τόσο στην πίστα της Porsche όσο και σε πολλές άλλες φημισμένες πίστες της Ευρώπης. Οι τιμές ωστόσο είναι κατόπιν επικοινωνίας με το Porsche Sport Driving School.
Περισσότερα στο site του Porsche Sport Driving School.