Έτοιμη για παραγωγή η McLaren P1 GTR

Η McLaren θα παρουσιάσει στη Γενεύη την έκδοση παραγωγής της McLaren P1 GTR. Το έργο των μηχανικών στο Woking ήταν εξαρχής δύσκολο. Πως θα φτιάξεις ένα αυτοκίνητο το οποίο θα ναι καλύτερο από τη κορυφαία McLaren P1; Μια πρώτη γεύση μας είχαν δώσει με το Design Concept στην έκθεση “Pebble Beach Concours d'Elegance” 6 μήνες πριν.

Διαβάστε ακόμα στο High Octane : Πωλητήριο στην McLaren F1 του Mr. Been 

Ντυμένη πλέον στα κιτρινο-πράσινα στη τελική της μορφή, φαίνεται ότι η απάντηση που έδωσαν είναι εντυπωσιακή. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός χρωμάτων δεν είναι τυχαίος.  Το 1995 μια McLaren P1 GTR με αριθμό σασί “#06R”, ντυμένη σε αυτά τα χρώματα, ήταν μια από τις επτά που κυριάρχησαν εκείνη τη χρονιά στο Le Μans στο ντεμπούτο της Mclaren.  Οι αλλαγές σε κάθε σημείο του αυτοκινήτου έγιναν με μοναδικό σκοπό την απόλυτη οδηγική συμπεριφορά στη πίστα. 

Το μπροστινό μετατρόχιο έχει αυξηθεί κατά 80mm σε σχέση με την “απλή” P1 δρόμου. Το αυτοκίνητο κάθεται 50mm πιο χαμηλά. Ελαστικά slick Pirelli ντύνουν τις ολοκαίνουργιες 19αρες μονομπούλωνες αγωνιστικές ζάντες. Η διπλή ηλιοροφή έχει φύγει και στη θέση της υπάρχουν δυο πλαίσια από carbon για μείωση βάρους. Τα τζάμια οδηγού-συνοδηγού δεν είναι πια από γυαλί αλλά από πολυκαρβονικά φύλλα. Η μόνη πιθανή δίοδος αέρα είναι το μικρό παραθυράκι αλα motorsport στη πλευρά του οδηγού. 

Το νέο σύστημα εξατμίσεως με τις δυο απολήξεις αντί για μια είναι κατά 6.5kg ελαφρύτερο από της P1 δρόμου. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στη μείωση του βάρους κατά 50kg. Μεγάλο βάρος έχει πέσει και στην αεροδυναμική της McLaren P1 GTR. Το μπροστινό σπόιλερ, τα flaps μπροστά από τις μπροστά ρόδες και η τεράστια πίσω αεροτομή είναι εκεί για την αύξηση του dowforce κατά 10%. Η συνολική τιμή του, στα 660kg στα 241km/h θα τρόμαζε πολλά αγωνιστικά. Η πίσω αεροτομή έχει σταθερό ύψος σε αντίθεση με την P1 δρόμου αλλά βρίσκεται 100mm ψηλότερα. Η γωνία της αεροτομής μεταβάλλεται από 32 μοίρες σε 0 με τη χρήση του κουμπιού “DRS” στο τιμόνι.

Περισσότερα στο High Octane : Ο Νιάρχος οδηγεί την McLaren P1 στο Spa 

Ο κινητήρας όπως και στην P1 δρόμου είναι ο 3.8 V8 με τα δύο  τούρμπο αλλά στην McLaren P1 GTR αποδίδει 800ps. Αν προσθέσουμε σ αυτά και τα 200ps του ηλεκτροκινητήρα, φτάνουμε στη τελική ισχύ των 1000ps. Η McLaren P1 GTR θα ναι διαθέσιμη μόνο στους ήδη κατόχους της P1. Όσοι την αγοράσουν θα λάβουν μέρος και στο McLaren P1 Driving Programme. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καταρχήν αγώνες σε πίστες ανά τον κόσμο όπως η Circuit de Catalunya στην Ισπανία. Φυσικά συμπεριλαμβάνει και πρόγραμμα ειδικής εκπαίδευσης σε προσομοιωτή για να καταφέρουν οι οδηγοί να κουμαντάρουν τα 1000ps. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι παρόλη την εξωφρενική ισχύ, η Mclaren P1 GTR δεν θα ναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο στην έκθεση της Γενεύης με τη Koenigsegg Regera να της κλέβει τα πρωτεία.

[Πηγή : McLaren]