Ξεπέρασε τις 200.000€ αυτό το Ford Sierra Cosworth RS500

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 25/02/2018

Εντυπωσιακή τιμή έπιασε σε δημοπρασία το συγκεκριμένο Ford Sierra Cosworth RS500 που βλέπετε στις φωτογραφίες. Δεν είναι όμως ένα τυχαίο Sierra αλλά το αγωνιστικό που κυριάρχησε στο βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) το 1990.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που “στήθηκε” από τους Mike Smith και Malcolm Swetnam, πρώην Team Manager στην Prodrive με στόχο να οδηγηθεί από τον Robb Gravett. Το αυτοκίνητο εφοδιάζονταν με το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ των 1993cc το οποίο έφερε την υπογραφή και τη μελέτη της Mountune δουλεύοντας σε 2.5 bar και αποδίδοντας 500ps στον πίσω άξονα. Το κιβώτιο ήταν 5τάχυτο με την υπογραφή της Getrag.

Στο πρωτάθλημα του 1990 το Ford Sierra Cosworth RS500 με βασικό οδηγό τον Gravett και προσθήκες τους Mike Smith και Stig Blomqvist στους αγώνες μεγάλης διάρκειας κατάφερε να πάρει 9 νίκες, 8 pole positions και 8 ταχύτερους γύρους και φυσικά να κατακτήσει τον τίτλο της χρονιάς στο BTCC.

Στη συνέχεια το Ford Sierra Cosworth RS500 πουλήθηκε στην Ιταλία όπου μετατράπηκε σε αριστεροτίμονο και δέχθηκε κάποιες επεμβάσεις προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα. Πλέον επέστρεψε στην αρχική του μορφή - ξανά δεξιοτίμονο - και βρήκε νέο αγοραστή έναντι ποσού 207.000€ οποίος μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να συμμετάσχει σε θεσμούς όπως HSCC 'Supertourers' series, Grand Prix Legends Touring Car Challenge και άλλοι αγώνες με ιστορικά φημισμένα αυτοκίνητα.