1000άρης Turbo και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη από την Kia

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 21/02/2015
Γνωρίζαμε εδώ και καιρό την εξέλιξη τόσο του 1000άρη turbo βενζίνης όσο και του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη από την Kia-Hyundai. Τώρα ήρθε η ώρα για τις επίσημες ανακοινώσεις.

Kia-Hyundai 1.0 T-GDI
Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τον κινητήρα. Ο λόγος λοιπόν για τον 1.0 T-GDI ο οποίος διαθέτει τρεις κυλίνδρους. Ενσωματώνει τεχνολογία άμεσου ψεκασμού και ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής. Προσφέρει εντυπωσιακή απόδοση με ισχύ 120ps στις 6000rpm και ροπή 17.5kg.m στις 1500-4100rpm. Ενσωματώνει σύστημα Start&Stop και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Ο 1.0 T-GDI της Kia αναπτύχθηκε εσωτερικά στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας στο Namyang στην Κορέα. 

Kia-Hyundai Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη DCT
Ο όμιλος εισάγει πλέον και ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ονομάζεται DCT και διαθέτει επτά σχέσεις. Και αυτό εξελίχθηκε από τον ίδιο τον όμιλο και είναι ξηρού τύπου. Εκτός της καλύτερης λειτουργίας σε σχέση με το απελθόν 6τάχυτο μονού συμπλέκτη το DCT αναμένεται να προσφέρει βελτίωση από 3-5% στην επιτάχυνση 0-100km/h και 5-7% βελτίωση στην μείωση των καυσίμων. 

Χρήσεις
Τόσο το νέο κιβώτιο DCT όσο και ο καινούργιος κινητήρας 1.0 T-GDI θα πρωτοχρησιμοποιηθούν στο γνωστό Kia Cee’d. Ωστόσο τους επόμενους μήνες αναμένεται η χρήση τους να επεκταθεί σε πολλά από τα μοντέλα του ομίλου όπως τα Kia Rio, Hyundai i20, Hyundai i30 κτλ.

[Πηγή : Kia]