Ώρα για Time Attack με το HTTC

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 31/07/2017
Το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν ότι το κομμάτι του Time Attack, γνωστού και ως Έπαθλο Ατομικής Χρονομέτρησης, είναι μία κατηγορία του motorsport που παγκοσμίως ανθεί. Αυτό καθώς δίνει τη δυνατότητα σε αυτοκίνητα χωρίς καμία μετατροπή έως αυτοκίνητα με αρκετές τροποποιήσεις ή και αγωνιστικά να ανταγωνιστούν στο ασφαλές περιβάλλον της πίστας με βασικό αντίπαλο το χρονόμετρο. 
 
Δεν υπάρχει περίπτωση τριβών και προστριβών καθώς οι συμμετέχοντες δεν έρχονται σε άμεση αντιπαράθεση εντός πίστας έχοντας απόσταση ασφαλείας από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Ο στόχος βεβαίως ο πιο γρήγορος χρόνος. 
 
Στην περίπτωση του HTTC (Hellenic Time Trial Challenge) κάθε αγωνιζόμενος θα καλύπτει πέντε γύρους με στόχο βεβαίως την συμπλήρωσή τους στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Κάθε αγώνας θα περιλαμβάνει δύο σκέλη των πέντε γύρων με κάθε ένα να έχει ξεχωριστή κατάταξη και βαθμολογία. 
 
Το πρόγραμμα για το 2017 περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες των δύο σκελών στην πίστα των Μεγάρων ενώ κάποιοι από αυτούς ίσως έχουν και την προσθήκη - σε επίπεδο θεάματος αλλά και συμμετοχών - του Ενιαίου με τα Skoda Fabia.
 
Θα υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες (Stock, Sport, Extreme) με υποκατηγορίες ανάλογα τον κυβισμό του αυτοκινήτου και τα ελαστικά ενώ στην κατηγορία Sport θα διαγωνίζονται αποκλειστικά αυτοκίνητα που θα φέρουν συγκεκριμένα λάστιχα των χορηγών του θεσμού, της Toyo και της Nankang.
 
Μπορείτε να συμμετάσχετε ακόμα και με το πολιτικό σας αυτοκίνητο με ελαστικά δρόμου (treadwear πάνω από 200) φορώντας κράνος, στολή και έχοντας πυροσβεστήρα ώστε να οδηγήσετε και να ανταγωνιστείτε στο πιο ασφαλές περιβάλλον της πίστας.  
 
Για περισσότερες πληροφορίες υπάρχει ο γενικός κανονισμός του HTTC καθώς και ο τεχνικός κανονισμός του HTTC για το 2017 ενώ βεβαίως μπορείτε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις και τις λεπτομέρειες μέσω της σελίδας στο Facebook του HTTC
 
Ημερολόγιο Αγώνων HTTC 2017 (Πίστα Μεγάρων)
17 Σεπτεμβρίου
8 Οκτωβρίου
19 Νοεμβρίου
3 Δεκεμβρίου