Ανανέωση για το Ford KA+ με προσθήκη το KA+ Active

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 12/02/2018
Η Ford προχώρησε στο facelift του KA+ προσθέτοντας παράλληλα μία νέα πιο περιπετειώδη εκδοχή, το KA+ Active.
 
Το ανανεωμένο Ford KA+ διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες καθώς και νέα μάσκα. Στο εσωτερικό διακρίνουμε νέες επενδύσεις και διακοσμητικές πινελιές. Αναβαθμισμένος εμφανίζεται και ο εξοπλισμός που πλέον προσφέρει σύστημα πολυμέσων SYNC 3 με οθόνη αφής 6.5 ιντσών καθώς και αυτόματα φώτα-υαλοκαθαριστήρες. 
 
Διαβάστε ακόμα στο High Octane : 3κύλινδρο το Ford Fiesta ST 2017
 
Στην περίπτωση του Ford KA+ Active έχουμε μαύρη μάσκα και πλαστικά μέρη πέριξ του αμαξώματος, αυξημένη κατά 23mm απόσταση από το έδαφος, ασημί ποδιές, ράγες οροφής καθώς και ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών. Η καμπίνα διαφέρει επίσης έχοντας δερμάτινο τιμόνι με καφέ ραφές, πιο ανθεκτικά πατάκια καθώς και μαρσπιέ που αναγράφουν το όνομα της έκδοσης. 
 
Για την κίνηση των Ford KA+ και Ford KA+ Active μεριμνά ο 1.2 Ti-VCT 3κύλινδρος κινητήρας σε ιπποδυνάμεις 70ps και 85ps που σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν προσφέρει αυξημένη κατά 10% ροπή στο φάσμα 1000-3000rpm καθώς και μειωμένη κατά 4% κατανάλωση βενζίνης. Για πρώτη φορά όμως υπάρχει και έκδοση πετρελαίου με τον 1.5 TDCi των 95ps. Το κιβώτιο σε όλες τις περιπτώσεις είναι μηχανικό 5τάχυτο.

[Πηγή : Ford]