Αποκάλυψη για το Suzuki Swift 2017

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 07/03/2017
Έτοιμη για κυκλοφορία είναι η νέα γενιά του Suzuki Swift. Άλλωστε η ελληνική αντιπροσωπεία τονίζει ότι οι πωλήσεις της ξεκινούν μέσα στον Απρίλιο. 
 
Από πλευράς διαστάσεων το Suzuki Swift 2017 έχει κατά 10mm μικρότερο μήκος από το σημερινό, ενώ ταυτόχρονα το μεταξόνιό του είναι κατά 20mm αυξημένο δημιουργώντας έτσι περισσότερη αίσθηση ελευθερίας στο εσωτερικό. Παράλληλα προσφέρει 265lt χώρο αποσκευών, δηλαδή 54lt περισσότερα από το υπάρχον Swift. Επίσης το Suzuki Swift 2017 είναι κατά 15mm πιο χαμηλό και κατά 40mm πιο φαρδύ.
 
Θα προσφέρεται σε επτά χρώματα ενώ στον τομέα του εξοπλισμού άνεσης ξεχωρίζουμε τα γνωστά από τα Vitara, Baleno και Ignis οθόνη πολλαπλών ενδείξεων 4.2 ιντσών, τεχνολογίας TFT που ενημερώνει για τη συμπεριφορά και τη λειτουργία του οχήματος, το ηχοσύστημα πολλαπλών λειτουργιών, συμβατό με Bluetooth, Smartphone με οθόνη αφής 7 ιντσών.
 
Στο μηχανικολογικό κομμάτι το Suzuki Swift 2017 θα προσφέρεται με τον ατμοσφαιρικό 1.2 των 90ps με μηχανικό και CVT κιβώτιο ταχυτήτων καθώς και με τον πολύ καλό και δυνατό BoosterJet του 1lt και των 112ps ο οποίος εκτός του μηχανικού κιβωτίου θα συνδυάζεται και με ένα αυτόματο 6τάχυτο. Στην περίπτωση του 1.2 ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει και σύστημα 4κίνησης. 
 
Και στους δύο κινητήρες θα υπάρχει και έκδοση με το σύστημα SHVS (Smart Hybrid Vehicle της Suzuki) που περιορίζει ακόμα περισσότερο την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων CO2.
 
Σημαντικό κομμάτι της εξέλιξης στο Suzuki Swift 2017 έπαιξε ο περιορισμός του βάρους με το αποτέλεσμα να είναι άκρως θετικό καθώς οι εκδόσεις του ξεκινούν από τα 840kg ενώ δεν ξεπερνούν τον 1t (980kg). Οι επιδόσεις αυτές βοηθούν και τον τομέα της οικονομίας καυσίμου όπου το Suzuki Swift 2017 εμφανίζει εργοστασιακή κατανάλωση που κυμαίνεται μεταξύ 4lt/100km και 5lt/100km.

[Πηγή : Suzuki]