Ανάλυση : Ford Focus RS 2015

Το Ford Focus RS παραδοσιακά αποτελεί πέραν από την κορυφαία έκδοση της εκάστοτε γενιάς Focus και μια μηχανολογική σπουδή για το τι μπορεί να επιτευχθεί σε ένα μικρομεσαίο όχημα. Μέχρι και την προηγούμενη γενιά του, το αυτοκίνητο διέθετε αποκλειστικά εμπρόσθια παραλαβή ισχύος, κάτι που του προσέφερε ένα πλεονέκτημα και ένα μειονέκτημα. Το πλεονέκτημα ήταν το χαμηλότερο βάρος, το δε μειονέκτημα, ήταν η υποστροφή. Η Ford προσπαθούσε να το αντιμετωπίσει αυτό με εξελιγμένα γόνατα στην εμπρόσθια ανάρτηση και ελεγχόμενο διαφορικό, αλλά η πολύ μεγάλη ισχύς και ροπή ήταν πολύ δύσκολο να τιθασευθεί. Στην καινούργια γενιά του Ford Focus RS λοιπόν, επιλέχθηκε ο δρόμος της τετρακίνησης, θέτοντας ουσιαστικά το όχημα σε μια εξ’ολοκλήρου νέα εποχή. Ας δούμε όμως σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία τι πρέπει να αναμένουμε.

Ford Focus RS 2015 : Κινητήρας – Μετάδοση – Επιδόσεις
Ο κινητήρας του νέου Ford Focus RS 2015 είναι καινούργιος αν και έχει μια μηχανολογική σχέση με εκείνον του Focus ST και πολύ μεγαλύτερη με εκείνον της νέας Mustang. Η διαφορά στην περίπτωση του RS (σε σχέση με το ST) είναι ότι έχει αυξηθεί η χωρητικότητα και πλέον είναι στα 2.3lt. Ενδεχομένως να αναρωτηθείτε γιατί έγινε αυτό. Οι λόγοι είναι κατά βάση δύο. Ο πρώτος είναι ότι οι φιλοδοξίες των μηχανικών για την μέγιστη ισχύ ήταν πολύ υψηλές και ο δεύτερος και ίσως σημαντικότερος είναι η καταπολέμηση της υστέρησης αποκρίσεως (turbo lag). Ο νέος κινητήρας λοιπόν είναι πλήρως αλουμινένιος, υποτετράγωνος, με διάμετρο 87.55mm και διαδρομή 94mm, που αποτελεί τυπικό σχέδιο για υπερπληρωμένο κινητήρα. Διαθέτει άμεσο ψεκασμό καυσίμου (αναμενόμενη σχέση γεωμετρικής συμπίεσης από 9.3-10:1), μεταβλητό χρονισμό των δύο επικεφαλής εκκεντροφόρων αξόνων και φυσικά τέσσερις βαλβίδες άνα κύλινδρο.

Στο σύστημα της υπερπληρώσεως έχουν εφαρμοστεί όλες οι σύγχρονες τάσεις της μηχανολογίας για να μεγιστοποιηθεί η ισχύς, να εξαλειφθεί στο μέτρο του δυνατού η υστέρηση αποκρίσεως και να βελτιωθεί ο βαθμός απόδοσης. Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω, οι μηχανικοί της Ford χρησιμοποιούν ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής στην υδρόψυκτη κεφαλή των κυλίνδρων, επιλογή που μειώνει την ανάγκη για εμπλουτισμό του μείγματος, ουσιαστικά περιορίζοντάς την μόνο σε τερματικά φορτία. Επίσης το turbo διαθέτει διπλή δίοδο στον στρόβιλο (twinscroll), τεχνοτροπία που είναι ότι πιο κοντά υπάρχει αυτήν την στιγμή στην διβάθμια υπερπλήρωση, χωρίς το κόστος και την πολυπλοκότητα που συνεπάγεται η ύπαρξη των δύο turbo, που έτσι και αλλιώς εξάλλου, δεν χρησιμοποιούνται σε κανέναν κινητήρα βενζίνης με τέσσερις κυλίνδρους.

Η τελική ισχύς του κινητήρα του Ford Focus RS 2015 με όλες αυτές τις βελτιστοποιήσεις σύμφωνα με την Ford είναι άνω των 320ps ενώ ο κινητήρας περιστρέφεται μέχρι τις 6800rpm. Θα λέγαμε ότι έχει ένα ικανοποιητικό εύρος για υποτετράγωνο και ισχυρά υπερπληρωμένο κινητήρα. Για την παραγωγή της ροπής στρέψεως, προς το παρόν δεν έχουμε νούμερα, όμως οι προδιαγραφές του κινητήρα συνιστούν ότι τα 43-45kg.m δεν είναι ένα απίθανο νούμερο για την μέγιστη τιμή της, σε ένα ευρύ φάσμα στροφών που θα μπορούσε να ξεκινάει περίπου από τις 2500rpm. Από ότι φαίνεται, οι μηχανικοί της Ford δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για αυτά τα μεγέθη, ωστόσο ελέω της υπερεξελιγμένης μετάδοσης που διαθέτει η τελευταία γενιά του Focus RS, μπορούν να τα αυξήσουν ακόμα και σε επίπεδα A45 AMG αν το θελήσουν...

