Με ηλεκτρικό supercar η VW στο Pikes Peak

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο I.D. R θα είναι αυτό που στις 24 Ιουνίου φέτος θα επαναφέρει την Volkswagen στη θρυλική ανάβαση Pikes Peak. Η φίρμα είχε δώσει το «παρών» το 1987 με το ειδικά διαμορφωμένο VW Golf το οποίο διέθετε δύο κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Η εγκατάλειψη ήρθε προφανώς λόγω της δυσκολίας του εγχειρήματος και απογοήτευσε κυρίως τους φίλους της φίρμας και φυσικά τους ανθρώπους της εταιρείας που ασχολήθηκαν με το project.

Στην εποχή μας όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και οι πολλαπλοί κινητήρες είναι ηλεκτρικοί και όχι συμβατικοί. Κάπως έτσι αναμένεται να είναι και το I.D. R, για το οποίο δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά. Η παρουσίαση έγινε με ορισμένες ψηφιακές εικόνες τις οποίες ανακοίνωσε η εταιρεία και το κύριο «όπλο», όπως είναι ξεκάθαρο ότι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αεροδυναμική.

Το σχήμα του VW I.D. R είναι όντως επαναστατικό και άκρως ταιριαστό με τον χαρακτήρα του ηλεκτρικού, αγωνιστικού supercar. Στόχος είναι το ρεκόρ ανάβασης ηλεκτρικών αυτοκινήτων το οποίο είναι 8 λεπτά, 57 δευτερόλεπτα και 118 χιλιοστά. Ανήκει στον Ρις Μίλεν, έναν οδηγό που έχει συνδέσει το όνομά του με το Pikes Peak, τόσο στην συμβατική του εποχή, όσο και στην ηλεκτρική. Το σημείωσε το 2016 με ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Hyundai και αφορά μόνο ηλεκτρικά οχήματα, καθώς το ρεκόρ  των συμβατικών είναι σχεδόν δύο λεπτά χαμηλότερα.

 


Tags : VW Volkswagen