Η Nissan ξυπνά το Patrol που έτρεξε στο Paris-Dakar

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 14/12/2016
Έχοντας αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και 30 χρόνια, η Nissan ανακατασκεύασε και επανέφερε στη ζωή ένα πολύ σημαντικό για αυτήν αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ο λόγος για το Nissan Patrol Fanta Limon που αγωνίστηκε το 1987 στο Paris-Dakar.
 
Το συγκεκριμένο Nissan Patrol κατάφερε να γράψει τις δικές του σελίδες στον αγώνα και γενικά στο μηχανικοκίνητο αθλητισμό καθώς το 1987 πήρε τη νίκη στην κατηγορία diesel και ήταν το πρώτο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο που τερμάτισε στο συγκεκριμένο rally στην πρώτη δεκάδα. 
 
Το συγκεκριμένο Patrol Fanta Limon απέκτησε μια δεύτερη “ζωή”, χάρη στο μεράκι και το πάθος  μιας ειδικής ομάδας μηχανικών στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της Nissan (NTCE) στη Βαρκελώνη. Για πάνω από δύο χρόνια, η συγκεκριμένη ομάδα δούλεψε με πάθος σε ώρες εκτός εργασίας και τα Σαββατοκύριακα, μετατρέποντας το οξειδωμένο “σκαρί” που βρισκόταν σε ένα Ισπανικό μουσείο, σε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό εκτός δρόμου. 
 
Η ιστορία της επιτυχίας του αυτοκινήτου το 1987 στο rally Paris-Dakar δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. 312 οχήματα διένυσαν 13.000 εξαντλητικά χιλιόμετρα  στην Ευρώπη, την Αλγερία, τον Νίγηρα, το Μάλι, τη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη. Η ομάδα της Nissan Fanta Limon συμμετείχε με δύο οχήματα : το 211 με τους Miguel Prieto και Ramon Termens ως οδηγό και συνοδηγό αντίστοιχα και το 212 επανδρωμένο από τους αδελφούς Jorge και Hansi Babler. Στη διάρκεια του αγώνα τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα καθώς το φορτηγό υποστήριξης της ομάδας χάλασε, αφήνοντας τα δύο αυτοκίνητα χωρίς  ανταλλακτικά για το υπόλοιπο του αγώνα. Συν τοις άλλοις, το αυτοκίνητο 212  αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα  μετά από ατύχημα σε έναν αμμόλοφο, αλλά το 211 αγωνίστηκε μέχρι το τέλος. Αυτό ήταν και το πρώτο diesel  όχημα που κατάφερε να τερματίσει στον αγώνα και μάλιστα στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης.
 
Μετά από αυτή την επιτυχημένη αποστολή, τα συγκεκριμένα αγωνιστικά αυτοκίνητα αποσύρθηκαν  από τους αγώνες με την τύχη του 212 να παραμένει άγνωστη έως και σήμερα. Από την άλλη πλευρά, το  211 δόθηκε  ως έκθεμα στο Salvador Claret, μια  ιδιωτική συλλογή αυτοκινήτων και στη συνέχεια στο μουσείο αυτοκινήτων νότια της Girona στην Ισπανία, όπου και παρέμεινε εκεί για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

[Πηγή : Nissan]