Πηγαίνοντας στην μετάδοση του Ford Focus RS 2015 και ξεκινώντας από το κιβώτιο ταχυτήτων, αυτό είναι ένα κλασικό χειροκίνητο με 6+1 σχέσεις μεταδόσεως με μικρές διαδρομές οι οποίες βοηθούν τον οδηγό στις γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων. Ωστόσο οι μεγάλες αλλαγές εντοπίζονται στην παραλαβή της ισχύος με το Ford Focus RS 2015 να είναι πλέον τετρακίνητο με την χρήση συμπλεκτών οι οποίοι στέλνουν με ακαριαία απόκριση την περίσσεια ροπής σε όποιον τροχό μπορεί να την διαχειριστεί καλύτερα, επιτυγχάνοντας επί της ουσίας torque vectoring στον οπίσθιο άξονα ή τουλάχιστον ότι πιο κοντινό σε αυτό μιας και σε θερμικά οχήματα, αυτό δεν είναι και πολύ εύκολα επιτεύξιμο. Όπως και να έχει, η Ford υπόσχεται εγκάρσια επιτάχυνση άνω του 1g, νούμερο ιδιαίτερα ικανοποιητικό για μικρομεσαίο όχημα, έστω και αν αυτό από ότι φαίνεται, διαθέτει προδιαγραφές υπεραυτοκινήτου. Για τις επιδόσεις επιτάχυνσης δεν έχουμε επίσημα νούμερα ακόμα, αλλά το τυπικό 0-100km/h ανάλογα και με την τελική απόφαση που θα ληφθεί για την μέγιστη ισχύ του οχήματος θα πρέπει να αναμένεται σε κάτω από 5sec και η τελική ταχύτητα στα 250km/h, φυσικά ηλεκτρονικά περιορισμένη.

Ford Focus RS 2015 : Επιμέρους Tεχνικά
Το πλαίσιο του Ford Focus RS 2015 είναι βασισμένο στις πολιτικές εκδόσεις του Focus με ορισμένες δομικές ενισχύσεις ενώ η κατανομή των μαζών αν και αναμένεται εμπροσθοβαρής, ωστόσο θα είναι συμμετρικότερη σε σχέση με τις αποκλειστικά προσθιοκίνητες εκδόσεις, κάτι που σε συνδυασμό με την παραλαβή ισχύος σε όλους τους τροχούς αναμένεται να μειώνει αισθητά την υποστροφή. Οι αναρτήσεις ήταν ανέκαθεν ένα σημείο υπεροχής του Focus και φυσικά το γεγονός αυτό δεν έχει λόγο αλλάξει στην κορυφαία εκδοχή του. Έτσι συναντούμε και εδώ ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς με γόνατα MacPherson με ψαλίδια βάσης για τον εμπρόσθιο άξονα και εγκάρσιους και διαμήκεις συνδέσμους στον οπίσθιο, ενώ οι αποσβεστήρες διαθέτουν μεταβαλλόμενη απόσβεση για καλύτερη προσαρμογή του οχήματος στις συνθήκες του οδοστρώματος και τις διαθέσεις του οδηγού.

Το δύσκολο έργο του περάσματος της ισχύος στο οδόστρωμα αναλαμβάνουν ελαστικά της Michelin Pilot Super Sport διαστάσεων 235/35 R19, ενώ για track days διατίθεται και η επιλογή των κορυφαίων Michelin Pilot Sport Cup 2. Σε ότι αφορά την αεροδυναμική, το Ford Focus RS 2015 έχει υποστεί μια βελτιστοποίηση κυρίως για να μειωθεί ο συντελεστής άνωσης, αν και θα πρέπει να αναμένουμε χειρότερους συντελεστές διαμήκους οπισθέλκουσας όπως συμβαίνει πάντα στις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων.

Ford Focus RS 2015 : Συμπεράσματα – Ανταγωνισμός
Η Ford, έχω την αίσθηση με την επιλογή της παραλαβής ισχύος σε όλους τους τροχούς πλέον κατασκεύασε το καλύτερο Focus RS από όλα, ακόμα καλύτερο και από το θρυλικό πρώτο Focus RS που ουσιαστικά ήταν ένα ασφάλτινο WRC. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία λοιπόν, ότι το νέο RS θα είναι το ικανότερο όλων και πλέον η Ford θα έχει ως ευθείς ανταγωνιστές τουλάχιστον τα Audi S3 και VW Golf R, τα οποία είναι αμφότερα τετρακίνητα, αλλά με λιγότερο εξελιγμένη παραλαβή ισχύος (τουλάχιστον στα χαρτιά) και χαμηλότερη παραγωγή ισχύος και ροπής έναντι του RS. Πάντως η Ford έχει τα χαρτιά στα χέρια της, με την έννοια ότι αν μείνει το "απλό" RS στους 320ps, υπάρχει χώρος και για μια ακόμα ανώτερη έκδοση RS500, η οποία θα μπορούσε να αποδώσει νούμερα, ευθέως ανταγωνιστικά με την Mercedes-Benz A45 AMG και ενδεχομένως το Audi RS3.