First Drive : Ford Mondeo 1.6 TDCi Diesel

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 23/03/2015
Ένα ενδιαφέρον οδηγικά 2ήμερο μας ετοίμασε η ελληνική εισαγωγική εταιρεία της Ford προκειμένου να γνωρίσουμε το 4ης γενιάς Mondeo. Ένα μοντέλο που πάντα ήταν σημαντικό για την Ford καθώς προσέφερε τους αναμενόμενους χώρους και άνεση στους επιβάτες μαζί ωστόσο με οδηγική απόλαυση για τον οδηγό. Έτσι το ζητούμενο σε αυτήν την πρώτη επαφή ήταν να δούμε πόσο μπροστά έχουν προχωρήσει στην Ford. 
 
Το σίγουρο είναι ότι το Ford Mondeo 2015 είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο. Οι διαστάσεις του (4871x1852x1482mm) το μαρτυρούν όπως και το μεγάλο του μεταξόνιο (2850mm). Αυτό όμως που το “φωνάζει” είναι όταν βρεθείς στο εσωτερικό του και κυρίως στο πίσω κάθισμα. Αν και άπλετο είναι μόνον το φως ένας τέτοιος χαρακτηρισμός μπορεί να προστεθεί πλάι στο “χώρος για τα πόδια” των επιβατών ανεξαρτήτου του ύψους οδηγού-συνοδηγού. Αντίστοιχα τεράστιος είναι και ο χώρος των αποσκευών (458-550lt) που παράλληλα έχει μεγάλο άνοιγμα και είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος.
 
Διαβάστε ακόμα στο High Octane : Οι τιμές του Ford Mondeo 2015
 
Σχεδιαστικά το νέο Ford Mondeo 2015 σαφέστατα και είναι σύγχρονο, ξεχωριστό και εντυπωσιακό. Ωστόσο η νέα σχεδιαστική ταυτότητα με την τραπεζοειδή μάσκα έχει και τους φανατικούς εχθρούς της. Στις άκρες της όμως βρίσκονται (σε όλες τις εκδόσεις πλην της Trend) τα Full Led φωτιστικά σώματα τα οποία εκτός του σχεδιαστικού κομματιού συμβάλουν τα μέγιστα στην οδήγηση κατά τη νύχτα καθώς προσαρμόζονται ακαριαία στις εκάστοτε συνθήκες. Στο εσωτερικό έχουμε έναν ενδιαφέροντα πίνακα οργάνων (ψηφιακός στις εκδόσεις πάνω του Trend) ωστόσο η μεγάλη κεντρική κονσόλα στερείται φαντασίας και μετριάζει το σχεδιαστικό αποτέλεσμα που έχεις εισπράξει από το εξωτερικό. Η ποιότητα των υλικών είναι σε γενικές γραμμές πάρα πολύ καλή όπως και οι χώροι για μικροαντικείμενα. Σαφέστατα όμως όσοι επιλέξουν το μηχανικό κιβώτιο θα ενοχληθούν από τις ποτηροθήκες. Όποιος τις σχεδίασε και τις τοποθέτησε εκεί σίγουρα θα έχει για προσωπικό αυτοκίνητο ένα Mondeo με αυτόματο κιβώτιο…
 
Το Ford Mondeo 4ης γενιάς ξεκινά την εμπορική του καριέρα με τρεις πολύ ενδιαφέροντες κινητήρες. Σε ότι αφορά τη βενζίνη ο λόγος βεβαίως για τον εξαιρετικό και βραβευμένο 1.0 EcoBoost με ισχύ 125ps καθώς και τον καινούργιο 1.5 EcoBoost με ισχύ 160ps. Στο πετρέλαιο που αναμένεται να πάρει και τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις υπάρχει ο γνωστός 1.6 TDCi με ισχύ 115ps. Φυσικά υπάρχουν και εκδόσεις στα 2lt ωστόσο δύσκολα θα τις επιλέξει κάποιος. Εμείς κατά τη διάρκεια του 2ημέρου είχαμε στη διάθεσή μας το Ford Mondeo 1.6 TDCi Diesel
 
Αρχικά η διαδρομή περιελάμβανε αυτοκινητόδρομο όπου το Ford Mondeo 1.6 TDCi Diesel επιβεβαίωσε το αναμενόμενο προσφέροντας ένα πολύ άνετο και ξεκούραστο ταξίδι στους επιβάτες του. Ο κινητήρας κρατά πολύ εύκολα ταχύτητες στα 120-130km/h με 6η σχέση στο κιβώτιο έχοντας λίγο πάνω από 2000rpm. Ως αποτέλεσμα η κατανάλωση κυμάνθηκε οριακά πάνω από τα 6lt/100km. Το επόμενο κομμάτι ήταν το ανηφορικό του Μπράλου λίγο έξω από την Λαμία. Εκεί είναι που το Ford Mondeo 1.6 TDCi Diesel κάνει και τη διαφορά σε σχέση με τους βασικούς του ανταγωνιστές. Οι δρόμοι με στροφές δηλαδή όπου το sedan της Ford προσφέρει πολύ καλό κράτημα, σωστό πάτημα αλλά κυρίως σωστή πληροφόρηση στον οδηγό με αποτέλεσμα ο τελευταίος να “σκάει” ένα μικρό γελάκι. Αυτό το στοιχείο - το feeling - είναι που κάνει ακόμα και σήμερα το Mondeo να διαφέρει από τον ανταγωνισμό. Σε μία κατηγορία που ο βασικός στόχος είναι η άνεση, οι χώροι και η πολυτέλεια το Ford Mondeo 1.6 TDCi Diesel προσφέρει τα αναμενόμενα προσθέτοντας ωστόσο και αίσθηση στον οδηγό του. 
 
Αυτά και άλλα πολλά όμως θα έχουμε τη δυνατότητα να τα αναλύσουμε περαιτέρω στο μέλλον όταν και θα έχουμε το Ford Mondeo στη διάθεσή μας για αναλυτική δοκιμή.