Παραδόθηκε το πρώτο Peugeot 308 Racing Cup

Γράφει ο High Octane Team στις 10/02/2017
Οι Peugeot Sport και Peugeot Citroën Racing Shop με ανακοίνωσαν την παράδοση του πρώτου Peugeot 308 Racing Cup στην ιδιωτική γερμανική ομάδα Autohaus Nett Motorsport.
 
Η λίστα παραγγελιών για το Peugeot 308 Racing Cup έχει ανοίξει από τις 30 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την εκδήλωση TCR Benelux στο Mettet του Βελγίου, όπου πραγματοποιήθηκε μία μικρή επίδειξη των δυνατοτήτων του νέου αγωνιστικού της Peugeot Sport. Από τότε έχουν ήδη υπάρξει 25 παραγγελίες που προαναγγέλλουν με τον καλύτερο τρόπο ένα λαμπρό ξεκίνημα για το Peugeot 308 Racing Cup. H παράδοση του πρώτου ιδιωτικού 308 Racing Cup έγινε στις 8 Φεβρουαρίου 2017 εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή και παράλληλα την συνέχιση μιας μακράς παράδοσης της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το πανίσχυρο Peugeot 308 Racing Cup προσφέρει ένα ακαταμάχητο τρίπτυχο «αξίας/επιδόσεων/τιμής» χάρη σε κύρια στοιχεία, όπως το μοναδικό set-up του σασί, την έξοχη αεροδυναμική, τα μεγάλα φρένα και το μικρότερο κόστος χρήσης (σε σχέση με το RCZ Racing Cup, το προκάτοχο αγωνιστικό στην σειρά Peugeot Sport).
 
«Η παράδοση του πρώτου 308 Racing Cup αποτελεί ορόσημο στην πορεία του νέου αγωνιστικού. Αποτελεί το επιστέγασμα ενός μεγάλου προγράμματος εξέλιξης και την έναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας των πελατών μας» δηλώνει ο διευθυντής της Peugeot Sport, ο Bruno FAMIN. «Το 2016 συμπληρώσαμε περίπου 23.000 χιλιόμετρα σε δοκιμές και αγώνες. Είμαστε πεπεισμένοι πως για το 2017 έχουμε φτιάξει ένα ποιοτικό αυτοκίνητο με πολλές βελτιώσεις που προέρχονται από την εμπειρία προηγμένων ετών». 
 
Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Peugeot 308 Racing Cup είναι τα εξής:
• Χαμηλό απόβαρο (1.100kg)
• Απόδοση στους 308ps
• Αγωνιστικός ηλεκτρονικός εξοπλισμός
• Σειριακό αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων με διακόπτες αλλαγής στο τιμόνι
•Αεριζόμενα δισκόφρενα μπροστά (Ø378x32 χλστ.) με εξαπίστονες δαγκάνες / Συμπαγείς δίσκοι πίσω (Ø290x12 χλστ.) με μονοπίστονες δαγκάνες.
 
«Το 308 Racing Cup είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα επένδυση για τις ομάδες αγώνων δίνοντας την ευκαιρία συμμετοχής σε μία σειρά από αγώνες με σχετικά χαμηλό κόστος» λέει ο Laurent GUYOT, ο Διευθυντής του τμήματος Ανταγωνισμού στην Peugeot Sport. 
 
Επιπλέον της σειράς αγώνων του προγράμματος της Peugeot Sport – που το 2017 περιλαμβάνει πέντε αγώνες στο νέο πρωτάθλημα «Championnat de France des Circuits FFSA», συν ένα αγώνα στο «TOTAL 24 Hours of Spa» – το PEUGEOT 308 Racing Cup προσφέρεται για διάφορες άλλες διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των TCR Series, ETCC, TCES (Touring Car Endurance Series), VLN (Γερμανία), CER (Ισπανία), CITE (Ιταλία) και 24H Series.
 
Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του Peugeot 308 Racing Cup μπορείτε να τα αναζητήσετε στο site της Peugeot Sport . Η προ φόρων τιμή για το αγωνιστικό Peugeot 308 Racing Cup είναι στις 74.900€. 
 
Το πρωτάθλημα 308 Racing Cup ξεκινά τον Απρίλιο από το Coupes de Pâques στο Nogaro της Γαλλίας. Ο νικητής του πρωταθλήματος θα επιβραβευτεί με ένα PEUGEOT 308 Racing Cup με το πρόσθετο kit «TCR Perfo».
  • 15-17 Απριλίου: NOGARO
  • 20-21 Μαΐου: PAU
  • 1-2 Ιουλίου: DIJON
  • 29-30 Ιουλίου: SPA (Βέλγιο, αποτελεί μέρος του 24ώρου αγώνα)
  • 8-10 Σεπτεμβρίου: MAGNY-COURS
  • 13-15 Οκτωβρίου: PAUL RICARD

[Πηγή : Peugeot Sport]