Η Seat ενσωματώνει μουσική μέσω της εφαρμογής Shazam

Γράφει ο High Octane Team στις 26/02/2018

Η SEAT πρόκειται να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο με ενσωματωμένη εφαρμογή Shazam, μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες για να συνδεθούν μαγικά με τον κόσμο της μουσικής. Η είδηση αυτή ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της SEAT, Luca de Meo στη συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της έναρξης του Mobile World Congress. Η εφαρμογή Shazam στα μοντέλα SEAT θα τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο μέσω του SEAT DriveApp για Android Auto.

Η συνεργασία αυτή επιτρέπει στους πελάτες SEAT να αναγνωρίσουν εύκολα και με απόλυτα ασφαλές τρόπο τα αγαπημένα τους τραγούδια, χάρη στα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει το SEAT DriveApp. Η SEAT κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον στόχο της, να προσφέρει στους οδηγούς εμπειρία απλή, εξατομικευμένη και κυρίως ασφαλή. «Για όλους τους λάτρεις της μουσικής, η δυνατότητα ταυτοποίησης τραγουδιών θα βρίσκεται στα χέρια τους. Η ενσωμάτωσης της μουσικής εφαρμογής Shazam θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την πρόοδο προς τον στόχο μας να παρέχουμε τη μέγιστη ασφάλεια στους πελάτες μας με μηδενικά οδικά ατυχήματα», δήλωσε ο Luca de Meo. Στην παρουσίαση του πρόσθεσε ότι «η συμμετοχή μας στο MWC όχι μόνο μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες μας, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή και να γνωρίσουμε σημαντικές εταιρείες του χώρου ώστε να κάνουμε τα μελλοντικά σενάρια, πραγματικότητα».

Η μελλοντική κινητικότητα ήταν ένα ακόμη σημαντικό θέμα της ομιλίας του Luca de Meo, ο οποίος την πρώτη ημέρα του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να προβεί σε αποκλειστική ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία της XMOBA, μίας νέας εταιρείας που εντοπίζει, δοκιμάζει, εμπορεύεται και επενδύει σε επιχειρηματικά projects που συμβάλλουν στη προώθηση λύσεων που βελτιώνουν τη μελλοντική κινητικότητα.

Η νέα αυτή οντότητα, θα εργαστεί ανεξάρτητα για να εντοπίσει νέες τάσεις και επιχειρηματικά μοντέλα και να εφαρμόσει πιλοτικά projects μέσω επενδύσεων ή ανάπτυξης πρωτοβουλιών που προσφέρουν λύσεις στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις της κινητικότητας. «Η δημιουργία της XMOBA πλαισιώνεται από την αναδιοργάνωση της SEAT ως μια επιχειρηματική συμμετοχή διαφορετικών εταιρειών. Η XMOBA συμμετέχει στη Metropolis: Lab Barcelona ή στη νέα σπορ μάρκα CUPRA. Με αυτές τις πρωτοβουλίες αναδημιουργούμε και ενισχύουμε το πνεύμα των startups στα πλαίσια μίας μεγάλης εταιρείας, όπως η SEAT», επεσήμανε ο de Meo.

Η ΧΜΟΒΑ ξεκινά τη δραστηριότητα της με δύο σημαντικές πρωτοβουλίες. Η πρώτη είναι η “justmoove”, μία πλατφόρμα που ενσωματώνει ένα σύνολο χρήσιμων υπηρεσιών για τους χρήστες όπως κράτηση και πληρωμή θέσης στάθμευσης, διόδια, ανεφοδιασμός καυσίμου κ.α. Η άλλη, η εταιρεία Respiro που πρόσφατα αποκτήθηκε από τη SEAT θα ενταχθεί εξ ολοκλήρου στη νέα οντότητα, η οποία θα συγκεντρώνει και θα συντονίζει τις δραστηριότητες της. Η νέα οντότητα XMOBA όχι μόνο θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στους χρήστες της SEAT, αλλά θα αναπτύσσει επίσης συμβατές λύσεις για το ευρύ κοινό.

Η SEAT ανακοίνωσε επίσης στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου την πρόθεση της να συμμετάσχει σε ένα από τα πιο σημαντικά έργα που πρόκειται να αναλάβει η πόλη της Βαρκελώνης – να γίνει η πρωτεύουσα της τεχνολογίας 5G. To project αυτό, που υποστηρίζεται από την Καταλανική Κυβέρνηση, το Συμβούλιο της Βαρκελώνης και το Mobile World Capital μεταξύ άλλων, στοχεύει να μετατρέψει την πόλη σε ευρωπαϊκό εργαστήριο 5G.

Σκοπός της συμμετοχής της μάρκας στο project αυτό είναι να συνεργαστεί με τους εμπλεκόμενους φορείς για την ανάπτυξη τεχνολογίας 5G σε ένα πρωτότυπο συνδεδεμένο αυτοκίνητο το οποία θα δοκιμαστεί το επόμενο έτος στη Βαρκελώνη.

«Θέλουμε η Βαρκελώνη να είναι ο τόπος όπου αναπτύσσονται οι πρωτοβουλίες αυτές πριν από οπουδήποτε αλλού, καθώς πρόκειται για την 5η στην Ευρώπη και την 13η στο κόσμο, πιο καινοτόμο πόλη και η SEAT είναι εδώ για να προωθήσει αυτές τις πρωτοβουλίες. Επίσης, έχουμε ξεκινήσει να εφαρμόζουμε συμφωνίες συνεργασίας με τη Telefonica προκειμένου να διεξάγουμε έρευνες σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας 5G στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα», δήλωσε ο de Meo.   


[Πηγή : Seat]