Driven : VW Polo 1.4 TDI 75ps

Ο γερμανικός κολοσσός πρόσθεσε ακόμα μία έκδοση στο πρόσφατα ανανεωμένο Polo με τον πετρελαιοκινητήρα των 1.4lt. Πόσο Polo είναι αυτή η έκδοση; Την απάντηση θα προσπαθήσουμε να δώσουμε αναλύοντας τα υπέρ και κατά της εν λόγω έκδοσης του γερμανικού σούπερ-μίνι.
 
Ο νέος αυτός κινητήρας πετρελαίου έρχεται για να αντικαταστήσει στη γκάμα τον αντίστοιχο των 1.2lt. Η αλήθεια είναι πως ο 1.4 TDI στερείται ροπής στις χαμηλές στροφές, ήτοι ο οδηγός θα πρέπει να ξεπερνάει τις 2000rpm ώστε να δείξει τις δυνατότητές του. Από τη στιγμή που θα ξεπεραστεί αυτό το όριο, ο κινητήρας έχει περίσσεια ροπής επιταχύνοντας το VW Polo 1.4 TDI 75ps ικανοποιητικά ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες άνω των 120-130km/h. Στα μείον του θα μπορούσαμε να αναφέρουμε το έντονο κροτάλισμα, που ο οδηγός το νιώθει ακόμη και στον λεβιέ του κιβωτίου ενώ ο θόρυβος από τον κινητήρα είναι ιδιαίτερα έντονος, στις χαμηλές όμως στροφές.
 
 
Πολλή κουβέντα έχει γίνει και πολλά άρθρα έχουν γραφτεί σε Ελλάδα και εξωτερικό για το αν ο κινητήρας σβήνει έχοντας 2η σχέση στο κιβώτιο και περίπου 1100-1150 στροφές. Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να σβήσει, ιδιαίτερα όταν κινείστε σε δρόμους με έντονη κίνηση. Αυτό το γεγονός κρίνεται μεν σοβαρό ωστόσο η υιοθέτηση ενός διαφορετικού τρόπου οδήγησης μειώνει δραστικά το φαινόμενο. Τουλάχιστον μέχρι να έρθει το αναμενόμενο update από το τμήμα R&D του ομίλου.
 
Με εξαίρεση τον κινητήρα, στο δρόμο το VW Polo 1.4 TDI 75ps θυμίζει…Polo. Η ποιότητα κύλισης είναι εξαιρετική και η ανάρτηση έχει τη σωστή ρύθμιση τόσο για κίνηση εντός πόλης όσο και εκτός αυτής. Τα φρένα κρίνονται ικανοποιητικά καθώς δεν υστερούν ακόμη και σε φρενάρισμα σε υψηλές ταχύτητες, ενώ το πεντάλ δίνει σωστή πληροφορία. Το τιμόνι είναι εξαιρετικό, ακριβές, ξεκούραστο λόγω και της ηλεκτρικής υποβοήθησης, όμως θα θέλαμε να μετέφερε λίγο παραπάνω πληροφόρηση στον οδηγό. Όσον αφορά την κατανάλωση η εταιρεία ανακοινώνει μέση τιμή στα 3.6lt/100km και εμείς μετρήσαμε 5.0lt/100km χωρίς να είμαστε φειδωλοί με το γκάζι. Τέλος άκρως σημαντική είναι η επίδοση των 94gr/km σε εκπομπές ρύπων CO2 που αφήνουν το VW Polo 1.4 TDI 75ps χωρίς τέλη κυκλοφορίας.
 
Στο εσωτερικό, η έκδοση Conceptline της δοκιμής δεν μπορεί να δώσει τα σαφή δείγματα ποιότητας που απαντώνται στις πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις του Polo καθώς έχουμε το ταμπλό με τις σκληρές επενδύσεις. Ωστόσο ακόμη και εδώ τα υλικά είναι συμπαγή και με ικανοποιητική συναρμογή. Η οθόνη πολυμέσων είναι στάνταρ και διαθέτει Bluetooth για σύνδεση με το κινητό τηλέφωνο, ενώ τα καθίσματα είναι άνετα και προσφέρουν καλή στήριξη. Ο χώρος αποσκευών είναι ο γνωστός των 280lt και που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 952 με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Τέλος ο χώρος για τους πίσω επιβάτες κρίνεται άκρως ικανοποιητικός για τα δεδομένα της κατηγορίας.
 
 
Εν κατακλείδι, το VW Polo 1.4 TDI 75ps θα μπορούσε να θέτει τα στάνταρ για τον πετρελαιοκίνητο ανταγωνισμό, όμως αυτήν τη στιγμή ο κινητήρας του αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του. Είμαστε σίγουροι ότι στο Volkswagen Group θα έχουν σύντομα τη λύση και το εν λόγω πρόβλημα θα παραμεριστεί σε νέα αλλά και υπάρχουσα Polo όπως άλλωστε έχει συμβεί σε διάφορες τεχνολογικές εξελίξεις που έχει παρουσιάσει κατά το παρελθόν. 
 
Τεχνικά Χαρακτηριστικά VW Polo 1.4 TDI 75ps
Κυβισμός : 1422cc
Ισχύς : 75ps 
Ροπή : 19.8kg.m/2200rpm
Βάρος : 1090kg
Εκπομπές CO2 : 94gr/km
Επιτάχυνση 0-100km/h : 12.9sec
Τελική Ταχύτητα : 173km/h
Κατανάλωση (μέση) : 3.6lt/100km
Διαστάσεις : 3972x1682x1453mm
 
Τα αυτοκίνητα των δοκιμών του High Octane περιποιείται η Auto Star Detailing.