Ανανέωση για το Hyundai i10

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 01/09/2016
Έχοντας παρουσιαστεί στα τέλη του 2013 το Hyundai i10 συμπλήρωσε το χρονικό περιθώριο και δέχεται το καθιερωμένο facelift. Ένα facelift που περιλαμβάνει λίγα πράγματα στο αισθητικό κομμάτι αλλά ουσιαστικές προσθήκες στο κομμάτι του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας. 
 
Εξωτερικά το Hyundai i10 για το 2016 αποκτά και εισάγει τη νέα γρίλια της κορεατικής φίρμας. Τα φώτα ημέρας είναι led ενώ μικρές τροποποιήσεις υπάρχουν στους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα. Νέα χρώματα έχουν προστεθεί στην παλέτα ενώ καινούργιας σχεδίασης είναι οι ζάντες αλουμινίου των 14 ιντσών. Μαζί με τις τελευταίες η Hyundai κάνει λόγο για μικροεπεμβάσεις στην ανάρτηση για ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά. 
 
Στο εσωτερικό του Hyundai i10 συναντούμε 3ου συνδυασμού (κόκκινου) στις ταπετσαρίες που έρχεται για να προστεθεί στο μπλε και μαύρο. Η βασικότερη διαφορά στο εσωτερικό εντοπίζεται στην κεντρική κονσόλα όπου ψηλά υπάρχει η οθόνη 7 ιντσών του νέου συστήματος ψυχαγωγίας. Ένα σύστημα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει GPS καθώς και συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto
 
Στο κομμάτι της ασφάλειας το Hyundai i10 2016 αποκτά τα συστήματα Front Collision Warning System και Lane Departure Warning System με το πρώτο να ενημερώνει τον οδηγό ηχητικά και οπτικά για ενδεχόμενη σύγκρουση με εμπρόσθιο όχημα και το δεύτερο να τον ενημερώνει για λανθασμένη αλλαγή λωρίδας σε ταχύτητες άνω των 60km/h. 
 
Το Hyundai i10 διατηρεί τους ίδιους κινητήρες των 1lt και 1.25lt.

[Πηγή : Hyundai]