Αυτό είναι το Kia Ceed 2018

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 15/02/2018
Στην 3η του γενιά περνά πλέον το Kia Ceed το οποίο θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο. Η πρώτη διαφορά που διαπιστώνουμε είναι η απουσία της απόστροφου από το όνομα καθώς μέχρι τώρα η ονομασία ήταν Cee'd.
 
Ωστόσο δεν είναι η μόνη καθώς μία πολύ βασική είναι η νέα πλατφόρμα K2 που ήδη χρησιμοποιείται σε άλλα μοντέλα του ομίλου. Έτσι το πεντάθυρο Kia Ceed είναι αναμενόμενα πιο μεγάλο και πιο φαρδύ με μήκος 4270mm και πλάτος 2650mm ενώ το ύψος κυμαίνεται στα 2650mm. Τέλος ο χώρος των αποσκευών κυμαίνεται στα 395lt. 
 
Διαβάστε ακόμα στο High Octane : Σπορτίφ Kia Rio GT-Line 
 
Αυτά τα νούμερα βεβαίως αφορούν το πεντάθυρο Kia Ceed καθώς το κορεατικό μοντέλο θα αποκτήσει σίγουρα και station wagon αμάξωμα. 
 
Στο κομμάτι του εξοπλισμού συναντούμε βεβαίως την οθόνη αφής του συστήματος ψυχαγωγίας η οποία ανάλογα με την έκδοση θα είναι 5, 7 ή 8 ιντσών ενώ για όσους θέλους κάτι περισσότερο σπορτίφ σε αίσθηση θα υπάρχει και πάλι η έκδοση GT Line. Διαθέσιμο θα είναι και το Drive Mode Select το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέγει μεταξύ δύο προγραμμάτων οδήγησης (Sport, Normal). Τέλος το αμάξωμα θα προσφέρεται σε 12 χρώματα. 
 
Για την κίνηση του νέου Kia Ceed θα μεριμνά στη βενζίνη ο T-GDi του 1lt με 120ps καθώς ο T-GDi των 1.4lt με τους 140ps. Βασική επιλογή θα είναι ο ατμοσφαιρικός 1.4 MPi των 100ps. Στο diesel το Kia Ceed θα χρησιμοποιεί τον CRDi των 1.6lt με απόδοση 115ps και 136ps. Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις καθώς και η ισχυρότερη έκδοση στην βενζίνη θα μπορούν προαιρετικά να συνδυαστούν και με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη του ομίλου. Βασικό σασμάν για όλα τα μοτέρ θα είναι ένα μηχανικό 6τάχυτο.

[Πηγή : Kia]