Driven : Ford Kuga 1.5 TDCI 120ps

Η έξοδος του Ford Kuga από λίστες επιλογής υποψήφιων πελατών, ήταν μέχρι πρότινος σχεδόν αυτόματη και αυτονόητη, καθώς τα πολλά κυβικά δεν επέτρεπαν σε κάποιον στη χώρα μας να στρέψει το βλέμμα προς εκείνη την κατεύθυνση έστω και αν το συνολικό πακέτο της Ford για το SUV της ήταν ενδιαφέρον και αισθητικά αλλά και σε επίπεδο εξοπλισμού. Αυτό συνιστούσε μια κατάφορη αδικία... από το Θεό, γιατί η Ford δεν είχε άλλες προτάσεις να διαθέσει και οι λάτρεις της φίρμας όσο και αν θα ήθελαν απλώς δεν μπορούσαν να κάνουν υπέρβαση τέτοιου μεγέθους.
 
Τώρα όλα αυτά είναι παρελθόν στην ουσία, δεδομένου ότι η προσθήκη του κινητήρα 1.5 lt ανοίγει ορίζοντες για το αυτοκίνητο και πλέον το ζητούμενο είναι η Ford να κεφαλαιοποιήσει και σε αυτήν την κατηγορία τα στοιχεία δημοφιλίας της, καθώς δεν υπάρχουν εμπόδια.
 
Αν κρίνουμε δε από την πρώτη επαφή που είχαμε με το Ford Kuga 1.5 TDCI με τους 120ps, μπορεί να το κάνει εύκολα. Το αυτοκίνητο έχει αλλάξει ελάχιστα σε εμφάνιση. Κάποιες λεπτομέρειες τονίζουν την brutal αισθητική και το μέγεθος που είναι μάλλον πιο εμφανές σε σχέση με το απελθόν μοντέλο, καθώς επίσης και την εξέλιξη με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα φωτιστικά σώματα.
 
 
Κατά τα άλλα εξοπλιστικά η παρουσία του SYNC3 στο νέο Ford Kuga θα είναι σημαντική για κάποιους δεδομένου πως χαρίζει δυνατότητες συνδεσιμότητας και τεχνολογία τελευταίας γενιάς. Στην εργονομία του δεν βρίσκεις εύκολα ψεγάδι και το μοναδικό που αφήνει κάποιον με μια γλυκόπικρη γεύση είναι οι χώροι για τον οδηγό και τον συνοδηγό που σε σχέση με τους επιβάτες πίσω αλλά και σε σχέση με τον χώρο αποσκευών μοιάζουν πολύ μικροί.
 
Στο δρόμο το Ford Kuga 1.5 TDCI 120ps είναι πολύ… Focus! Φιλικό, εύκολο και χαρισματικό στο να κρύβει όγκο και διαστάσεις καθώς και η ανάρτηση αλλά και το σύνολο της κατασκευής προσφέρουν σταθερότητα και εξαιρετική λειτουργία. Το αυτοκίνητο διαθέτει βεβαίως κίνηση μόνο στον εμπρόσθιο άξονα αλλά αυτό στα κατά βάση πατημένα, αλλά ελαφρώς λασπωμένα, λόγω καιρού χώματα του Παρνασσού όπου το οδηγήσαμε δεν φαίνεται να αποτελεί τροχοπέδη στο να απολαύσεις το Kuga σε αυτή του τη διάσταση. 
 
Σίγουρα στην άσφαλτο πατάει καλύτερα και δεν δημιουργεί ανασφάλειες, κάτι που με δεδομένο τον χαρακτήρα του είναι αξιοθαύμαστο, όπως άξια αναφοράς είναι πέραν πάσης διαφωνίας η ποιότητα κύλισης και η αίσθηση της ξεκούραστης πορείας που έχεις ως οδηγός όταν κινείσαι ακόμη και σε κακοτράχαλες επιφάνειες. 
 
 
Όσο για τον κινητήρα, που είναι και το σημαντικό στη νέα εποχή του Kuga, αυτός αποδεικνύεται αν μη τι άλλο ικανοποιητικός Πολύ δε περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς το βάρος του αυτοκινήτου που ξεπερνά τα 1.500kg. Η αθόρυβη λειτουργία του σε συνδυασμό με την καλή κλιμάκωση στο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων τα κάνουν όλα να μοιάζουν εύκολα για τον οδηγό και διατηρούν τα υψηλά επίπεδα της Ford σε ανάλογους τομείς. 
 
Τα παραπάνω έρχονται σε ένα πακέτο με τιμή που ξεκινά από τις 22.095€ για την έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 1.5 lt και 150ps και με 25.840€ για τη βασική έκδοση με κινητήρα diesel. Με το μυαλό στον πλούσιο εξοπλισμό που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα δεδομένα που αποκαλούμαι premium και με βάση την ποιότητα της Ford, τα χρήματα κινούνται σε λογικά πλαίσια. Τόσο ώστε το Ford Kuga να είναι πλέον μέσα σε λίστες ενδιαφέροντος και μάλιστα με αρκετά credits...
 
Τεχνικά Χαρακτηριστικά Ford Kuga 1.5 TDCI 120ps
Κυβισμός : 1499cc
Ισχύς : 120ps/3600rpm
Ροπή : 27.5kg.m/1500rpm
Βάρος : 1600kg
Εκπομπές CO2 : 115gr/km
Επιτάχυνση 0-100km : 12.1sec
Τελική Ταχύτητα : 173km/h
Κατανάλωση (μέση) : 7.5lt/100km
Διαστάσεις : 4.530x1.840x1700mm