Ρεκόρ GUINNESS με Ford GT στο Forza Motorsport

Γράφει ο High Octane Team στις 29/08/2016
Πέντε παίκτες οδήγησαν ένα Ford GT στο Forza Motorsport 6 για 48 ώρες 29 λεπτά κατακτώντας τον τίτλο Guinness World Records™ στο ‘Μεγαλύτερο βιντεομαραθώνιο σε αγωνιστικό παιχνίδι’
 
Έχοντας επιβιώσει με διαστήματα ολιγόλεπτου ύπνου (power naps), γλυκά και ενεργειακά ποτά, οι παίκτες κατέρριψαν το ρεκόρ τρέχοντας στην εικονική πίστα που χρησιμοποιείται για τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, τον οποίο το πραγματικό αγωνιστικό Ford GT κέρδισε νωρίτερα μέσα στη χρονιά
 
Ο τίτλος GUINNESS WORLD RECORDS απονεμήθηκε στο περίπτερο της Microsoft στη Gamescom, τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή έκθεση διαδραστικών παιχνιδιών.
 
Πέντε παίκτες με μάτια θολά από την αϋπνία ολοκλήρωσαν ένα διήμερο άθλο στο τιμόνι ενός εικονικού, αγωνιστικού  Ford GT στο Forza Motorsport 6 καταρρίπτοντας νέο ρεκόρ GUINNESS στο μεγαλύτερο βιντεομαραθώνιο σε αγωνιστικό παιχνίδι.
 
Οι παίκτες Cara Scott, 25 ετών, από τη Βρετανία, Hélène Cressot, από τη Γαλλία, Johannes Knapp, 30 ετών, από τη Γερμανία, Andrea Lorenzo Facchinetti, 42 ετών, από την Ιταλία και Jesús Sicilia Sánchez, 23 ετών, από την Ισπανία οδήγησαν στην εικονική εκδοχή του σιρκουί Le Sarthe που χρησιμοποιείται για τον 24ωρο αγώνα του  Le Mans, όπου το πραγματικό αγωνιστικό Ford GT πέτυχε μία ιστορική νίκη φέτος τον Ιούνιο. 
 
 
Οδηγώντας για 48 ώρες, 29 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα και καλύπτοντας 41.004 εικονικά χιλιόμετρα και 3015 γύρους, οι παίκτες επιβίωσαν με διαστήματα ολιγόλεπτου ύπνου (power naps), γλυκά και ενεργειακά ποτά, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 48 ωρών και 1 λεπτού.
 
Ο τίτλος GUINNESS WORLD RECORDS απονεμήθηκε αργότερα στο χώρο του περιπτέρου της Microsoft στη Gamescom, τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Έκθεση διαδραστικών παιχνιδιών που πραγματοποιείται στην Κολωνία. 
 
«Έκαναν καταπληκτική δουλειά. Όπως και η οδήγηση στο πραγματικό Le Mans, αυτό το επίτευγμα απαιτούσε κορυφαία επίπεδα συγκέντρωσης, προσοχής στη λεπτομέρεια και το κυριότερο, αντοχή – επειδή έπρεπε να αντέξουν διπλάσιο χρόνο από εμάς,» δήλωσε ο οδηγός της Ford Chip Ganassi Racing, Stefan Mücke, ο οποίος τρέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA με το Ford GT, και ξεκίνησε τον εικονικό αγώνα.
 
Συγκριτικά με τους 136 γύρους του Mücke στο Le Mans – τους οποίους ολοκλήρωσε σε 9:05.40 ώρες πραγματικής οδήγησης– οι πέντε παίκτες έκαναν κατά μέσο όρο 603 γύρους ο καθένας σε χρόνο 48:29.21 ωρών εικονικής οδήγησης στην πρόκληση του Forza Motorsport 6  για κονσόλες Xbox One, στο Ευρωπαϊκό αρχηγείο της Ford που βρίσκεται επίσης στην Κολωνία.   
 
Τα συνδυασμένα 41.004 χλμ. αντιστοιχούν σε ένα γύρο του κόσμου. Για να μείνουν ξύπνιοι δύο νύχτες συνεχόμενα, ήπιαν 32 ενεργειακά ποτά, 146 μπουκάλια νερού και 47 μπουκάλια αναψυκτικά, ενώ κατανάλωσαν πάνω από 3 κιλά γλυκά. 
 
«Για μένα είναι αδιανόητο να βλέπω κάποιον να μένει ξύπνιος όλη τη νύχτα, είτε πρόκειται για μαραθώνιο συγκρουόμενων αυτοκινήτων ή για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες μπροστά στην τηλεόραση» δήλωσε η Lena Kuhlmann, επίσημος κριτής των GUINNESS WORLD RECORDS. «Δύο ημέρες σε ένα αγωνιστικό παιχνίδι είναι υπεράνθρωπη προσπάθεια. Η αντοχή των παικτών είναι αξιοθαύμαστη. Ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και το απόλαυσαν ακόμα και μετά την κατάρριψη του ρεκόρ. Επίσης είναι θαυμάσιο που έχουμε μπροστά μας το πραγματικό Ford GT, για να μπορέσουμε να τους αποσπάσουμε την προσοχή από τον εικονικό κόσμο.»  

[Πηγή : Ford]