Ενιαίο με αγωνιστικό Mazda MX-5 (+video)

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 06/11/2014
Το Mazda MX-5 2015 είναι γεγονός (διαβάστε για το Mazda MX-5 2015). Όπως έπραξε με τις προηγούμενες τρεις γενεές του έτσι και τώρα η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζει και την αγωνιστική του έκδοση με στόχο αγώνες σε μορφή ενιαίου. 

Έτσι τώρα έχουμε τις φωτογραφίες του αγωνιστικού Mazda MX-5 το οποίο από το 2016 θα έχει ουκ ολίγα πρωταθλήματα σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο (Ευρώπη, Αμερική, Ασία). Μάλιστα στο τέλος κάθε χρονιάς οι καλύτεροι οδηγοί βάση βαθμολογίας από κάθε πρωτάθλημα θα αναμετρούνται σε έναν παγκόσμιο τελικό που θα λαμβάνει χώρα στην εξαιρετική πίστα Laguna Seca στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο πρωταθλητής των πρωταθλητών μεταξύ άλλων, θα λαμβάνει ως έπαθλο και μία ημέρα δοκιμών με το αγωνιστικό πρωτότυπο της Mazda SKYACTIV-D.

Κάτω από το καπό του αγωνιστικού Mazda MX-5 θα βρίσκεται μία αναβαθμισμένη εκδοσή του ατμοσφαιρικού 2.0. Το κιβώτιο θα είναι μηχανικό ενώ το Mazda MX-5 του ενιαίου θα έχει όλες τις απαραίτητες αγωνιστικές βελτιώσεις. Κλωβός ασφαλείας, bucket κάθισμα με ζώνες 4άρων σημείων, αγωνιστική ανάρτηση και φρένα, σλικ ελαστικά κτλ. 

Τα τελικά specifications του μοντέλου θα οριστικοποιηθούν στα τέλη του 2015 όταν και η Mazda θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες και δηλώσεις συμμετοχής. Τότε θα έχουν οριστεί και οι αγώνες ανά τον κόσμο. 

Στο video παρακάτω μπορείτε να δείτε μια ανασκόπηση της φετινής χρονιάς για το ενιαίο πρωτάθλημα της Mazda για να μπείτε στο κλίμα των διοργανώσεων. 

[Πηγή : Mazda]