Το Renault Clio RS 220 Trophy ταχύτερο στο Nurburgring

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 14/12/2015
Το Renault Clio RS 200 δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σχεδόν σε κανέναν όταν και παρουσιάστηκε πριν από μία 2ετία περίπου. Έτσι η Renault μέσα στο 2015 παρουσίασε το Renault Clio RS 220 Trophy το οποίο είναι σημαντικά αναβαθμισμένο σχεδόν σε όλους τους τομείς που το Clio RS 200 “πόναγε”.
 
Διαβάστε ακόμα στο High Octane : Ιδού το νέο Renault Clio RS 220 Trophy
 
Το αποτέλεσμα είναι άκρως θετικό καθώς το Renault Clio RS 220 Trophy κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στην πίστα του Nurburgring με χρόνο 8:23min. Για να δείτε τη βελτίωση σε σχέση με το RS 200 να θυμίσω ότι τότε το γαλλικό hot hatch είχε σημειώσει χρόνο 8:59min στα χέρια του πολύπειρου Horst von Saurma ο οποίος είναι από τους γκουρού του Ring έχοντας σημειώσει ταχύτερους χρόνους για δεκάδες αυτοκίνητα από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες εκεί.
 
Αυτήν τη φορά υπεύθυνος για τον χρόνο ρεκόρ του Renault Clio RS 220 Trophy είναι ο Christian Gebhardt που εργάζεται βεβαίως στο γερμανικό Sport Auto. Μάλιστα το τεστ περιελάμβανε και άλλα καινούργιο hot hatch όπως το Mini John Cooper Works το οποίο σταμάτησε τα χρονόμετρα στα 8:35min, το Opel Corsa OPC που σημείωσε 8:40min καθώς και το Audi S1 που κατάφερε ένα μετριοπαθές 8:41min. 
 
Έτσι η Renault μπορεί να έχει χάσει τον άτυπο τίτλο του ταχύτερου hot hatch στο Nurburgring από το Honda Civic Type-R ωστόσο απέκτησε αυτό του ταχύτερου hot hatch της κατηγορίας B. Για να δούμε ποια αυτοκινητοβιομηχανία θα αντιδράσει…