Οι πρώτες πληροφορίες για το Ράλλυ Ακρόπολις 2018

Γράφει ο Μάνος Ράλλης στις 16/04/2018
Το Ράλλυ Ακρόπολις για το 2018 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από 1 έως και 3 Ιουνίου και θα αποτελέσει τον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι
 
Σε λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 19 Απριλίου θα ανακοινωθούν όλες οι πληροφορίες για τη φετινή εκδοχή του αγώνα. Ωστόσο λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις στο High Octane έχουμε το ρεπορτάζ. 
 
Μία πολύ βασική αλλαγή που συναντούμε στο Ράλλυ Ακρόπολις 2018 είναι στο όνομα όπου ο μεγάλος χορηγός των προηγούμενων διοργανώσεων, η Seajets, απουσιάζει. Μία απώλεια σίγουρα σημαντική καθώς η παρουσία ενός μεγάλου χορηγού και δυνάμωνε το κύρος του αγώνα και έδινε τα τόσο σημαντικά χρήματα στη διοργάνωση ώστε να κάνει ακόμα καλύτερη τη διοργάνωση. 
 
Κέντρο του αγώνα θα αποτελέσει για ακόμα μία χρονιά η Λαμία. Ωστόσο και ενώ οι περισσότεροι ανέμεναν μία επανάληψη των περυσινών ειδικών διαδρομών ο σχεδιασμός είναι αρκετά διαφορετικός. 
 
Η εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις 2018 θα γίνει στο πλέον ιδανικό σημείο που δεν είναι άλλο από το χώρο της Ακρόπολης στην Αθήνα. Μία εκκίνηση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 1 Ιουνίου. Από εκεί τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στο χώρο του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο όπου για δεύτερη φορά θα έχουμε στο συγκεκριμένο χώρο τη διεξαγωγή υπερειδικής διαδρομής. Η δράση για την πρώτη αυτή ημέρα δε θα τελειώσει εκεί καθώς θα διεξαχθεί και η ειδική διαδρομή Θήβα, επίσης μία διαδρομή γνωστή από τα προηγούμενα Ακρόπολις. 
 
Το Σάββατο 2 Ιουνίου θα είναι η πλέον απαιτητική ημέρα καθώς τρεις ειδικές για δύο περάσματα περιμένουν τους αγωνιζόμενους. Άμφισσα, Γραβιά και Παλαιοχώρι είναι άκρως γνωστές όμως η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι οι δύο πρώτες θα έχουν ανάποδη φορά. 
 
Την Κυριακή 3 Ιουνίου θα έχουμε δύο ειδικές διαδρομές που έχουμε να δούμε αρκετά χρόνια. Ο λόγος για την Γραμμένη και την Δίβρη
 
Αυτές οι λεπτομέρειες και άλλες πολλές αναμένεται να επιβεβαιωθούν την προσεχή Πέμπτη στην παρουσίαση του αγώνα από την οργανωτική επιτροπή. Μακάρι όλες αυτές οι αλλαγές να τονώσουν το ενδιαφέρον αγωνιζομένων, θεατών και χορηγών ώστε να δούμε ακόμα περισσότερες και ποιοτικότερες συμμετοχές και έναν ακόμα πληρέστερο αγώνα που θα διεκδικήσει την επιστροφή στο θεσμό που ανήκει. 
 
Μέχρι τότε μπορείτε να κάνετε εγγραφή και στη σχετική εκδήλωση στο Facebook.