Κόβονται οι κοπέλες και από τις εκθέσεις αυτοκινήτων

Το σκάνδαλο του Weinstein φαίνεται πως επηρεάζει το χώρο του αυτοκινήτου, όσο και το Hollywood. Θα έχετε ακούσει πως η FIA συνηγόρησε στην απόφαση της Liberty Media, της διοργανώτριας εταιρείας της Formula 1, να κόψει τα grid girls από τα Grand Prix της F1. 
 
Τώρα άλλο ένα... πλήγμα για το επάγγελμα των μοντέλων έρχεται να προστεθεί σε αυτές τις κινήσεις, καθώς πολλές εταιρείες φημολογείται πως προσανατολίζονται να έχουν λιγότερα μοντέλα δίπλα στα αυτοκίνητά τους στις εκθέσεις. Το κίνημα #Metoo έχει παρασύρει και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόλυση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ford Αμερικής, Raj Nair, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς. Η ανάρμοστη συμπεριφορά του Ινδού στελέχους της Ford δεν διευκρινίστηκε, ωστόσο πιστεύεται πως έχει σχέση με τις καταγγελίες που υπήρξαν από γυναίκες εργαζομένους στο εργοστάσιο της Ford στο Σικάγο, ότι παρενοχλούνταν σεξουαλικά. 
 
Η έκθεση της Γενεύης ξεκινά την προσεχή εβδομάδα και είναι πολλές οι εταιρείες, σύμφωνα με το Bloomberg, που διαχωρίζουν τη θέση τους από την τακτική που υπήρχε μέχρι τώρα. Αυτή ήταν, τα νέα αυτοκίνητα των εταιρειών να παρουσιάζονται δίπλα σε καλλίγραμμα μοντέλα. Η νέα τακτική είναι οι κοπέλες να αντικαθίστανται από άνδρες που θα εξηγούν τα αυτοκίνητα, περισσότερο από το να τα διακοσμούν.
 
Μέχρι εκεί φυσικά υπάρχει κάποια λογική, ωστόσο οι εταιρείες που παραδέχονται πως όσα κορίτσια παραμείνουν στα περίπτερα, θα είναι ντυμένα ευπρεπώς με παντελόνια και πουκάμισα και όχι με μίνι φούστες και βαθιά ντεκολτέ, είναι μάλλον εκείνες που καταδεικνύουν πως το πρόβλημα έχει να κάνει με τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες και δεν είναι μια απλή αλλαγή εταιρικής πολιτικής.