Αυτή είναι η Sauber Alfa Romeo

Λιγότερο ενδιαφέρουσα από όλα τα liveries που είχαν σχεδιάσει οι απανταχού φίλοι της Alfa Romeo εμφανίστηκε η Alfa Romeo Sauber C37 που είναι το μονοθέσιο με το οποίο η ιταλική φίρμα επιστρέφει στη Formula 1. Η Alfa Romeo Sauber με τους Markus Erricson και Charles Leclerc στα cockpit των δύο μονοθεσίων θέλει να καθιερωθεί στο μέσον της κατάταξης και να μάχεται με τις Haas και Toro Rosso.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που συνόδεψε την παρουσίαση της C37 είναι το Halo. Το νέο προστατευτικό που θα φέρουν όλα τα μονοθέσια του 2018 είναι καθώς είναι υποχρεωτικό, δημιουργεί ένα επιπλέον πονοκέφλο για τους σχεδιαστές, ωστόσο καμία από τις ομάδες που έχουν ήδη παρουσιάσει τα μονοθέσιά της δεν φάνηκε τολμηρή.

Η Sauber αντιθέτως είναι η πρώτη που παρουσιάζει το Halo με ένα μικρό αεροδυναμικό πτερύγιο και πλέον θα φανούν όλα στις δοκιμές, που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα στην Βαρκελώνη. Σύμφωνα τώρα με τους ανθρώπους της ομάδας, συνολικά, η αεροδυναμική προσέγγιση του νέου μονοθεσίου είναι διαφορετική σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Κάτι που έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το γεγονός πως πλέον η Alfa Romeo Sauber θα χρησιμοποιεί τον τελευταίας γενιάς κινητήρα της Ferrari και που επίσης εξυπηρετεί σημαντικά στο να ενσωματωθούν και αεροδυναμικές εξελίξεις στην πορεία του πρωταθλήματος.

 

[Πηγή : Alfa Romeo]