Driven : Fiat 500 0.9 TwinAir 105ps

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 14/03/2016
Δοκιμή του νέου Fiat 500 λοιπόν. Πόσο “νέο” όμως μπορεί να είναι το λιλιπούτειο μοντελάκι της ιταλικής φίρμας; Η απάντηση είναι από “λίγο” έως “λίγο περισσότερο” καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο που αποτελεί αναβίωση και πρέπει να έχει συγκεκριμένες γραμμές, σχέδιο και χαρακτήρα. 
 
Έτσι η Fiat διατήρησε το βασικό κορμό του γνωστού από το 2007 Fiat 500 και προσπάθησε να το προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα αισθητικά, να το αναβαθμίσει σε τεχνολογικούς τομείς και να το βελτιώσει σε σημεία που πόναγε ή υστερούσε. Έτσι το Fiat 500 απέκτησε φωτιστικά σώματα με νέο εσωτερικό καθώς και φώτα ημέρας led.
 
Ανασχεδιασμένο είναι και το κάτω μέρος του εμπρόσθιου προφυλακτήρα ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα που στο κέντρο τους αφήνουν χώρο για τη λαμαρίνα του αυτοκινήτου δημιουργώντας έτσι ένα ενδιαφέρον παιχνίδισμα. Φυσικά καινούργια σχέδια υπάρχουν στις ζάντες αλουμινίου καθώς και νέα χρώματα στην παλέτα. Τέλος ο υποψήφιος αγοραστής έχει στη διάθεσή του 6 συνδυασμούς με αυτοκόλλητα για να τροποποιήσει την εξωτερική εμφάνιση (Navy η επιλογή στο Fiat 500 στην δοκιμή μας).
 
 
 
 
Στο εσωτερικό η εικόνα παραμένει γνώριμη με βασικότερες διαφορές το νέο τιμόνι και την προσθήκη του συστήματος ψυχαγωγίας Uconnect με οθόνη 5 ή 6.5 ιντσών το οποίο μεταξύ άλλων προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα (bluetooth, aux-in, usb) καθώς και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης. Επιπρόσθετα έχουμε έναν πολύ όμορφο, σύγχρονο και πλήρη πίνακα οργάνων, νέα χειριστήρια στα ηλεκτρικά παράθυρα καθώς και νέες επενδύσεις.
 
Η ποιότητα των υλικών είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία των city cars ενώ και η εργονομία λαμβάνει πολύ καλό βαθμό. Μάλιστα πλέον οι ποτηροθήκες έχουν αρκετό βάθος και μπορούν να συγκρατήσουν ποτήρι του καφέ ακόμα και στις στροφές... Πρόβλημα βεβαίως αποτελούν οι χώροι για τους πίσω επιβάτες αλλά η ευκολία στην επιβίβαση-αποβίβασή τους. Ο χώρος των αποσκευών με τα 185lt κυμαίνεται στο μέρο όσο της κατηγορίας. 
 
 
Στο δρόμο το Fiat 500 με τον ισχυρότερο TwinAir των 105ps και των 14.7kg.m κινείται αρκετά σβέλτα. Παρά τα μόλις 875cc και τους δύο κυλίνδρους ο TwinAir εμφανίζεται εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με το παρελθόν τόσο σε επίπεδο απόδοσης όσο - κυρίως - σε επίπεδο λειτουργίας. Οι κραδασμοί είναι λιγότεροι ενώ και ο θόρυβός του είναι σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.
 
Ιδίως με το κουμπί sport ενεργοποιημένο το βάρους 940kg Fiat 500 κινείται γρήγορα δίνοντάς σου τη δυνατότητα να καλύψεις μικρές αποστάσεις εύκολα, να κάνεις άνετα κάποια προσπέραση και να μη νιώθεις σε καμία περίπτωση ότι οδηγείς ένα αυτοκίνητο με έναν τέτοιο κινητήρα. Σε αυτό βοηθά και η κλιμάκωση του 6τάχυτου κιβωτίου με τις κοντές σχέσεις. Όσον αφορά την κατανάλωση αυτή κατά τη δοκιμή του Fiat 500 TwinAir και με το κουμπί sport πάντα ενεργό κυμάνθηκε στα 6.5lt/100km. 
 
 
Σε επίπεδο αίσθησης το τιμόνι δεν είναι ούτε όσο ελαφρύ περιμένεις για city car ούτε προσφέρει κάποια φοβερή αίσθηση ενώ επιπρόσθετα στις επιτόπιες μανούβρες φανερώνει τον μέτριο κύκλο στροφής του. Το κιβώτιο έχει σαφείς αλλά μεγάλες διαδρομές. Κατά την κίνηση εντός πόλης το Fiat 500 TwinAir παραμένει σφιχτό και με ευπάθεια στις εγκάρσιες ανωμαλίες. Η άνεση δεν είναι από τα δυνατά του χαρτιά. Κινείται καλά αλλά μια ματιά στις λακκούβες και στις κακοτεχνίες θα πρέπει να την ρίχνετε. 
 
Συνολικά το Fiat 500 ανανεώθηκε αισθητικά, τεχνολογικά και ολίγον μηχανικά. Δεν μπορούμε να το πούμε “νέο” αλλά έχει τις βελτιώσεις και τις αναβαθμίσεις που χρειάζεται για να παραμένει στο ενδιαφέρον των αγοραστών. Άλλωστε με τέτοια εμφάνιση και ρετρό επιρροές αποτελεί μία ιδιαίτερη κατηγορία αυτοκινήτου. 
 
 
Τεχνικά Χαρακτηριστικά Fiat 500 TwinAir
Κυβισμός : 875cc
Ισχύς : 105ps/5500rpm
Ροπή : 14.7kg.m/2000rpm
Βάρος : 940kg
Εκπομπές CO2 : 99/km
Επιτάχυνση 0-100km : 10sec
Τελική Ταχύτητα : 188km/h
Κατανάλωση (μέση) : 4.2lt/100km
Διαστάσεις : 3571x1627x1488mm