Επιστρέφουν τα GT3 στο Nurburgring

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 08/04/2015
Όρια ταχύτητας σε αγώνες; Κι όμως αυτή είναι η πρώτη λύση που θεσπίζει η διοργανώτρια αρχή του VLN και του 24ωρου αγώνα προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά ο 2ος αγώνας του θεσμού που είναι προγραμματισμένος για το δικό μας Πάσχα και βεβαίως να μη χαθεί άδοξα ο 24ωρος που είναι τον Μάιο. 
 
Η DMSB (Deutscher Motor Sport Bund) λοιπόν επαναφέρει τα αγωνιστικά της κορυφαίας κλάσης στη γερμανική πίστα τοποθετούνται όρια ταχύτητας σε συγκεκριμένα "επικίνδυνα" σημεία του Nordschleife. Ο λόγος για τη μεγάλη ευθεία Döttinger Höhe όπου το ανώτατο επιτρεπτό όριο τοποθετείεται στα 250km/h ενώ στα πολύ γρήγορα κομμάτια των Antoniusbüche, Schwedenkreuz και Flugplatz το όριο τοποθείται στα 200km/h. Τα όρια θα ελέγχονται μέσω GPS και θα ισχύουν για όλα τα αυτοκίνητα ανεξαρτήτου κατηγορίας. 
 
Επιπρόσθετα οι θεατές δε θα έχουν πρόσβαση στα κομμάτια των Flugplatz, Schwedenkreuz, Metzgesfeld και Pflanzgarten ενώ η ισχύς των αυτοκινήτων της κατηγορίας GT3 θα περιοριστεί κατά 5%.
 
Οι εν λόγω λύσεις σαφέστατα και είναι προσωρινές και γίνονται για έναν και μόνον λόγο. Να μπορέσουν να διεξαχθούν με ασφάλεια οι προγραμματισμένοι αυτοί αγώνες. Σαφέστατα όμως η λύση δεν είναι αυτή καθώς έχουμε να κάνουμε με αγώνα ταχύτητας. Άλλωστε δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις όπου στα public days τα δυνατά αυτοκίνητα των πολιτών ξεπερνούν κατά πολύ αυτές τις ταχύτητες στο Nurburgring...