Προσπεράσεις δεν κάνει μόνο ο Ricciardo...

Οι αγώνες στα σιρκουί πόλης για το Indycar είναι πολύ πιο ενδιαφέροντες από το γύρω γύρω που έχουμε όλοι στο μυαλό μας, όταν ακούμε για τις διάσημες οβάλ πίστες των Ηνωμένων Πολιτειών. Και μάλιστα σε αυτούς τους αγώνες έχουν και προσπεράσματα και ένταση και μερικές φορές ακόμη και ξύλο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. 
 
Στο πρόσφατο Grand Prix στο Long Beach είχαμε μάλιστα μια από τις καλύτερες προσπεράσεις που έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό, η οποία μάλλον πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφενός γιατί συνέπεσε με εκείνες του Daniel Ricciardo στην Formula 1, αφετέρου δε γιατί κρίθηκε παράνομη από τους διοργανωτές. 
 
Ο... δράστης ήταν ο Sebastien Bourdais, ο 39χρονος οδηγός που είναι πιο γνωστός από τις συμμετοχές του στις 24 ώρες του Le Mans, στην προσπάθειά του να ανέβει στη δεύτερη θέση λίγο πριν τους 50 γύρους του αγώνα (σε σύνολο 85) προσπέρασε τον Skott Dixon και δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν έναν γύρο πιο πίσω. 
 
 
Ο Bourdais εκμεταλλεύτηκε το ντουπλάρισμα του Dixon, αλλά συνέχισε και έκανε μια μαγική κίνηση προκειμένου να μην ενοχληθεί από το μονοθέσιο που βρισκόταν μπροστά του. Παρόλα αυτά οι αγωνοδίκες έκριναν πως πάτησε την γραμμή που οριοθετούσε την είσοδο των πιτς και έτσι τον ανάγκασαν να επιστρέψει πίσω τη θέση. 
 
Αργότερα ο αγώνας του καταστράφηκε λόγω της στρατηγικής έτσι το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει 13ος, σε έναν αγώνα που κέρδισε ο Alexander Rossi με την ομάδα του Andretti
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως η προσπέραση που σημείωσε ήταν εξαιρετική και σπάνιας ομορφιάς.
 

[Πηγή : YouTube]