Σύγχρονο και εντυπωσιακό το νέο Peugeot 508

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το 3008! Το νέο Peugeot 508 είναι ένα sedan που δεν περίμενες από την Peugeot, όπως εξάλλου και οι ίδιοι οι Γάλλοι δεν περίμεναν την απήχηση που θα έχει η σχεδιαστική στροφή που έκαναν με το 3008. Σύγχρονο, δυναμικό και χωρίς ίχνος παραδοσιακής γραμμής το νέο Peugeot 508 που παρουσιάστηκε ενόψει της έκθεσης της Γενεύης, είναι ένα πολύ ελκυστικό τετράθυρο και τετραθέσιο όχημα, με στόχο να κλέψει πωλήσει από την αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV.

Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ασφαλώς το fastbreak πίσω μέρος, όπου το άνοιγμα του χώρου αποσκευών μοιάζει να είναι μια πέμπτη πόρτα. Δεν είναι όμως! Και όπως όλα τα sedan που αποτελούν επιλογή στην εποχή μας για τους οδηγούς, έτσι και το Peugeot 508 είναι πλέον ένα αυτοκίνητο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Διαβάστε ακόμα στο High Octane : Driven : Peugeot 3008 1.6 BlueHDi (+video) 

Είναι πιο σπορτίφ και πιο δυναμικό σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο sedan της φίρμας και μάλιστα είναι και μικρότερο σε διαστάσεις από το προηγούμενο μοντέλο καθώς το συνολικό μήκος είναι μειωμένο κατά 8cm για να είναι στα 4.750mm, όπως και το μεταξόνιο που είναι στα 2.750mm. Ο χώρος αποσκευών παρόλα αυτά είναι αυξημένος στα 485 λίτρα, καθώς επίσης και ο χώρος για τους επιβάτες είναι πιο άνετος.

Όλα αυτά κάνουν την Peugeot να κατατάσσει το 508 απέναντι σε στο Audi A5 Sportback που αναμφίβολα είναι μια κίνηση που δείχνει τους εμπορικούς σκοπούς των Γάλλων. Στο εσωτερικό όλα είναι πιο σύγχρονα! Από τον σχεδιασμό μέχρι και τα υλικά και τις επιλογές που έχουν γίνει στα χειριστήρια και τα όργανα. Το i-Cockpit είναι αυτό που κάνει ισχυρή την παρουσία του και εδώ και συνδυάζεται με μια μεγάλη οθόνη και ένα επίσης μεγάλο head up display.

Η βάση του νέου Peugeot 508 είναι η πλατφόρμα EMP2 του Ομίλου PSA, ως εκ τούτου οι κινητήρες με τους οποίους θα δούμε το νέο αυτοκίνητο είναι οι 1.6lt βενζίνης των 180ps και 225ps  και οι δύο diesel χωρητικότηας 1.5lt και 2.0lt με αποδόσεις 130ps, 160ps και 180ps. Φυσικά το Peugeot 508 θα διαθέτει σύντομα και plug in hybrid έκδοση.


[Πηγή : Peugeot]