Πάψτε να μαλώνετε για την Alfa Romeo Giulia

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 10/09/2016
Νέο ρεκόρ με χρόνο 7:32min ανακοίνωσε η Alfa Romeo για την Giulia Quadrifoglio Verde με το αυτόματο κιβώτιο στην πίστα του Nurburgring. Το ρεκόρ έγινε με οδηγό τον δοκιμαστή των Alfa Romeo και Maserati, Fabio Francia και ελαστικά τα Pirelli P-Zero Corsa όπως αποκάλυψε στο Twitter ο ίδιος ο Francia. 
 
 
Το θέμα ωστόσο είναι ότι μετά και την αποκάλυψη του onboard βίντεο στα social media σε ολόκληρο τον κόσμο έχει ξεσπάσει ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος. Ο κόσμος έχει χωριστεί σε στρατόπεδα Alfisti, γερμανόφιλων, Porschάκιδων, Hondέων και πολλών άλλων και οι μεν μαλώνουν με τους δεν και όλοι μαζί με τους Alfisti. Άλλοι αμφισβητούν το χρόνο, άλλοι μιλούν για παρανομίες στο αυτοκίνητο, άλλοι συγκρίνουν με την Porsche Panamera που ήταν χωρίς πλήρες εσωτερικό με roll cage και την BMW M4 GTS που είναι μία ειδική έκδοση, άλλοι πάλι συγκρίνουν μέχρι και την αμφίεση των οδηγών με τον Francia να είναι χαλαρός με το μπλουζάκι και το ρολογάκι του. 
 
Γιατί όλος αυτός ο ντόρος, ο χαμός και ο διαπληκτισμός; Γιατί να πέσει το επίπεδο της αυτοκίνησης σε αυτό του ποδοσφαίρου με τους οπαδούς να σφάζονται; Βέβαια για αυτήν την κατάσταση ευθύνεται και το επιθετικό marketing της ιταλικής φίρμας από την πρώτη στιγμή. Παρουσίασαν πρώτα την έκδοση QV, ετοίμασαν το αυτοκίνητο και πήγαν στο ναό των ρεκόρ για να γράψουν επίδοση αναφέροντάς το παντού. Μέχρι και ανθρώπους και σελίδες έχουν στα social media για να κάνουν προώθηση… 
 
Δείτε το αλλιώς το θέμα. Εύγε στην Alfa Romeo που ξύπνησε από τον λήθαργο που βρίσκονταν για δύο 10ετίες και κατασκεύασε ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, ένα αυτοκίνητο που είναι τόσο ικανό, τεχνολογικά προηγμένο και εξελιγμένο που τίθεται στα ίσια - και νικά - καταξιωμένους αντιπάλους από κατασκευαστές. Μπράβο που η Alfa Romeo θα ωθήσει αυτοκινητοβιομηχανίες να εξελίξουν ακόμα περισσότερο τα μοντέλα τους και εμείς θα έχουμε στη διάθεσή μας καλύτερα αυτοκίνητα. Μη ρίχνουμε το επίπεδο σε αυτό του ποδοσφαίρου. Το ξαναγράφω. 
 
Αντί λοιπόν να μαλώνουμε και να διαπληκτιζόμαστε στα social media ας απολαύσουμε έναν πραγματικά γρήγορο (bloody fast που λέει και ο Harris) γύρο στο Nurburgring με φοβερά επιθετική οδήγηση από τον Francia. Μερικά δικά μου συμπεράσματα για την Giulia QV μετά τον γύρο. Φοβερά γρήγορο και κατευθυντικό το τιμόνι, ταχύτατο το κιβώτιο, ωραίος ο ήχος του V6 αλλά πραγματικά εντυπωσιακό το turn-in στις στροφές. Bravo Alfa.